Domov

Sobotni športni napovednik

25 marca 2017 Šport


Lokostrelski klub Lendava bo danes  in  jutri  pripravil  v okolici Lovskega doma v Dolini pri Lendavi dve lokostrelski tekmovanji. Danes   med 10. in 15.uro bo  161 lokostrelcev tekmovalo na prvi letošnji tekmi slovenske  3 D lokostrelske lige od skupno šestih, ki bodo na programu v letu 2017. Jutri  ob 10.uri pa bo še prva lokostrelska tekma z naslovom »Lokostrelstvo brez meja 3 D«  na katerem bodo sodelovali tudi lokostrelci iz sosednja Madžarske. Po uvodni tekmi v Dolini pri Lendavi bosta dve preostali tekmi še v Kőrmendu in Lentiju na Madžarskem.

Strelsko društvo Črenšovci, ki s člansko ekipo tekmuje  v prvi »A« državni strelski ligi z zračno puško,  bo  danes  in  jutri   na 6. državnem turnirju državnih strelskih lig  gostilo na 40 steznem montažnem strelišču v športni dvorani osnovne šole v Črenšovcih 465 strelcev iz celotne Slovenije.  Danes  bo v Črenšovcih od ranega dopoldneva do poznega popoldneva  tekmovanje  s standardno zračno puško v prvi »A« in v prvi »B« državni ligi,  na katerem   bo sodelovalo 144 strelcev, med njimi   bo  tudi osem pomurskih  strelskih ekip.  V A« ligi nastopajo Turniščani, Tišinčani, Črenšovci in Gančani. V B ligi  bodo  merili v tarče  tudi  strelci iz Dobrovnika, Ljutomera, Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  pri Ščavnici ter Radgončani. Jutri  bo Črenšovcih še 6. kolo v  državnem tekmovanju v pionirski in mladinski konkurenci, skupno bo  tekmovalo  v Črenšovcih 320 strelcev.

Pester športni program v  pomurski pokrajini  se  je  s številnimi srečanji začel že včeraj.

V 4. kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice  so v Puconcih igralke Keme  sinoči   premagale Zgornjo Gorenjsko z rezultatom 3:2 po vodstvu Gorenjk z 2:1.

V 20.kolu 2. slovenske vzhodne odbojkarske lige  za članice bodo Ljutomerčanke  danes ob 20.uri v  telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru  gostile Swoley Vuzenico.V 20. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  so  odbojkarice Murske Sobote sinoči izgubile proti  Turbini iz Selnice s 3:2 .  Murana iz Lendave  bo danes   ob 16.uri gostovala pri ekipi Swoley v Radljah. Odbojkarice II. ekipe Keme so ta teden  proste.

V drugi četrtfinalni odbojkarski  tekmi končnice državnega prvenstva bodo odbojkarji Panvite Pomgrada zvečer ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje Calcita iz Kamnika. Prvo  odbojkarsko tekmo četrtfinala  so Kamničani, pred domačimi  gledalci,   dobili  s 3:0.

V 20. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bodo Radenčani zvečer  ob 19.uri v športni dvorani v Radencih gostili odbojkarje  Črnuč.

V 17.kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bo Kema v Puconcih popoldne  ob 17.uri gostila ljubljansko Olimpijo. Ekipa Sobote bo danes  ob 17.uri gostovala pri ljubljanski Iliriji, kjer je v minuli sezoni igral sedanji soboški igralec Tomaž Roudi.

V 18. kolu 2. slovenske nogometne lige bodo igralci  Farmtecha iz Veržeja jutri  ob 15.uri gostovali  pri nogometaših Term Čatež v Brežicah.

V 16.kolu v 3. slovenski nogometni ligi ,vzhod bosta dve  tekmi. V Lendavi bo danes  ob  15.uri Nafta 1903 gostila ekipo Tromejnik  Gostišče Sukič  iz Kuzme; Avto Rajh Ljutomer pa bo danes  pred domačimi gledalci ob istem času gostil  Lušt Beltince.

Jutri  ob  10.30 bo uvodna  nogometna tekma med  Rakičanom in Hotizo, popoldne ob 16.uri pa bodo igrali: Odranci – Križevci v Prekmurju, Čarda Martjanci – Mura in Polana   – Turnišče.

Danes  in jutri  bodo igrali prvo spomladansko kolo nogometaši v obeh lendavskih nogometnih ligah ter v prvi soboški medobčinski nogometni ligi.

V  15.kolu druge slovenske rokometne lige za člane je   Arcont iz Gornje Radgone že sinoči  v Radencih  premagal   rokometaše Kronosa iz Logatca s 33:25,  Rokometaši  Pomurja iz Murske Sobote  so gostovali pri rokometni ekipi Velike Nedelje in izgubili z rezultatom  37:28.

V  5. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod so  igralci Radenske Creativa  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  sinoči  premagali  košarkarje Slovenske Bistrice z rezultatom 72:57.

V polfinalnih  srečanjih pomurske košarkarske  lige bo danes ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma  med Košarkarskim društvom Nona in ekipo Lindau iz Lendave. V drugem polfinalu bo v Beltincih zvečer ob 19.15 tekma Sistemorg Beltinci –  Prleški študentski klub Ljutomer.

Na teniških igriščih v Radencih bo danes  ob 16.uri na programu   6. turnir zimske teniške lige. Po petih turnirjih vodi Žiga Starčič pred Gorazdom Kozicem oba iz Radenec tretji pa je Rene Heric iz  Banovec.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota bo v ponedeljek ob 19.uri pripravilo v   penzionu »Letališče Müzge«   občni zbor   soboških nogometnih trenerjev. Na  letnem zboru  trenerjev bodo podelili  uspešnim  nogometnim trenerjem tudi tradicionalna letna priznanja za trenersko delo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček  Gider.