Domov

Sobotni športni napovednik

19 januarja 2019 Šport


V 11. kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za člane bo  danes  ob 17.uri v zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo, ki je četrta na lestvici in novomeško Krko, ki vodi na lestvici.  Igralci Sobote, ki so še brez zmage v ligi,  bodo gostovali na Ravnah na Koroškem pri ekipi Inter diskonta, kjer je prvi igralec Pucončan Mitja Horvat.

V 5..kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo II. ekipa Keme, ki je druga na lestvici  danes  ob 10.uri v Puconcih  gostila ekipo Metlike.

V 12. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo nocoj  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti odbojkarska  tekma med Panvito Pomgradom  in ekipo  nekdanjo ekipo kranjskega Triglava, ki ima zdaj naslov kluba: Hiša na kolesih.

V 12. kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice  bosta obe pomurski  ekipi gostovali. Odbojkarice Ljutomera bodo  zvečer  ob 19.uri gostovale  v Kopru pri odbojkaricah Ankarana Hrvatinov. Odbojkarice Roto Keme pa bodo zvečer  ob 18.uri gostovale pri odbojkaricah Nove KBM Branik v Mariboru.

Pikado zveza Slovenije bo danes  ob 10.uri v restavraciji Izvir v Radencih pripravila  3. državni rang turnir v elektronskem pikadu.  Na 12 igralnih avtomatih bo v Radencih  nastopilo okrog 110 tekmovalcev, ki bodo tekmovali v članski A in B konkurenci  in v  dvojicah ter v mladinski konkurenci za igralce stare do 18 let.

Nogometni klub Čarda iz Martjanec bo z nogometno šolo Čarde danes  in  jutri  pripravil v dvorani Ekonomske šole Murska Sobota  tradicionalni  mednarodni nogometni turnir mlajših selekcij na katerem bo v dveh dneh sodelovalo okrog 500 mladih igralcev iz Hrvaške in Slovenije.  Prvi dan turnirja  v soboto bodo od 8.ure dalje igrali nogometaši starostnih skupin U – 7 in U – 11, jutri v nedeljo  ob 8.uri pa bo še nogometni  turnir za starostni skupini  U – 9 in U – 13.

Nogometaši Mure bodo danes ob 15.uri v soboški Fazaneriji igrali drugo  pripravljalno nogometno tekmo priti Medžimurju iz Čakovca, ki ga zdaj vodi nekdanji igralec in trener lendavske Nafte Miljenko Dovečer.

Novi Ženski nogometni klub Goričko Stanjevci bo danes  med  10. . in 14.uro v telovadnici Osnovne šole  Grad na Goričkem pripravil  prvi turnir zimske lige v dvoranskem nogometu za dekleta starostne skupine U – 13. Na turnirju bo v dveh skupinah  nastopilo  8 ekip.  Med udeleženci bodo tudi igralke ljubljanske Olimpije in Maribora zraven pa bodo tudi igralke  domačega ,Grada, Stanjevec  z dvema ekipama in  Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci prav tako z dvema ekipama.

Športna zveza Beltinci bo  v nedeljo pripravila  turnir zimske lige v dvoranskem nogometu za pokal Občine Beltinci  na katerem bo v dveh skupinah sodelovalo 8 ekip.  Začetek lige bo ob 10.uri, polfinale bo na programu v nedeljo ob  16.uri, tekma za tretje mesto bo ob 17.30 in za prvo mesto zvečer ob 18.uri.  Vmes bo ob 17.uri revijalna nogometna tekma med  ekipo politikov in ekipo športne zveze z beltinskimi legendami.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo  jutri  med 8. in 18.uro pripravila v telovadnici osnovne šole III tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.  Znova bodo nastopili hokejisti v vseh  treh starostnih kategorijah,  tako v kategoriji U – 10 kot tudi v U – 13. Najbolj zanimiva pa bodo srečanja v članski konkurenci.  Članice Moravskih Toplic bodo ob 13.20 z oslabljeno ekipo igrale proti Triglavu. Močnejša  ženska ekipa Moravskih Toplic bo gostovala na turnirju v Avstriji. Ob 14.20 bo članska tekma med Lipovci in Triglavom , ob 16.uri bo tekma med Triglavom in Moravskimi Toplicami in zadnja hokejska  tekma jutri zvečer ob 17.50 med Moravskimi Toplicami in Lipovci.

Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote bo  danes   ob 10.uri pripravil v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  doslej najkvalitetnejši  7.  rokometni turnir članskih ekip v spomin na rokometnega delava  Žikija Roškarja iz Murske Sobote.  Prva tekma na turnirju bo ob 10.uri med Pomurjem in prvoligaško ekipo Jeruzalema iz Ormoža.  Pomurje bo igralo  proti Krškemu, članu prve B slovenske lige ob 11.45, zadnja tekma pa bo ob 13.45 ko se bosta pomerila Jeruzalem Ormož in Krško. Vmes bodo ob 13.15 dobili priložnost za nastop v revijalni tekmi mladi rokometaši.

V  7. kolu pomurske košarkarske lige  bo  v nedeljo bo ob 15.uri   zadnja tekma med Košarkarskim klubom Ljutomer in ekipo Lindau iz Lendave.

V drugi ptujski medobčinski košarkarski ligi Parkl  bo ekipa None iz Murske Sobote  nocoj  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila košarkarje  iz Sladkega vrha.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v  turističnem naselju Panonska vas v Moravskih Toplicah v torek 22. januarja ob 18.uri  pripravila  druženje ob  poznavanju Indije, kjer sta  na svetovnem hokejskem kongresu sodelovala  Aljoša in Jože Črnko. Sodelovanje na druženju je brezplačno.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo ob sodelovanju Osnovne šole I Murska Sobota  danes  ob 10. .uri pripravilo  v jedilnici osnovne šole  pomursko  posamično  klubsko  šahovsko prvenstvo za  mlade   v petih starostnih kategorijah in sicer v kategoriji U – 8, U – 10, U – 12, U – 14 in U – 20. 

Jutri  ob  9. uri bo v vaškem domu v Bakovcih 2. mednarodni  konec tedenski šahovski turnir na katerem organizatorja Šahovsko društvo Radenska Pomgrad in Krajevna skupno Bakovci pričakujeta blizu 80 šahistov.

Dvojezična osnovna šola I Lendava bo prihodnji četrtek 24. januarja ob 13.uri pripravila območno pomursko osnovnošolsko prvenstvo v badmintonu. Tekmovanje bo na programu na štirih igriščih Dvojezične osnovne šole I v Lendavi.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.