V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni  športni napovednik

22 septembra 2018 Šport


Športna zveza Ljutomer in Občina Ljutomer bosta jutri   ob 16.uri na Glavnem trgu v Ljutomeru pripravila  2. Lotmerški  rekreativni  tek, ki letos znova šteje za točkovanje v pomurskem rekreativnem pokalu.  Glavni tek v Ljutomeru  na 7800 metrov dolgi progi za člane in članice bo na programu točno ob 17.uri.  Med 16. in 17.uro pa bodo v Ljutomeru  na programu teki mladih na razdaljah od 200 do 1200 metrov.

Strelsko društvo Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, ki ima v svojih vrstah tudi  Boštjana Mačka aktualnega članskega prvaka za leto 2018,  bo na olimpijskem  strelišču  pri Büdinskem mlinu v Rakičanu  do nedelje pripravilo  državno prvenstvo v streljanju s puško šibrenico.  Tekmovanje bo na programu v članski, mladinski in kadetski konkurenci.  Organizatorji imajo za tekmovanje prijavljenih 52 strelcev iz 11 strelskih društev iz celotne Slovenije.  Včeraj prvi dan  prvenstva po 50 strelih vodi moštveno soboško strelsko društvo v postavi:  Evgen Pap,  Denis Pojbič in Boštjan Maček. Posamično je drugi Denis Pojbič, med mladinci po dveh serijah vodi Rene Maček iz soboškega društva.  Danes bodo  imeli strelci  na programu še4   dve seriji po 25 strelov in  v nedeljo še eno serijo s 25. streli.  Oba dneva  se  bo strelsko državno prvenstvu  v Rakičanu začelo ob 9.uri.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi bo  danes  ob 15. uri ženska ekipa Keme v Zeleni dvorani v Puconcih gostila  Letrike iz Vrtojbe. Po ženski tekmi bo ob 17.uri še članska tekma med moško ekipo Keme in   Mariborom. Soboška članska ekipa je  uvodno tekmo  prvega kola  proti   Kajuhu Slovanu preložila na petek 5. oktobra.

Moška  namiznoteniška ekipa  Sobote v  članski in veteranski postavi : Tomaž Roudi, Gregor Kocuvan, Jože Žekš, Igor Vinčec, Miran Močan in Vojko Gumilar  bo namreč ob 90 letnici igranja  prvega  dvoboja med Čakovcem in Mursko Soboto leta 1928 gostovala na Hrvaškem saj bodo tam   jutri ob 10.uri odkrili v ta namen tudi posebno spominsko  ploščo ter odigrali članski in veteranski dvoboj.

V državni ligi v hokeju na travi bo jutri ob 15.uri dvoboj članov med Lipovci in predanovskim Triglavom.

Hokejisti Moravskih Toplic, ki letos nastopajo kot gostje v avstrijski mednarodni inter ligi bodo  v nedeljo ob 16.30 gostovali pri avstrijski ekipi Wiener Neudorf.

V 9. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura jutri  ob 16.uri gostovala pri Celjanih, kjer zdaj igra nekdanji igralec Mure Mitja Lotrič.

V 5.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo Telemach GMT Beltinci jutri  ob 11.uri gostil v Bratoncih ekipo Obale iz Ankarana.

V 8.kolu 2. slovenske nogometne lige je   Fužinar na Ravnah na Koroškem že včeraj  gostil Nafto 1903 iz Lendave in igral 0:0.  Zanimivo je, da  je trener Fužinarja zdaj Mihael Bukovec iz Kobilja nekdanji nogometaš Nafte.   Beltinci bodo v svojem športnem parku v nedeljo  16.uri v drugo ligaški tekmi  gostili ekipo Jadran Dekani.

V 6.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo danes  ob 16.uri tekma Avto Rajh Ljutomer – Črenšovci, jutri   ob 16.uri pa bodo preostale nogometne tekme: Odranci – Grad , Polana – Hotiza, Tromejnik Kuzma – Veržej  in Turnišče – Radgona.

V 5. kolu pomurske nogometne lige bo  danes  ob 16.uri tekma:  Radenska Slatina – Bogojina, jutri  ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Dobrovnik, popoldne ob 16.uri pa bosta še tekmi:  Križevci v Prekmurju –Bistrica in Čarda Martjanci – Goričanka Rogašovci.

V drugem kolu prve »B« slovenske kegljaške lige   bo na kegljišču Vikenda v Radencih  danes  ob 12.uri članska tekma med  Radensko in ekipo Pergola hiše iz Maribora, ob 18.30 bo v Radencih še ženska kegljaška tekma med Radensko in Adrio iz Ankarana.  Nadaljevalo se bo tudi tekmovanje v prvi mariborski območni kegljaški ligi. II. ekipa Radenske bo  v 2. kolu  danes  ob 15.15 igrala v Radencih proti ekipi  Tehnotima iz Ceršaka, kegljaška ekipa Lendave, ki je še vedno kegljaški  brezdomec  bo v 2.  kolu  v nedeljo ob 13.uri v Radencih gostila ekipo  Krilato kolo iz Slovenske Bistrice.

V  7. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige   bo v  športnem parku v Bakovcih danes  ob 13.uri tekma: Mura – Drava, že ob 11.uri pa se bosta pomerili kadetski ekipi Mure in ptujske Drave.

V 7. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo Vipoll  danes ob 11.uri gostil Slovensko Bistrico, soboška Mura pa bo gostovala  zvečer  ob 17.uri pri Celjanih.

V okviru evropskega tedna športa od 23. do 30. septembra bodo v Občini Moravske Toplice pripravili številne športne aktivnosti.

Danes   ob 9.uri se je  v Noršincih  začela tekma vrtnem kegljanju,  kjer bo sodelovalo 8 moških in 6 ženskih ekip med njimi bodo tudi gostje iz Spodnjega Dupleka.

Jutri   ob 9.uri bo v Moravskih Toplicah teniški turnir,  v sredo 26. septembra ob 19.uri  bo  v Mlajtincih  tekma za super pokal  v malem nogometu, v   petek 28. septembra bo v Moravskih Toplicah golf turnir  in prihodnjo soboto 29. septembra bo na Dvojezični osnovni šoli v Prosenjakovcih   Mini olimpijada.

Športna zveza  Lendava, ki jo vodi Andrej Matjašec bo  v okviru evropskega tedna športa  prihodnji četrtek  27. septembra med 16. in 18.uro na atletskem stadionu pri Dvojezični osnovni šoli I Lendava pripravila  predstavitev športnih panog , društev in klubov, ki delujejo na območju Občine Lendava.

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci je danes  ob 7.uri pripravilo  pohod z naslovom: »  Idemo k sveti Trojici« . Začetek pohoda  je bil  pri krajevni cerkvi v Pečarovcih , dolžina pohoda pa  je okrog  40 km.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.