Domov

Sobotni športni napovednik

27 oktobra 2018 Šport


V 3 .kolu  v  ženski konkurenci prve A slovenske  odbojkarske lige bosta obe pomurski ekipi tokrat   igrali pred domačimi gledalci.  V športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru bo danes  ob 19.uri   tekma med  Ljutomerom in ekipo Ankaran/Hrvatini. Ženska ekipa Roto Kema bo zvečer  ob  18.uri v zeleni dvorani v Puconcih gostila odbojkarice Nove kreditne banke Maribor. V drugem kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod  so  igralke Sobote, kot novinke v ligi,   sinoči v Murski Soboti premagale    Karloveya iz Mislinje s 3:1.  . V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo v Lendavi   popoldne  ob 15.30 tekma med Muranio  in Mežico.

V 3. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  danes ob 17.30 gostovali v Kranju pri odbojkarski ekipi Hiša na kolesih.

V 3. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so  Radenčani že sinoči    gostovali pri II. ekipi Maribora in zmagali kar s 3:0.  Tudi II. ekipa Panvite Pomgrada, je sinoči gostovala   v Mislinji   proti pri odbojkarjem  Karloveya in zmagala s 3:1, kar je njihova tretja zaporedna zmaga.

V športni dvorani v Radencih  je sinoči  prvem  kolu slovenskega  rokometnega  pokala  za člane  Grosuplje premagalo  radgonski Arcont   z rezultatom 34:15.   Radgončani  bodo v torek ob 18.30 v Ljubljani igrali še zaostalo tekmo drugega kola  druge slovenske rokometne lige proti tamkajšnjim gostiteljem.

V  5. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti   danes  ob 17.uri tekma med Soboto in II. ekipo Mengša. I. ekipa puconske  Keme bo  ta konec tedna   gostovala pri ekipi Kajuha Slovana.

Tudi v ženski konkurenci  5. kola prve slovenske namiznoteniške lige bodo igralke Keme gostovale  pri Kajuhu Slovanu.

V 14. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura , po sijajni zmagi v pokalnem tekmovanju proti Gorici,  v nedeljo ob 14.uri  gostovala  pri nogometaših Krškega.

V sredo 31. oktobra ob 13.uri bo v Murski Soboti povratna četrtfinalna nogometna tekma slovenskega pokala med Muro in Gorico, prvo tekmo je Mura v Novi Gorici dobila z rezultatom 3:0.

V 8.kolu prve slovenske ženske nogometne lige, derbija  kola med Olimpijo in Telemachom GMT Beltinci  v Ljubljani ta konec tedna ne bo. Zaradi ljubljanskega maratona je  nogometna tekma preložena na sredo 31. oktobra ob 13.uri.

V  13.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta oba  prekmurska ligaša igrala pred domačimi gledalci.  Nafta 1903 bo danes  ob 19.uri  v Lendavi gostila Tabor iz Sežane. Beltinčani bodo jutri  ob 12.30, ko je čas kosila, igrali v športnem parku v Beltincih tekmo proti  ekipi AŠK Bravo iz Ljubljane, ki je s tekmo manj druga na lestvici.

V  11.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bo danes  ob 15.uri prleško prekmurski derbi med vodilnim Veržejem in drugim na lestvici Gradom.  Danes   ob 15.uri bo še nogometna  tekma med Radgono in Črenšovci. Jutri  ob 14.uri bodo še preostale tekme:  Hotiza  – Avto Rajh Ljutomer, Turnišče  Odranci in  Tromejnik Kuzma – Polana.

V 10.kolu pomurske nogometne lige bo vodilna Čarda  jutri  ob 14.uri gostila  v Martjancih nogometaše Rakičana, ki so tretji na lestvici.  Preglejmo še  preostale  pare  v pomurski nogometni ligi, v nedeljo ob 14.uri bodo igrali:  Bistrica – Bogojina, Dobrovnik – Križevci v Prekmurju in Goričanka Rogašovci – Radenska Slatina.

V 12. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bo na igrišču z umetno travo v soboški Fazaneriji  danes ob 15.uri tekma med mladinci Mure in Kriškega, že ob 13.uri pa se bosta pomerili kadetski nogometni  ekipi Mure in Krškega.

V 12.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo  danes  ob 11.uri v Veržeju tekma: Vipoll – Rudar Velenje, soboška Mura  bo danes ob 11.uri gostovala v Kidričevem pri nogometaših Aluminija.

V 7. kolu prve slovenske nogometne lige deklet U – 17 bo danes  ob  11.uri v Bratoncih tekma: Telemach GMT Beltinci –  Radomlje.

Strelsko društvo Ljutomer  je včeraj na šestih strelskih mestih v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru začelo  prvi turnir kadetske lige severovzhodne regije.  Po prvem dnevu  s standardno zračno puško moštveno vodijo strelci Murske Sobote v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari, posamično pa Jure Sočič.

V  strelski tekmi s pištolo  v Ljutomeru  po prvem dnevu vodi  Nina Bogša iz Strelskega društva Jožeta Kerenčiča iz Miklavža. Danes  bo v Ljutomeru  strelska tekma trajala  še med   9. in 12.uro.

Pa še opozorilo na premik urnih kazalcev.  Prehod iz poletnega na zimski čas bo v nedeljo 28. oktobra ob 3.uri zjutraj. Vse naše napovedi športnih tekmovanj smo že prilagodili spremembi urnih kazalcev za eno uro  nazaj.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.