V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Sobotni  športni napovednik

3 novembra 2018 Šport


V  4. kolu prve slovenske odbojkarske lige bodo  odbojkarji Panvite Pomgrada  zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostili odbojkarje  Salonita Anhovega.  V4. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo Radenci v domači športni dvorani v Radencih  ob  19.uri gostili II .ekipo Hoč, odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada pa bodo   ob 17.uri gostovali na Ravnah na Koroškem pri II. ekipi Fužinarja.

V 4. kolu prve A slovenske odbojkarske lige bodo dekleta puconske Roto Keme danes  ob 19.uri gostovale pri odbojkaricah  ekipe Ankaran Hrvati. Ljutomerčanke, novinke v ligi, bodo    ob 17.uri gostovale v Kamniku pri ekipi Calcita Volleya.

V 3. kolu 2. slovenske vzhodne odbojkarske lige za članice bodo  igralke Sobote  danes  ob 18.uri gostovale pri ekipi Ljubnega. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo Murania iz Lendave  ob 15.30 gostovala pri ekipi Kajuha Šoštanja.

Lokostrelski klub Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije bosta   v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi  danes  ob 10. . in 13.uri v dveh izmenah pripravili lokostrelsko tekmo za slovenski dvoranski pokal.  Tekmovanje bo na programu v  vseh starostnih kategorijah od  dečkov in deklic do veteranov in veterank in s petimi vrstami lokov in sicer z ukrivljenim, sestavljenim, golim in dolgim lokom  in instinktivnim lokom. Na tekmi bodo sodelovali ob organizatorji lokostrelcev Lendave tudi lokostrelci iz Ljutomera.   Skupno pričakujejo organizatorji v Lendavo okrog 150 lokostrelcev.

V 15.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo Mura po uvrstitvi v polfinale slovenskega pokala po zmagi  s 3:2 med tednom proti Gorici v nedeljo že na novi  tokrat prvenstveni preizkušnji v Kidričevem pri Aluminiju.  Tekma med Aluminijem  in Muro se bo začela v Kidričevem  v nedeljo zvečer ob 18.30.

V 14.kolu druge slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 danes  ob  14.uri v Lendavi gostila ekipo Krke iz Novega mesta, Beltinčani pa bodo   prav tako ob 14.uri igrali nogomet ampak bodo  gostovali pri nogometni ekipi Fužinarja, kjer je ta čas na začasnem delu kot trener Mihael Bukovec nekdanji nogometaš Nafte .

V 12.kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod  bosta dve tekmi danes  ob 14.uri,ko bosta srečanji: Avto Rajh Ljutomer –   Tromejnik Kuzma in Črenšovci – Veržej. V nedeljo ob 14.uri pa bodo igrali: Polana – Turnišče . Odranci – Radgona in Grad – Hotiza.

V 11. kolu pomurske nogometne lige  bo v nedeljo ob 10.uri tekma: Rakičan – Goričanka Rogašovci, popoldne ob 14.uri pa bodo igrali: Čarda Martjanci – Bistrica, Radenska Slatina – Dobrovnik in Križevci v Prekmurju – Bogojina.

V 9.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo Beltinčanke jutri  ob 11.uri v Bratoncih gostile ekipo Krima, ki je tretja na lestvici.

V prvi slovenski nogometni ligi U – 17 bo tekma 8.kola med Cerkljem in Telemachom GMT Beltinci   danes  ob 11,uri v Cerkljah.

Slovenska ženska nogometna  reprezentanca  pod taktirko selektorja Boruta Jarca  in trenerke Nuše Ladinek se bo v  ponedeljek zbrala v Radencih  na mini pripravah.  V  četrtek 8. novembra ob 15,uri pa bo v Gornji Radgoni prijateljska meddržavna nogometna tekma med Slovenijo in Albanijo. V slovensko izbrano vrsto so povabljene tudi igralke Telemacha GMT Beltinci: Sara Agrež, Špela Kolbl,  Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič. Povabilo je dobila tudi nekdanja članica Beltinčank Mateja Zver, ki zdaj uspešno igra za avstrijskega prvaka St. Pőlten.

V 6.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo I. ekipa Radenske  danes  ob 13.uri gostovala pri ekipi Bele Krajine. Kegljavke Radenske bodo v 6. kolu prve B lige  prav tako gostovale pri ekipi Bele Krajine  a že ob 13.uri popoldne. V 2. slovenski ligi, vzhod bo Lendava  danes  ob 18.uri gostovala pri  kegljavkah Šoštanja.

Na kegljišču Vikenda v Radencih bosta v 8.kolu obe pomurski ekipi v prvi območni mariborski kegljaški ligi igrali v Radencih.  Kegljači  II. ekipe Radenske bodo danes  ob 16.15 imeli dvoboj proti ekipi Ruš. Kegljači Lendave bodo dvoboj 8. kola igrali v nedeljo ob 13.uri proti  Lokomotivi iz Maribora.

Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote   bo v torek 6. novembra ob 8.uri pripravilo na kegljišču Vikenda v Radencih 25. kegljaško tekmovanje za  memorial Jožeta Magdiča, ki je avtor tega športa med slovenskimi paraplegiki. Tekmovanje kegljačev v Radencih bo na programu v  posamični in moštveni konkurenci.

Društvo vinogradnikov Goričko in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bosta v sredo 7. novembra ob 16.uri v Hotelu Zvezda  v Murski Soboti pripravila 21. Martinov šahovski turnir na katerem pričakujejo organizatorji okrog 50 šahistov iz severovzhodne Slovenije.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider