Domov

Sobotni  športni napovednik

13 oktobra 2018 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča  bo danes ,   zadnji dan  prvega turnirja,   na strelišču Agrokorna v Turnišča gostilo  strelce   v mednarodni First ligi v streljanju z zračno pištolo. Nastopili bodo strelci iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije skupno  sodeluje  10 ekip s 40. strelci. Tekmovanje v Turnišču poteka  danes  od 9.ure dalje. Naslov prvaka branijo moštveno  Ptujčani   in posamično Kevin Venta iz Ormoža.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo  danes  ob 10 .uri pripravilo na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu tekmovanje za pokal Strelske zveze Slovenije v dvojnem trapu.   Za strelsko tekmo v trapu  so prijavljeni tudi  strelci soboškega in radgonskega strelskega društva.

Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine bo na 6 steznem strelišču na Tišini  danes  med 9. in  14.uro pripravilo prvi turnir 3. državne strelske lige severovzhod s  standardno zračno puško. Za  strelsko tekmo  na Tišini je prijavljenih 45 strelcev iz 12 društev.

Včeraj se je začela  nova sezona v državnih odbojkarskih ligah. V športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  je    v prvem kolu prve  A  državne  ženske odbojkarske lige  v prleško prekmurskem derbiju ženska ekipa puconske  Roto Keme premagala Ljutomerčanke, ki so novinke v ligi s 3:2 čeprav so gostiteljice že  vodile z 2:1.

V moški konkurenci prve  državne odbojkarske lige   bodo odbojkarji  Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote z novim starim trenerjem Dejanom Fujsom – Gezo   danes ob 17.uri gostovali pri odbojkarjih Maribora.  V prvem kolu 3. državne odbojkarske lige, vzhod bodo Radenčani zvečer  ob 19.uri v domači športni dvorani gostili II. ekipo ravenskega Fužinarja. II. ekipa Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote  pa je že sinoči  gostovala pri II. ekipi Maribora.

Namiznoteniški klub Ljutomer bo danes in jutri  pripravil dan namiznega tenisa v Ljutomeru. Danes  ob 10. .uri bo novi športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  prvi turnir za jakostno lestvico Slovenije za rekreativne igralce. Tekmovanje bo na programu v šestih moških in treh ženskih kategorijah in v treh kategorijah moških dvojic. Skupno pričakujejo organizatorji na sobotno tekmo blizu 100 igralcev iz vse Slovenije.

Jutri  bo v Ljutomeru  ob 9.uri še 16. odprti mednarodni namiznoteniški turnir za pokal Ljutomera za rekreativne igralce.  Tekmovanje bo potekalo v 9  starostnih  kategorijah;  v šestih moških in treh ženskih kategorijah. Letos bo tudi tekmovanje v mešanih dvojicah v enotni starostni kategoriji. Organizatorji imajo za nedeljsko tekmo prijavljenih  75 igralcev iz šestih držav.

Nadaljevalo se bo tudi tekmovanje v državnih namiznoteniških ligah.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bo v 3. kolu danes  ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo in Arrigoni iz Izole, Sobota bo danes  gostovala v Lučah pri ekipi Savinje. V ženski konkurenci  prve slovenske  namiznoteniške lige bodo dekleta Kema  popoldne  ob 17.uri prav tako gostila ekipo Arrigonov iz Izole.

Začenja se tudi sezona v 3. slovenski namiznoteniški ligi. II. ekipa Keme bo  v prvem kolu jutri ob 10.uri gostovala pri Metliki, popoldne ob 16.uri pa še pri ekipi Olimpije.

Nogometni program bo zaradi   tekem članske reprezentance okrnjen  za tekme prve slovenske  nogometne  lige Telekom. V vseh ostalih ligah  bo program popoln.

V  11.kolu 2. slovenske nogometne lige bo v Lendavi danes  ob  15.30 tekma: Nafta 1903 –  Rogaška,  jutri že zelo zgodaj  ob 13.uri pa bo tekma Beltinci – Drava Ptuj.

V 9.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta danes  ob 15.30 tekmi: Veržej – Avto Rajh Ljutomer in Črenšovci – Tromejnik Kuzma.  Jutri  ob 15.30 pa bodo igrali: Hotiza – Radgona, Grad –Turnišče in Odranci – Polana.

V 8. kolu pomurske nogometne lige bodo vse tekme jutri . Dopoldne ob 10.30 bo tekma: Rakičan –  Radenska Slatina, popoldne ob 15.30 pa bodo igrali: Bistrica – Dobrovnik, Goričanka Rogašovci – Bogojina in Čarda Martjanci – Križevci v Prekmurju.

V 6. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo jutri  ob 11.uri tekma: Maribor –  Telemach GMT Beltinci . V 5. kolu  prvi  slovenski ligi U – 17 za dekleta pa bodo Beltinčanke danes  ob 11.uri gostile  v Bratoncih ekipo Primorja iz Ajdovščine.

Rokometaši Pomurja bodo v 5. kolu prve B slovenske rokometne lige zvečer ob  19.uri v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti gostili rokometaše Brežic.

V 4. kolu prve B slovenske kegljaške lige  za člane bo  Radenska iz Murske Sobote   v Radencih  danes  ob 12.uri gostila Taborsko jamo iz Bežigrada. Ob  18.30 bo  še ženska prvoligaška tekma med Radensko in  Trebnjem.  Jutri  ob 16.30 bo na kegljišču Vikenda  v Radencih še prvo kolo 2. vzhodne slovenske ženske lige med Lendavo in Rušami.

Na drugem turnirju 2. slovenske bovling lige bo danes  med 9. in 16.uro v  soboškem Maksimusu sodelovalo  osem ekip.  Na turnirju bo sodelovala tudi ekipa Bowling kluba Lendava v postavi: Roman Topolnik, Rudi Volf, Marjan Časar in Dušan Radaković.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči bo  danes  ob 17.uri pripravilo v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih na Goričkem odprto tekmovanje v elektronskem pikadu. Ob 18.uri bo tekmovanje dvojic, ob 20.30 pa bo še posamično tekmovanje v moški in ženski konkurenci.

Košarkarski klub Lindau iz Lendave bo  danes  ob 13.uri pripravil v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi tradicionalno   prijateljsko srečanje v košarki med veterani Lindaua in Krope iz Gorenjske.

Turistično društvo Rogašovci  bo  danes  ob 10.uri pripravilo pohod in kostanjev piknik. Začetek pohoda bo pri Osnovni šoli Sveti Jurij na Goričkem, dolžina pohoda pa bo 15 km.

Prihodnjo sredo 17. oktobra ob 16.uri bo v Murski Soboti na grajski ploščadi v Murski Soboti  53. spominski tek na katerem bodo mladi   iz osnovnih in srednjih šol tekli  v štafetnem teku, članice in članice pa v posamični konkurenci.  Člani bodo tekli na 4 km dolgi progi, članice pa na 3  km dolgi progi.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.