V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Sobotni športni napovednik

29 septembra 2018 Šport


V Puconcih bodo jutri  ob 10.30 pred občinsko zgradbo pripravili tradicionalni 18. kolesarski maraton v okviru akcije Slovenija kolesari. Udeleženci bodo imeli v Puconcih na voljo štiri dolžine prog in sicer rdečo progo dolgo 67 km, modro s 50, zeleno, ki bo imela 30 in rumeno progo, ki bo na kolesarskem maratonu v Puconcih dolga 17 km.

V Beltincih, v športnem parku  bo danes  ob 10.uri na programu 12. zadnji letošnji tek za pomurski rekreativni pokal. Mladi tekači bodo tekli  med 10. in 10 50  na progah  dolgih od  200 do 1100 metrov. Člani bodo tekli na 7,7 km dolgi progi, članice pa na 6,6 km dolgi progi, začetek teka članov v Beltincih  bo danes    ob  10.50. Ob koncu teka bodo v Beltincih podelili tudi priznanja najboljših tekačem v letu 2018 , žal je  udeležba v  teh tekih iz leta v leto slabša.

Ob svetovnem dnevu srca bo v Zdravilišču Radenci  danes od ranega jutra do poznega popoldneva vrsta aktivnosti. Med ostalimi aktivnostmi bo tudi nekaj športnega programa. Danes ob 14.uri bo medgeneracijski pohod ob vrelcih življenja s pohodom na Kapelo, na voljo bosta krajša in daljša proga. Ob 16.uri bo v Radencih  tek za zdravo srce na 5 km dolgi progi po zdraviliškem parku. Ob 17.30 pa bo v Radencih je simbolični tek na 300 metrov dolgi progi po radenskem parku.

Košarkarski klub Radenska iz Murske Sobote je    v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti včeraj pripravil dvodnevni  mednarodni košarkarski turnir.  V prvi tekmi so  včeraj  Konjice premagale Medžimurje iz Čakovca z 96:61, v drugi tekmi pa  je  Radenska Crerativ premagala avstrijsko ekipo Guardians iz   Gradca  s 85:70.  Danes ob 17.uri bo tekma  med Medžimurjem in Guardiansom iz Gradca za tretje mesto  in ob 19.uri  zvečer bo tekma med Radensko Creativom in Konjicami za prvo mesto.

V 11.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo soboška Mura po četrtkovem porazu v Kranju proti Triglavu s 3:0 že  jutri ob 13.uri na novi zahtevni  preizkušnji v soboški Fazaneriji  kajti v goste prihaja vodilna  ekipa Maribora. Stadion je razprodan, gledalci  okrog 5.000   jih  bo, pa bodo hoteli videti atraktiven nogomet.

V 9.kolu 2. slovenske nogometne lige bo danes ob  15.30 v Lendavi tekma med Nafto 1903 in Brežicami; Beltinčani bodo  jutri  gostovali v Vipolžah pri nogometni ekipi Brd.

V 7. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bodo danes  ob 15.30 tri tekme in sicer: Radgona – Avto Rajh Ljutomer, Veržej – Turnišče  in Črenšovci  – Odranci. Jutri  ob 15.30 bosta še nogometni tekmi: Hotiza – Tromejnik Kuzma in Grad – Polana.

V 6. kolu pomurske nogometne lige bodo vse tekme jutri  ob 15.30, igrali pa bodo:  Bistrica – Goričanka Rogašovci, Dobrovnik – Čarda Martjanci, Bogojina – Rakičan in Križevci – Radenska Slatina.

Ljutomerčani bodo v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru danes pripravili mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir in sočasno spominski turnir  za Janka Rajnarja.  V prvi tekmi dneva ob 9.uri sta    bosta pomerili ekipi Hoč in Radenčani. Ob 11.30 bo tekma med ekipo Wőrtherja iz Celovca in Fužinarja. . Ob 13.30 bo tekma za tretje mesto in ob 15.30 bo finalna tekma za prvo mesto. Zvečer ob 17.30 bo revijalna tekma med  ekipo Al Stars in ekipo Policije saj je  bil mnogo prezgodaj umrli policist   Janko Rajnar tudi odličen odbojkar. Ogled  odbojkarskega turnirja v Ljutomeru  bo brezplačen.

V 3. kolu prve B slovenske rokometne lige bo moška ekipa Pomurja danes zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila ptujsko Dravo.

Ob evropskem tednu športa  bosta v Občini Moravske Toplice ob koncu tedna dve prireditvi.  Včeraj je bil v Moravskih Toplicah turnir v golfu za pokel Občinske športne zveze,   danes   ob  9.uri pa  se je na  Dvojezični osnovni šoli Prosenjakovci začela   mini olimpijada, kjer  sodelujejo    osnovne šole iz moravskotopliške občine.

Društvo za rekreacijo in sprostitev Peški Motovilci bo  jutri  ob 10.uri z začetkom pred vaško gasilskim domom v Motovilcih  pripravilo  tradicionalni pohod po Motovilcih, ki bo dolg okrog 8 km.

V soboški Diani bo ob koncu tedna dvojni šahovski program.

Že včeraj  ob  16.30  je bilo  na programu prvo kolo  prve vzhodne članske šahovske lige, kjer bo sodeluje  10 ekip.   Med ekipami  v prvi ligi vzhod sta tudi dve pomurski šahovski ekipi, ki sta se pomerili včeraj in to   II. ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote in  lendavska Rokado. Danes    ob 14.30  bo Rokada igrala proti Framu, Radenska Pomgrad pa bo igrala proti Slovenj Gradcu.

V drugem kolu 2. vzhodne članske lige, kjer sodeluje 10 ekip   se je danes  ob 9.uri v soboški Diani začel  dvoboj med  Kamnico in  ljutomersko sekcijo Šahovskega društva Radenska Pomgrad. Radgonski šahisti pa bodo v drugem kolu  igrajo  proti ekipi Messer-ja iz Ruš.

V tednu, ki je pred nami bo v torek izjemno zanimiv ženski namiznoteniški dvoboj med reprezentancama Slovenije in Poljske v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.  Namiznoteniški dvoboj bo na programu  v torek 2. oktobra ob 18.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti.

Prihodnji četrtek 4.oktobra ob 10.uri bo na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije v Murski Soboti srečanje invalidskih organizacij in društev ,ki delujejo na območju Mestne občine Murska Sobota. Na srečanje je povabljenih 16 društev in člani Sveta za invalide pri Mestni občini Murska Sobota. Na srečanju je predvideno tudi športno srečanje  v vrtnem kegljanju, pikadu, namiznem tenisu in v šahu.

 

Napoved športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.