Domov

Sobotni športni napovednik

12 januarja 2019 Šport


Klub borilnih veščin Lendava bo v novi športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi  danes  ob 10.uri pripravil 21.  odprti turnir v judu  za pokal borilnih veščin Lendave.  Uradno tekmovanje  za slovenske judoiste  se bo v starostnih kategorijah U – 12  in U – 14  točkovalo tudi za rang lestvico Judo zveze Slovenije. Na tekmovanju  organizatorji pričakujejo   okrog 300 judoistov iz Bosne in Hercegovine, Avstrije, Romunije, Slovaške, Srbije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.  Za tekmovanje bodo pripravljena v Lendavi štiri borišča,  tekmovanje judoistov pa bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci.

V  11. kolu prve A državne odbojkarske lige za članice bo zvečer  ob 18.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med  Roto Kemo in  Formulo Formisom iz Rogoze.  V Ljutomeru v dvorani ŠIC-a  bo  nocoj  ob 19.uri tekma med Ljutomerom in  Novo KBM Branik iz Maribor. 

V 11. kolu prve slovenske moške odbojkarske lige bodo igralci  Panvite Pomgrada  danes ob  19.uri gostovali pri odbojkarjih Šoštanja Topolšice.

V  10.kolu prve »B« kegljaške lige za člane  bo   danes  ob 12.uri na kegljišču Vikenda v Radencih dvoboj med Radensko iz Murske Sobote in Ograjco iz Ljubljane.  Zvečer ob 18.30 bo v Radencih še ženska tekma med Radensko in Ograjco iz Ljubljane.  Danes  ob  15.15 bo v Radencih v   12. kolu  v prvi mariborski območni kegljaški ligi  še pomurski kegljaški derbi med  Radensko II in Lendavo.

Strelsko društvo  Jezero iz Dobrovnika bo  danes na strelišču  v Dobrovniku zaključilo tridnevno tekmovanje 2. severovzhodne lige v streljanju z zračno puško ,  zadnja strelska društva bodo danes v Dobrovniku  tekmovala med 10. in  13.uro.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo na 13 steznem strelišču v Murski Soboti  pripravilo  4.turnir  3. slovenske lige severovzhod. Danes  zadnji dan tekmovanja bo strelska tekma v Murski Soboti na programu med 9. in  13.uro.

V 10. kolu v   3. slovenski košarkarski ligi, vzhod bodo košarkarji Pomurja  zvečer  ob 19.uri v telovadnici  osnovne šole I v Murski Soboti gostili ekipo Slovenskih Konjic.

V 6. kolu pomurske košarkarske lige bo  jutri  ob 14.30  v Črenšovcih  tekma Tropicano Bistrica – Košarkarski klub Ljutomer in   zvečer  ob 17.uri  bosta igrala Lindau Lendava in Košarkarsko društvo Ljutomer.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo jutri  med 9. in 18.uro pripravila v zeleni dvorani v Puconcih  drugi turnir  državnega prvenstva  v dvoranskem hokeju  v treh starostnih kategorijah.  Najbolj zanimiva bodo članska srečanja, ki bodo v popoldanskih urah.  Ob 14.uri bodo aktualni slovenski prvaki Lipovci igrali proti  Moravskim Toplicam. Ob 16.50 pa bo ženska tekma med Moravskimi Toplicami in Triglavom.

Ženski nogometni klub  Pomurje Beltinci bo  danes  ob 10.uri v športni dvorani Osnovne šole Apače  pripravil prvi  turnir državnega prvenstva  v dvoranskem nogometu na katerem bosta nastopili dve pomurski ekipi ter Olimpija iz Ljubljane in Maribor.  Turnir igralk starostne kategorije U – 15 bo v Apačah  trajal med 10. in 15.uro.

Športno društvo Nočni ftiči iz Turjanskega Vrha  je danes v športni dvorani v Radencih organizator  4. Ftičevega  turnirja   v malem nogometu, ki bo trajal do  večernih ur. Organizatorji bodo nagradili tri najboljše ekipe ter  najboljšega igralca na turnirju.

 V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo v ponedeljek  14. januarja ob 18.uri   soboški namiznoteniški klub pripravil 4. kolo  občinske  lige v namiznem tenisu.

Športna zveza Murska Sobota in Osnovna šola III bosta v torek 15.januarja ob 13.uri pripravila  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti območno prvenstvo v dvoranskem nogometu za dekleta rojena leta 2004 in mlajše.

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija   bo zvečer  ob 17.30 pripravil v Gostišču Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem  5. rang turnir medobčinske pikado lige Goričko. Po štirih turnirjih vodi  Rene Grah pred Danijelom Ferkom in Primožem Roudijem.

Med Bratonci in Dobrovnikom bo  z začetkom  jutri  ob 9.uri  na programu 17. Janezov pohod. Začetek bo pred Turističnim društvom  Žlica,  v Bratoncih, pohodnike pa čaka  okrog 12 km dolga pohodniška rekreacija.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  v torek ob 18.uri pripravilo v klubskih prostorih v Kocljevi ulici  v Murski Soboti prvi letošnji hitropotezni šahovski turnir za mesec januar.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.