V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Sobotni  športni napovednik

24 novembra 2018 Šport


V 7.kolu prve A slovenske ženske odbojkarske lige bo danes  ob 18.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma Roto Kema –  Sip Šempeter.  Gostje so četrte na lestvici, Pucončanke pa se ne morejo odlepiti predzadnjega mesta na lestvici.

Novinke v ligi odbojkarice Ljutomera bodo nocoj  ob 19.uri gostile v novi  dvorani ŠIC-a  odbojkarice Luke Koper, ki so sedme na lestvici.

V 6.kolu 2. slovenske lige vzhod bodo odbojkarice Sobote  izjemoma šele danes  ob 19.30 igrale v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti odbojkarsko  tekmo proti  Celjankam, ki so še brez zmage v ligi.

Dvojezične srednje šole v Lendavi gostile III. ekipo Krima, ki je na osmem mestu, Lendavčanke pa so na sedmem mestu tretje ligaške lestvice.

V 7. .kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  zvečer  ob 18.uri V 6. kolu 3. slovenske lige vzhod za članice bodo igralke Murane  danes  ob 14.uri v telovadnici gostovali v ljubljanskem  Tivoliju pri aktualnih državnih prvakih odbojkarjih ACH Voleya za katere igra tudi Sobočanec Uroš Pavlović.

V  7.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo  II .ekipa Panvite Pomgrada  danes  ob  17.uri gostila v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti odbojkarje  II. ekipe  Šempetra, Radenčani  bodo  imeli  zvečer  ob 19.30 na Koroškem derbi kola proti drugo uvrščeni ekipi na lestvici –  Mežici.

Judo klub Lendava  bo v telovadnici Osnovne šole Franceta Prešerna v  Črenšovcih  danes ob 10.uri pripravil 7.  mednarodni Miklavžev turnir v judu  na mlajše dečke in deklice, za cicibane  in cicibanke v starostnih kategorijah U – 12, U – 10 in U – 8.  Organizator bo za tekmovanje  v treh starostnih kategorijah pripravil tri borišča, skupno pa pričakujejo na tekmo mladih  okrog 180 judoistov  iz celotne Slovenije in sosednjih držav iz Madžarske, Avstrije in Hrvaške.

Ob koncu tekmovanja bo  v Črenšovcih organizator prvih pet ekip nagradil s pokali, posamezniki pa bodo od prvega do tretjega mesta dobili medalje, v kategoriji U – 8 pa bodo vsi tekmovalci dobili spominske medalje.

V  17 .kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  je bila  uvodna tekma že sinoči  v ljubljanskih Stožicah . Po vodstvu Olimpije proti Muri z 2:0 je  pred 8.800 gledalci za izenačenje  na 2:2 z dvema zadetkoma poskrbel Turniščan  v majici Mure Tomi Horvat.

V 17. kolu druge slovenske nogometne lige  bo danes  ob 14.uri v Lendavi tekma: Nafta 1903 – Jadran Dekani, Beltinčani  bodo danes ob 14.uri gostovali pri ekipi Rogaške.

V 12. kolu prve slovenske ženske nogometne  lige  bodo Beltinčanke  jutri  ob 14.uri gostovale v Ankaranu pri ekipi Obale, ki je predzadnja na lestvici.

V prvi slovenski nogometni ligi vzhod U – 15 bo v 16.kolu  danes ob 11.uri v Fazaneriji tekma med Muro in Dravogradom, v nedeljo ob 11.uri pa bo v Mariboru še nogometna  tekma Tabor – Vipoll Veržej.

V 8.kolu prve slovenske namiznoteniške lige bo  danes  ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih dvoboj pomurskih ekip med  Kemo in Soboto. Včasih je bil to izjemen derbi, letos pa so igralci Keme z močno spremenjeno ekipo šele  na šestem mestu. Sobota  je še brez  zmage  na 10. mestu.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige  bodo v  8.kolu dekleta Kema, ki so tretja na lestvici danes ob 17.uri  gostila Logatec, ki je na četrtem mestu.

V 9. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo na kegljišču Vikenda v Radencih danes  ob 12.uri dvoboj med Radensko iz Murske Sobote  in Hidrom iz Medvod.

Članice Radenske  bodo v 9. kolu prve B slovenske kegljaške lige danes  ob 18.30 v Radencih gostile kegljavke  Fužinarja.

V  9. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane bo  danes zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Pomurjem in trboveljskim Rudarjem, kjer je nekoč igral tudi Sobočanec Rudi Horvat.

V  6. kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo danes  ob 19.uri v Radencih tekma med radgonskim Arcontom in  Cerkljami.

Tudi pomurski košarkarji bodo aktivni ta konec tedna saj bodo na programu že tekme 3. kola.  Že sinoči je bila v Beltincih tekma: Sistemorg  – Košarkarski klub Ljutomer, danes ob 16.00  bo v telovadnici ŠIC-a v Ljutomeru tekma Košarkarsko društvo Sobota – Športno društvo  Murska Sobota.  Jutri  ob 15.uri bo  v Črenšovcih še zadnja tekma  Tropicano Bistrica – Lindau

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  jutri  ob 9.uri v soboški Diani pripravilo  7. memorialni šahovski turnir v spomin na preminule šahiste, hkrati pa bo turnir veljal tudi za akcijo Slovenija šahira. Igralo se bo devet kol po švicarskem sistemu.  V primeru večjega števila prijavljenih šahistov bodo v nedeljo pripravili tudi poseben turnir za mlade šahiste  do 12 let starosti.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.