Domov

Sobotni športni napovednik

8 decembra 2018 Šport


V 19.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo jutri ob 13.uri v zadnji letošnji nogometni tekmi Mura v Fazaneriji gostila nogometaše Triglava iz Kranja.  Mura na šestem mestu ima 23 točk, Triglav na 10. mestu je zbral 15 točk, Kranjčani pa so z Muro v tej sezoni v Murski Soboti igrali 1:1 in v 10. kolu je Triglav v Kranju premagal Muro kar s 3:0.  Tekmo med Muro in Triglavom bomo v nedeljo spremljali z javljanji tudi na Murskem valu.

Odbojkarice puconske  ekipe Roto Keme bodo  danes  ob 18.uri v zeleni dvorani v Puconcih gostile  II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika, kije  osma na lestvici.  Odbojkarice Formule Formisa iz Rogoze  so že sinoči v Ljutomeru premagali novinke v ligi  Ljutomerčanke s 3:0.

V 8.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod so  odbojkarice Sobote, ki so tretje na lestvici gostovale  pri ekipi S Volleya v Vuzenici in utrpele poraz s 3:0.  

V 8. kolu 3.slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo Murania  danes  ob 15.30 v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi  gostila ekipo Uniforesta iz Prebolda, ki je četrta na lestvici.

V moški konkurenci  9.kola prve  slovenske odbojkarske lige za člane bo zvečer  ob 19.uri v Hočah domača ekipa ,ki je deveta  na lestvici gostila  odbojkarje Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, ki so trenutno  na  8.mestu.

V   9. kolu 3.slovenske odbojkarske lige, vzhod bo II. ekipa Panvite Pomgrada  danes ob 16.uri gostovala pri II. ekipi Hoč.Radenčani, ki vodijo na lestvici  bodo popoldne  ob 14.uri gostovali pri II.ekipi Sip Šempetra.

V Beltincih bodo danes in  jutri  gostili v petih starostnih kategorijah v dveh dvoranah 55 nogometnih ekip z okrog 700 nogometaši  na 7. Miklavževem turnirju v dvoranskem nogometu.  Prvi dan turnirja  bodo ob 8.uri začeli turnir 13.letniki, ob 8.30 bodo igrali 9 letniki in ob 14.30 bodo začeli s turnirjem še 15 letniki. V nedeljo ob 8.uri bo nogometni turnir za 7 letnike in ob 8.30 še za 11 letnike.

Športno društvo Kluba malega nogometa Meteorplast iz Ljutomera bo danes  ob 11..uri v dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru pripravil  19. turnir v spomin na Janka Makoterja.

Organizatorji bodo  v Ljutomeru  , prve štiri ekipe  denarno nagradil  ne bodo pa pozabili tudi na najboljšega igralca, strelca  in vratarja na dvoranskem nogometnem turnirju v Ljutomeru. Finale turnirja bo danes  med 22. in 23.uro zvečer.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bo danes  in jutri  pripravila v zeleni dvorani v Puconcih  zimski nogometni festival v dvoranskem nogometu  za mlade v dveh starostnih kategorijah.  Danes  bodo igrali 7 letniki in v nedeljo še 9 letniki in to kar  v  11 skupinah. Nastopila bodo tudi dekleta.  Oba dneva se bosta turnirja začela ob 8.uri.

V 11. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti   danes  ob 19.uri  tekma med Pomurjem in  ekipo Mokerca IG.

V 8. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo v Radencih  zvečer  ob 19.uri tekma med  radgonskim Arcontom in ekipo Jadrana. 

V 7. kolu 3. slovenske košarkarske lige za člane bo Radenska Creativ   zvečer ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila Košarkarski klub Nazarje.

V 5. kolu druge ptujske amaterske košarkarske lige Parkl bo košarkarska ekipa None iz Murske Sobote popoldne  16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila košarkarsko ekipo Miklavža. V  5. kolu prve  ptujske amaterske košarkarske lige Parkl  bodo Beltinci popoldne  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili  košarkarsko šolo Čiro iz Starš.

V 5.kolu pomurske košarkarske lige za člane sta na  programu le dve srečanji. Že sinoči je bila  v Ljutomeru tekma med  Košarkarskim klubom Ljutomer in Športnim društvom Murska Sobota, jutri  ob 15.uri  bo v telovadnici osnovne šole Franceta Prešerna v Črenšovcih tekma med Tropicanom iz Bistrice in  Košarkarskim društvom  Ljutomer.

Športno strelsko društvo Gornja Radgona  je organizator 2. turnirja državne lige severovzhod v streljanju z  zračno puško.Včeraj so bili moštveno najboljši strelci iz Turnišča pred Ljutomerom in Gornjo Radgono, posamično pa  Sandra Kaučič iz Ljutomera. Danes bodo   na sedem steznem strelišču v Gornji Radgoni nastopile še zadnje ekipe   jutri  med 9. in 11.uro.

V okviru prireditev ob 50 letnici delovanja Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote bo na kegljišču Vikenda v mesecu decembru vrsta tekmovanj in tudi slavnostna prireditev ob 50 letnici delovanja kluba in odprta kegljišča v Radencih.

Danes  ob 12.uri se bo v Radencih  začel jubilejni kegljaški  turnir »Tri srca«  v moški in ženski konkurenci. Tekmovanja bodo dnevno med 12. in 22. uro do 22. decembra.  V nedeljo ob 13.uri bo v Radencih  moška tekma med Radensko in Lendavo, po moškem dvoboju bo ob 16.uri še ženski dvoboj med Radensko in Lendavo. V torek 11. decembra  med 8.  in 14.uro bo v Radencih  kegljaška tekma paraplegikov, v sredo 12.decembra med 8. in 15.uro bodo tekmovali slepi in slabovidni,  prihodnji četrtek med 8. in 14.uro pa bodo tekmovali v kegljanju še delovni invalidi.

Planinski društvi Matica in Mura iz Murske Sobote in Zavod za kulturo turizem in šport bodo jutri   ob 11.uri pripravili  16. Miklavžev pohod od Murske Sobote do Kroga. Začetek pohoda bo izpred Trga zmage  v Murski Soboti.

Prihodnjo sredo 12. decembra ob 19.uri bo v telovadnici osnovne šole III  privlačna rokometna tekma šestnajstine finala slovenskega rokometnega pokala med Pomurjem in prvoligaško ekipo  Kopra 2013.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.