V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Sobotni športni napovednik

14 januarja 2017 Šport


Klub borilnih veščin Lendava bo danes v Športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi ob  10.uri prireja  19. mednarodno tekmovanje v judu za pokal Lendave 2017. Organizatorji imajo za tekmovanje v treh starostnih kategorijah prijavljenih  300 judoistov iz devetih držav, kar bo najbolj množična prireditev  ta konec tedna v Pomurju. Ob 10.uri bo tekmovanje v starostnih kategorijah  U – 12 in U – 14, po nastopu najmlajših judoistov  bodo ob 14.uri tekmovali še judoisti kategorije U – 16.  Tekmovanje bo  potekalo na štirih boriščih, najboljši posamezniki bodo dobili medalje najboljše ekipe pa pokale organizatorja.

 

Zveza za hokej na travi  Slovenije,  s tremi hokejskimi klubi v Pomurju ,   do nedelje v Zeleni dvorani v Puconcih gosti evropsko prvenstvo mladih igralcev, do 21 let,  v dvoranskem hokeju. Slovenska reprezentanca po izboru selektorja Franca Maučeca  je  včeraj odigrala dve srečanji proti Ukrajini, ki ga je izgubila z 8:2 in proti  Slovaški , ki jo je porazila z 9:1. Ob 13.30 se bo reprezentanca Slovenije  pomerila z Italijo in ob  18.20  še z Walesom. Jutri,  zadnji dan evropskega prvenstva  v dvoranskem hokeju za mlajše člane bo ob 10.20 tekma med Slovenijo in Norveško, ob 15.uri pa bo zadnja tekma  na prvenstvu, med Slovenijo in Turčijo.  Prijateljem hokeja se obeta v Puconcih    izjemen športni dogodek, kjer se bo predstavilo sedem hokejskih reprezentanc.

 

V  telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti bo ob 19.uri zaostala  odbojkarska tekma 14. kola prve slovenske odbojkarske lige za člane med Panvito Pomgradom iz Murske Sobote  in  SIP Šempetrom.

 

V  11.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti, tekma med novincem lige Soboto in aktualnimi državni prvaki Krko iz Novega mesta. Igralci puconske Keme bodo  ob 17.uri gostovali pri ekipi Kajuha Slovana v Ljubljani.

 

V 11. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige za članice bo v Ljubljani ob 17.uri  derbi sosedov na lestvici, med Kajuhom Slovanom, ki je šesti in ekipo Keme, ki je  sedma na lestvici prve slovenske namiznoteniške lige.

 

Z ligaškim tekmovanjem bodo ta konec tedna nadaljevali tudi v državnih kegljaških ligah. V  10.kolu prve »B«  državne kegljaške lige  za člane  bo Radenska na kegljišču Vikenda v Radencih, ob  10.30 gostila Hidro iz Medvod. V 3. slovenski ligi, vzhod bo II. ekipa Radenske ob 14.uri merila moči s kegljaško ekipo  Lokomotive iz Maribora. V 10. kolu prve »B« kegljaške lige  za članice, bo Radenska V Radencih ob 18.uri merila moči  s  kegljavkami  Izole.

 

V  obeh pomurskih ligah v elektronskem pikadu  bodo ob 18.uri dvoboji  9.kola. Igralci prve regijske pikado lige Goričko bodo ob 18.uri zbrani pri Gradu na Goričkem, kjer bo Pikado klub Raj pripravil 5. rang turnir. Pikado klub DC Panters iz Moravskih Toplic pa bo ob 18.uri pripravil v Moravskih Toplicah  6. rang turnir v pikadu za ekipe II. regijske pikado lige.  

 

Na prenovljenem strelišču Strelskega društva Kolomana Flisarja  na Tišini bo  med 10. in 14.uro  četrti turnir druge državne severovzhodne lige v streljanju z zračno puško. Sodelovalo bo 8 strelskih ekip. Športno strelsko društvo Gornja Radgona bo na domačem strelišču v Gornji Radgoni   organizator   4. turnirja  3. državne severovzhodne lige   v streljanju z zračno puško. Mladi strelci  bodo danes  tekmovali s serijsko zračno puško  v Dobrovniku na  3. turnirju regijske pionirske lige.

 

Športno društvo Nočni ftiči iz Radenec  je danes od 8. ure dalje v športni dvorani v Radencih  organizator   2. Ftičevega turnirja v malem nogometu. Prijavljenih je 23 nogometnih ekip.  Polfinalne nogometne tekme bodo v Radencih ob 21.uri, finalna  nogometna tekma je načrtovana  za 22.uro 30 minut. Poleg nagrad za štiri najboljše ekipe na nogometnem turnirju bodo organizatorji posebej nagradili tudi najboljšega igralca turnirja.

Športna zveza Beltinci bo jutri  med  10. in 18.uro  v  Beltincih pripravila zimski članski turnir v malem nogometu, kjer bo sodelovalo 8 ekip. Vmes, pred tekmama za prvo in tretje mesto,  bo ob 17.uri revijalna nogometna  tekma med  Športno zvezo Beltinci in občinsko upravo.

 

V 8. kolu pomurske košarkarske lige  bo v Črenšovcih  ob 18.uri tekma Tropicano Bistrica – Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota. Jutri  ob 14.uri pa bo v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru tekma med Prleškim študentskim klubom Ljutomer  in košarkarji Lindaua iz Lendave.

 

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota  bo danes  ob 10. .uri v društvenih prostorih v Ulici arhitekta Novaka  v Murski Soboti  pripravilo prvo kolo vzhodne državne lige v showdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne.  Na tekmi bo nastopila tudi predsednica Komisije za športno rekreativno dejavnost pri Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Silva Mlinarič.

 

Plesna šola Zeko iz Murske Sobote pripravlja jutri popoldne  v športni dvorani osnovne šole III v Murski Soboti 8. dobrodelno zimsko plesno produkcijo, ki bo sestavljena iz dveh predstav. Ob 14.uri se bodo predstavili plesalci, ki vadijo v vrtcih in šolah v Ljutomeru, Gornji Radgoni, Svetem Juriju, Gornjih Petrovcih in Dobrovniku. Ob 18.uri bo še druga plesna predstava, kjer se bodo predstavili plesalci, ki vadijo v Murski Soboti,  med njimi bodo tudi državni, evropski in svetovni prvaki. Nastopilo  bo okrog 450 plesalcev;  potekal bo tudi dobrodelni srečelov, plesalci  Plesne šole Zeko  bodo izkupiček namenili Kriznemu centru mladih Murska Sobota.

 

Danes ob 16.30 bo v društvenih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad v Murski Soboti prvi letošnji mesečni hitropotezni šahovski turnir za mladince. V nedeljo  bodo mladi pomurski šahisti iz osnovnih šol sodelovali v Kranju na 21. državnem šahovskem prvenstvu v posamični konkurenci, kjer bo šahiralo preko 250 šahistov iz vse Slovenije.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.