V etru
Mijmo grede
Domov

Sobotni  športni napovednik

1 decembra 2018 Šport


V 8.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo nocoj  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom in Calcitom Volleyem iz Kamnika.  Soboški odbojkarji so na 8. mestu z dvema zmagama, Kamničani  so na četrtem metu s petimi zmagami.   V  8.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bo II. ekipa Panvite Pomgrada, ki je s petimi zmagami na tretjem mestu  danes ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  gostila odbojkarje II. ekipe Maribora. Radenčani, ki vodijo na lestvici  bodo danes ob 16.uri gostovali pri II. ekipi Fužinarja na Koroškem.

V 8. kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice bosta obe pomurski ekipi gostovali. Igralke Roto Keme, ki so devete na lestvici bodo  danes  ob 18.uri gostovale pri Luki Koper, ki je šesta na lestvici. Ljutomerčanke, novinke v ligi, bodo danes ob 16.30  gostovale v Kamniku  pri II. ekipi Calcita, ki je na osmem mestu.

V  7. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Sobote, ki so druge na lestvici gostovale  danes  ob 17.uri v Rušah pri odbojkaricah Turbine, ki so na četrtem mestu drugoligaške lestvice.

V   7. kolu tretje slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Muranie iz Lendave, ki so pete na lestvici, danes  ob 19.uri gostovale v Zrečah pri ekipi II. ekipi Swatycometa, ki je na šestem mestu.

V 18. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo v soboški Fazaneriji jutri  ob 13.uri tekma med Muro, ki je na šestem mestu s 23.točkami,  in Celjem ki ima na petem mestu prav tako 23 točk, šlo bo torej za derbi sosedov na lestvici – za Celjane  pa zdaj igra tudi nekdanji nogometaš Mure Mitja Lotrič.

Strelsko društvo Gančani, ki mu predseduje Štefan Černi, bo danes  in jutri  pripravilo 10.  strelsko tekmo  s standardno zračno puško na 10 mestnem strelišču v Gančanih.  Danes  ob 10.uri bodo  streljali člani Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine, v nedeljo zadnji dan tekmovanja bodo ob 10.uri streljali Velenjčani, Turniščani in organizatorji tekmovanja.  Slovesna podelitev priznanj bo v nedeljo ob 14.uri, lani je  posamično zmagal Samo Zelko s Tišine pred Urošem Maučecem iz Turnišča, moštveno  so bili najboljši Tišinčani pred Kovinarjem iz Ormoža.

Ljutomerska karate sekcija Partizana bo danes   ob 10.uri v novi dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  pripravila prvi turnir Kofukan lige v   karateju v stilu Shito Ryu. Na tekmovanje v Ljutomer pričakujejo organizatorji  blizu 200 karateistov med njimi bodo tudi gostje iz Hrvaške in Avstrije. Skupno bodo v ligi  na programu trije turnirji, v različnih starostnih skupinah, skupni zmagovalci vseh  turnirjev bodo nastopili v mesecu aprilu  na  finalu svetovnega pokala  na Danskem.

V 9.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo danes  ob 17.uri v telovadnici  osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Soboto in I. ekipo Mengša. Puconska Kema bo danes  ob 17.uri gostovala pri II. ekipi Mengša.

V  4.kolu 3.slovenske namiznoteniške lige za člane bo II. ekipa Keme danes  ob 10.uri v zeleni dvorani v Puconcih gostila Cirkovce.

V 9.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bodo dekleta puconske Keme danes  gostovala pri igralkah Vesne.

V  10. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane bodo rokometaši Pomurja iz Murske Sobote zvečer  ob 19.uri gostovali pri Ajdovščini.  V 7. kolu druge slovenske rokometne lige  bo radgonski Arcont  danes  gostoval pri rokometaši Kronosa.

V 4. kolu  pomurske košarkarske lige bo danes  ob 18.uri  v dvorani ekonomske šole v Murski Soboti  samo  tekma: Sobota – Lindau. Lendava.

Nogometni klub Apače bo  daness ob 8.30 in jutri  ob 8.uri pripravil v športni dvorani v Apačah  turnir v dvoranskem nogometu za  mlade nogometaše. Danes  dopoldne bodo igrali v Apačah  7 letniki in popoldne 11 letniki. V nedeljo ob 8.uri bo v Apačah začetek  turnirja za  9 letnike in popoldne za igralce starostne kategorije U – 13. Za turnir v Apačah je prijavljenih  46 nogometnih ekip z okrog 460.mladimi nogometaši. Štiri   najboljše ekipe v starostnih kategorijah bodo  dobile za nagrado pokale.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  bo jutri   med 8. in 17.uro pripravila  v okviru zimskega nogometnega festivala nogometni turnir za starostno kategorijo  U –  11. Mladi nogometaši bodo razdeljeni v pet skupin, v zadnji peti skupini,  ki  se bo začela  v nedeljo ob 15.20 bodo igrala tudi dekleta  iz Stanjevec in Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci.

 

Podjetja in zavodi iz Občine Puconci  bodo  danes  ob 9.uri pripravila, v zeleni dvorani v Puconcih turnir v dvoranskem nogometu na katerem bo v dveh skupinah sodelovalo sedem  nogometnih  ekip. Finalna dvoboja za prvo in tretje mesto bosta na programu danes  ob 13.40.

Na teniških igriščih v Radencih  bo danes ob 16.uri drugi turnir zimske teniške lige. Na prvem je sodelovalo 16 igralcev v prvi skupini pa je zmagal Gorazd Kozic, drugi pa je bil  Dani Strah.

Pohodniki bodo ta konec tedna   v naši pokrajini sodelovali na  treh pohodih.   Danes  ob 10.uri bo  Adventni pohod v organizaciji  Turističnega društva Šalamenci, ki se bo začel pred vaško gasilskim domom v Šalamencih.

Zvečer  ob 18.uri bo v Gornjih Slavečih v organizaciji Planinskega društva  Goričko Tromeja Miklavžev nočni pohod z baklami, Začetek bo pri okrepčevalnici Rak v Gornjih Slavečih.

Jutri  ob 10.uri bo  Športno društvo nogometnega kluba  Rotunda v Selu,  pripravilo   13. Miklavžev  pohod z začetkom   pred  vaško gasilskim domom v Selu.

Športno društvo Speedway team Lendava  bo v četrtek 6. decembra ob 17.30 v novem hotelu Cubis  nekdanjem hotelu  Elizabeta  v Lendavi pripravilo posebno  slovesnost  ob 40 letnici delovanja Športnega društva Speedway team Lendava.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.