Domov

Sobotni športni napovednik

6 oktobra 2018 Šport


V Moravskih Toplicah , pred Termami 3000 , bo v nedeljo ob 10.uri 3. Prekmurski mali maraton za katerega je  organizatorica  Športna zveza Moravske Toplice  dobila  348 prijav  atletov in atletinj.   Jutri  ob 10.uri bodo prvi tekli v Moravskih Toplicah mladi tekači , glavni tek na 21 km dolgi progi in na  krajši 11 km bo ob 10.30. Za glavnimi tekači bo start še za tekače na 5,5 km dolgi progi. Lani je na 21 km dolgi progi  tekel najhitreje Matej Fujs iz Lemerja  član   Športnega društva Maratonec. Med udeleženci tekaške prireditve v Moravskih Toplicah bo tudi precej pomurskih tekačev.

Športno strelsko društvo Gornja Radgona je  na lastnem strelišču v Gornji Radgoni včeraj začelo   22.  mednarodno strelsko tekmo s standardno zračno puško v posamični in moštveni konkurenci.  Organizator ima prijavljenih 14 strelskih društev iz Avstrije in Slovenije.  Posamično vodi po prvem dnevu  med 54. strelci Urška Kuhar iz Ormoža s 626,3. krogi, moštveno pa Turniščani s 1814.krogi. Zaključek  tekmovanja  bo  danes  v poznih popoldanskih urah.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi  je  moška ekipa Sobote sinoči v zaostalem srečanju prvega  kola  v gosteh izgubila proti ekipi Kajuha Slovana s 5:4.   V 2. kolu v prvi slovenski moški namiznoteniški ligi bo puconska Kema danes  ob 17.uri gostovala pri novomeški Krki, dekleta puconske Keme   bodo v  drugem kolu prosta. Soboška  namiznoteniška moška ekipa bo preložena tekmo 2. kola   prve slovenske namiznoteniške lige  proti Interdiskontu z Raven na Koroškem igrala  v četrtek  11.oktobra ob 17.30 v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti.

V 12.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  danes  ob 14.45 Mura, ki je 7. na lestvici z 12.točkami  gostovala pri nogometni ekipi Domžal te so na 5. mestu s 14.točkami.

V  10.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi ta konec tedna gostovali. Beltinčani, ki so na 11. mestu bodo jutri  ob 15.30 gostovali pri Sežani, ki je na odličnem  četrtem mestu.  Nafta 1903, ki je na drugem mestu bo danes popoldne  ob 15.30 gostovala pri nogometni ekipi Vitanesta v Biljah, ki so  na 14. mestu drugo ligaške lestvice.

V 8. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bo danes  ob 15.30 derbi kola med Avto Rajhom  Ljutomer ,ki vodi na lestvici in Odranci, ki so na tretjem  mestu. Radgončani bodo  danes  ob 15.30 gostili ekipo Veržeja, ki je na drugem mestu lestvice.  Jutri  ob 15.30 bodo na programu  še srečanja: Polana – Črenšovci, Tromejnik Kuzma – Grad in Turnišče – Hotiza.

V 7.kolu pomurske nogometne lige  bo danes  ob 15.30 tekma med Radensko Slatino in Bistrico, jutri  ob 10.30 bo tekma Rakičan – Križevci v Prekmurju, v nedeljo ob 15.30 bosta še tekmi v Martjancih  med vodilno Čardo in Bogojino in v  Rogašovcih med Goričanko in Dobrovnikom.

V mlajših kategorijah  v 9. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bo soboška Mura gostovala pri ekipi Radomelj danes  ob 13.uri, že ob 11.uri bo kadetska nogometna  tekma med Radomljami  in Muro.

V 9. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bo danes  ob 11.uri v Veržeju tekma: Vipoll – Krško,   Mura bo  danes  ob 11.uri v soboški Fazaneriji gostila ekipo Tabora iz Maribora.

Ta teden bodo začeli z novo  sezono tudi rokometaši v 2. državni rokometni ligi, kjer iz Pomurja letos nastopajo le rokometaši Arconta iz Gornje Radgone. V prvem kolu nove sezone bo v športni dvorani v Radencih danes zvečer  ob 19.uri tekma med Arcontom iz Gornje Radgone in  Sevnico.

V prvi »B« slovenski rokometni ligi bo Pomurje iz Murske Sobote zvečer  ob 17.uri gostovalo pri  vodilni ekipi Slovenj Gradca.

V soboški Diani bo Šahovski klub En Passant pod okriljem Šahovske zveze Slovenije  v nedeljo ob 11.uri pripravil 7. moštveno državno prvenstvo za mlade šahiste  in šahistke stare do 12 leta. Med  udeleženci bodo tudi mladi šahisti Radenske Pomgrada  tako  v moški konkurenci med 17.timi in v ženski med 10. ekipami.

V društvenih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad v Murski Soboti na Kocljevi ulici  je bil sinoči  mladinski oktobrski hitropotezni šahovski turnir na katerem je zmagal  Dani Lenček Kranjc.

V društvenih prostorih soboškega šahovskega kluba  bo v torek  9 oktobra ob 17.45 začetek 31. pomurskega prvenstva v pospešenem šahu, istočasno bo tudi prvo pomursko prvenstvo v pospešenem šahu za mlade šahiste  stare do 12 let.

Športni napovednik tekmovanj  za Murski val pripravlja Tonček Gider.