V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šoltes z gimnazijci o evropskih temah

7 aprila 2017 Aktualno Novice


V Prekmurju je danes na delovnem obisku evropski poslanec Igor Šoltes. Ogledal si je Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih, se sestal z vodstvom občine Tišina, nato pa se ustavil še na Gimnaziji Murska Sobota, kjer se je pogovarjal z dijaki šole. 

Z obiskom je evropski poslanec Igor Šoltes izpolnil obljubo, ki jo je dal dijakom Gimnazije Murska Sobota ob njihovem obisku v Bruslju. Danes je z dijaki spregovoril o svojem delu poslanca in o aktualnih temah v Evropski uniji. Meni namreč, da je pomembno mladim približati te teme, da se tako zavedo, da morajo tudi sami sooblikovati življenje v povezavi in pomagati pri tem, da se evropska ideja prostega pretoka blaga in ljudi brez mej ohrani. Mladim je v pogovoru kar nekajkrat položil na srce, da se čim več izobražujejo, pridobijo čim več mednarodnih izkušenj, da so samozavestni in si upajo.

Popoldne se je evropski poslanec Igor Šoltes sestal tudi s predstavniki mestne uprave mestne občine Murska Sobota ter vodstvom občine Lendava, ob 18.00 pa bo navzoč tudi na osrednji proslavi ob svetovnem dnevu Romov v Murski Soboti.