V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Sobotni športni napovednik

5 januarja 2019 Šport


Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem, član prve slovenske lige,   bo  danes  ob  16.uri  v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju pripravil  13. mednarodni novoletni turnir v elektronskem pikadu.  Tudi letos pričakujejo organizatorji   blizu 100 tekmovalcev  iz Madžarske, Avstrije in Slovenije. Lani je na turnirju sodelovalo  108 tekmovalcev, med pomurskimi igralci  je bil med člani Leon Mertük iz Križevec pri Ljutomeru četrti, domačina Rok Durič in Damir Hajidnjak iz Friend’s teama pa sta bila  uvrščena na sedmo in deveto mesto. Med članicami so bile najboljše Pomurke: Nataša Kranjc iz Ivanjkovec, Monika Kobl iz Ižakovec in Urša Drvarič iz Vidonec.  V dvojicah  sta zasedla drugo mesto: Andrej Gorjak  in Peter Kranjc iz Ivanjkovec.

Tekmovanje  dvojic  se bo začelo v Svetem Juriju na Goričkem  danes  ob  16.uri   zvečer po tekmi dvojic ob 19.uri pa bo še posamično tekmovanje  v moški in ženski  konkurenci.

V zaostalem srečanju 5. kola pomurske košarkarske lige bo jutri  ob 11.uri v telovadnici Dvojezične srednje šole Lendava tekma: Lindau – Sistemorg Beltinci. Na lestvici po nepopolnem  5. kolu vodi Ljutomer z 9 točkami pred Sistemorgom, ki ima 8  in ekipo Lindau, ki je zbrala  7 točk.

Nogometna šola Ljutomer  in Nogometni klub Ljutomer  bosta danes  in  jutri  v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru  pripravila štiri nogometne turnirje v okviru akcije »Moja igra je nogomet«.  Danes  ob 9.uri so začeli igrati  9 letniki in ob 14.uri igrali  še 13 letniki. V nedeljo ob 9.uri bo nogometni turnir  za starostno kategorijo U – 11 in ob 14.uri bo nogometni turnir za 15 letnike. Na turnirju bo v dveh dneh nastopilo okrog 350 mladih nogometašev.

Ljutomerčani bodo v dvorani ŠIC-a  danes pripravili 10. memorial Franc Škrinjarja v dvoranskem nogometu. Za turnir je prijavljenih kar 21 ekip med katerimi so 4 iz Hrvaške in 17 ekip iz Slovenije. Lansko zmago bo branila ekipa AC Keko iz Celja.  V Ljutomeru bo polfinale na programu danes zvečer okrog 22.ure, tekma za tretje mesto je v Ljutomeru  načrtovana za 23.uro in finale za naslov prvaka bo  ob 23.30.

V Beltincih  bo Športna zveza Beltinci v nedeljo pripravila  zimsko ligo v malem nogometu. Med 8. in 13.uro bodo tekmovali mladi iz osmih krajevnih skupnosti, finale za prvo mesto  bo   ob  12.uri.  V nedeljo po 16.uri bo v Beltincih bo še zimska liga v malem nogometu za veterane na kateri bo  nastopilo 7 ekip. Tekma za tretje mesto bo v Beltincih  ob 18.30, tekma za naslov prvaka pa bo na programu ob 19.uri.

Danes  med  10. in 11.uro bo imela prvoligaška nogometna Mura  prvi trening na igrišču z umetno travo v soboški Fazaneriji. Mura bo do začetka spomladanskega dela tekmovanja v prvi slovenski nogometni ligi Telekom igrala  skupno  10 pripravljalnih nogometnih tekem vmes pa bodo nogometaši Mure na pripravah tudi v Turčiji.

Pomurska nogometna drogoligaša bosta  začela s pripravami  pozneje. Beltinčani bodo imeli prvi trening v četrtek 10. januarja in Nafta 1903 bo začela s pripravami za spomladanski del tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi šele  v ponedeljek 14. januarja.

Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci bo danes  ob 10.uri z začetkom pri vaško gasilskem domu v Filovcih pripravilo Pohod treh kraljev, pohodnike čaka 10 – 12 km dolga rekreacijska pot.

 Kulturno umetniško društvo Budinci, Občina Šalovci in Porabsko kulturno društvo Andovci bodo  jutri  ob 10.uri pripravili » Pohod trej kralof na poti po dolaj pa bregaj.« Začetek pohoda bo v nedeljo  pri vaško gasilskem domu v Budincih, dolžina pohoda pa bo približno 12 km. 

Soboška športna zveza in Namiznoteniški klub Sobota bosta v ponedeljek ob 18.30  v telovadnici osnovne šole III pripravila  3.kolo v občinski namiznoteniški ligi, kjer sodeluje  osem ekip, po dveh kolih pa  vodi ekipa:  ALF v postavi: Andrej Kuhar, Ludvik Lazar, Franci in Črtomir Just in Miroslav Lazar s šestimi točkami. Med posamezniki po dveh kolih vodita Davorin Dervarič iz ekipe BRDM in Črtomir Just iz vodilne ekipe Alf.

Športno strelsko društvo Murska Sobota  bo od  četrtka 10. januarja do sobote 12. januarja pripravilo na strelišču soboške strelske zveze v Murski Soboti 4. turnir  tretje državne lige  severovzhod v streljanju z zračno puško.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.