Domov

Spet nevšečnosti zaradi močnega vetra

20 aprila 2017 Aktualno Novice


Včeraj in danes je veter ponekod po Pomurju spet povzročal nevšečnosti. Odkrival je strehe ter podiral drevesa in električne drogove. 

Pri podjetju Arcont v Gornji Radgoni sta se odlomili dve večji veji drevesa, padli na dve osebni vozili in ju poškodovali. Gasilci PGD Gornja Radgona so veji odstranili.

V Dankovcih se je zaradi močnega vetra podrl telefonski drog na vozeče osebno vozilo in ga pri tem poškodoval. Drog so odstranili gasilci iz PGD Dankovci, ki so s cestišča odstranili tudi razbito avtomobilsko steklo. Delavci Telekoma bodo zamenjali podrti drog. Danes dopoldne je močan veter nagnil električni drog čez cestišče v Dolencih. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje Elektro Maribor. V Ilovcih je veter podrl drevo, to pa je pretrgalo električni kabel in padlo na cestišče. O dogodku sta bili obveščeni pristojni podjetji Nograd-Lotmerk in Elektro Maribor.

Na vikendici v Bogojini je sunek vetra podrl električni drog in pretrgal električne žice. Iskrenje je zanetilo manjši požar pri slemenu objekta. Posredovali so gasilci PGD Bogojina in Moravske Toplice, ki so pogasili manjši požar. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Tešanovci in Filovci. Delavci Elektro Maribor bodo sanirali nastalo škodo na električnem vodniku.

V Zbigovcih je močan veter delno razkril streho starejše stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Zbigovci, ki so ponovno prekrili 80 kvadratnih metrov strehe.

Veter je podrl drevesa na cestišče na Spodnji Ščavnici, na mejnem prehodu na Hotizi, v Podgorju in Bratoncih.