Domov

Šport

5 februarja 2017 Šport


 

V 17. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane so odbojkarji Panvite Pomgrada  na Koroškem premagali ekipo Fužinarja s 3:0 kar je njihova peta zmaga v letošnji ligi. Proti Fužinarju so soboški odbojkarji imeli težave le v prvem nizu ,ki so ga dobili v podaljšani igri z rezultatom 26:24 v preostalih dveh nizih pa so zmagali precej lažje s 25:20 in 25:19.  V 14.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod so Radenci v gosteh premagali II. ekipo Šempetra s 3:2. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Nik Škrjanec 20, Gregor Felkar 12 in Gregor Panker 11 točk.

Poročali smo že, da so odbojkarice Keme  v 14.kolu v prvi slovenski ligi že v petek izgubile proti Spodnji Savinjski /Aliansi s 3:0.  V  14.kolu vzhodne skupine 2. slovenske odbojkarske lige za članice so  v Ljutomeru Ptujčanke v derbiju kola  premagale  Ljutomer s 3:1. Pri Ljutomeru so največ točk zadele: Lea Belec 14, Sabina Mulec  9 in Barbara Petek 8 točk.  V 14.kolu 3. slovenske lige, vzhod so odbojkarice Murske Sobote že v petek premagale  Mežico s 3:0, v pomurskem derbiju je bila včeraj v Lendavi II. ekipa Keme boljša od lendavske Muranie s 3:0.

V  12. kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane  so igralci Sobote v Ljubljani premagale Kajuh Slovan s 5:0.  Za Soboto sta po dvakrat zmagala Gregor Kocuvan in Tomaž Roudi ter enkrat Damjan Zelko. Igralci Keme so na Koroškem premagali  ravenski Interdiskont  s 5:3. Za Kemo je trikrat zmagal Dominik Škraban po enkrat pa Bojan Ropoša in Tomaž Pelcar; pri Korošcih je dvakrat zmagal Pucončan Mitja Horvat.

V  13.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je v zelo pomembni tekmi za obstanek v ligi Kema na gostovanju premagala Ptuj  s 5:4.  Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Maša Harkai, Staša Matis in Nuša Vogrinčič.

Na dvoranskem državnem prvenstvu v atletiki za  starejše mladinke in mladince je v Celju v teku na 60 metrov bila druga Tami Ščančar v času osebnega rekorda 7,61, šesta je bila Veronika Heric v času 7,88. V skoku v višino je bil četrti Marko Čeh vsi iz soboške Panvite s 183 preskočenimi centimetri.

Na mednarodnem dvoranskem atletskem mitingu  na Dunaju  v teku na 200 metrov bila Anja Benko šesta v času 25,0 , v teku na 60 metrov pa je bila v B finalu druga v času 7,98. Sabina Kopun je bila v teku na 60 metrov sedma v času 8,36.

Na 3. memorialu Jožeta Lebarja v strelstvu, kjer je v Murski Soboti  nastopilo 94 strelcev, je bila najbolj zanimiva tekma v streljanju s standardno zračno puško. Posamično je zmagal Mitja Černi  iz Gančan pred Juretom Sočičem in Tomažem Kerčmarjem oba  iz Murske Sobote. V ženski konkurenci je zmagala Tamara Černi iz Gančan pred Natalijo Gjergjek in Ines Kuronja obe s Tišine. Moštveno so zmagali Gančani  v postavi: Mitja Černi, Denis Verbančič in Tamara Černi pred Mursko Soboto in Gornjo Radgono. V streljanju s serijsko puško je zmagal Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija pred Stivenom Vočancem iz Kovinarja in Igorjem Makarijem. Moštveno so zmagali strelci Janka Jurkoviča v postavi  Mirko Tenšek, Marjan Horvat in Franc Kurnik pred Kovinarjem iz Ormoža in Mursko Soboto. Med pionirji  je z zračno puško zmagal Patrik Farkaš pred Blažem Makarijem oba iz Murske Sobote in Janom Hancem iz Gornje Radgone, med pionirkami  je zmagala Danijela Maček iz Murske Sobote pred Katjo Zver iz Varstroja. Moštveno med pionirji je zmagala Murska Sobota v postavi: Patrik Farkaš, Blaž Makari in Timotej Plahut pred Radgono in Turniščem.

V tretji prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je Nafta v Lendavi premagala Nedelišče iz Hrvaške s 7:0. Za Nafto sta dosegla po dva zadetka: Marko Roginić in Vedran Vinko po enega pa Matko Monjac, Leon Šeruga in Damjan Zelko.

Nogometaši Turnišča so na igrišču z umetno travo v Lendavi  premagali Rudar  iz Murskega Središča. Oba zadetka za varovance Marjana Rajbarja je dosegel  Mihael Jakšič, na tekmi pa je bilo  v ekipi na preizkušnji tudi nekaj zanimivih igralcev iz tujine.

Na 9. Valentinovem nogometnem turnirju v organizaciji Nogometnega kluba Rakičan,je v  dveh starostnih kategorijah  nastopilo blizu 200 mladih nogometašev.  Med 9 letniki  je  v Murski Soboti  zmagala  Radenska, ki je bila boljša od Odranec  z 1:0, v tekmi za tretje mesto so Beltinci premagali Vipoll iz Veržeja  s 3:1. Najboljši vratar je bil Leon Nemec  in strelec oba iz zmagovite ekipe Radenske. Že včeraj smo poročali, da so  med 11 letniki zmagali Odranci pred Slovenskimi Goricami, Muro in Čardo.

Na državnem kadetskem prvenstvu v judu so v Mariboru med 150 judoisti pomurski klubi  zbrali pet medalj. Med kadeti je postal državni prvak Blaž Emeršič tretji  je bil Gabrijel Zadravec oba iz ljutomerskega Partizana.  Naslov državnega prvaka je osvojil tudi Jan Lukač iz Judo kluba Murska Sobota. Med kadetinjami je postala prvakinja Pia Perc druga pa je bila Vita Kulčar obe iz Kluba borilnih veščin Lendava.

Pomurski judoisti so bili odlični tudi na državnem prvenstvu  v judu za starejše dečke in deklice, kjer je v Mariboru nastopilo 230 judoistov. Med starejšimi dečki so postali državni prvaki: Rok Škrbenta in Niko Kuzma oba iz ljutomerskega Partizana in Samo Jaklin iz Judo kluba Lendava. Drugo mesto si je priboril: David Lang iz Murske Sobote; tretja mesta pa so osvojili: Nejc Kalamar iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, Luka Žerdin  in Maj Mlinarič oba iz Judo kluba Lendava ter  Nikolas Foscini iz Kluba borilnih veščin Lendava. Med starejšimi deklicami so postale državne prvakinje: Sara Vrbančič iz Ljutomera, Kaja Baler iz Beltinec in Asja Benkič iz Murske Sobote. Drugi mesti sta si priborili  Zaja Munda iz Ljutomera in Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru tretji pa sta bili : Urška Rižnar  in Anemari Bratinšček obe  iz Ljutomera

V 10. kolu v drugi slovenski rokometni ligi  sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. Rokometaši Alplesa iz Železnikov so v Radencih premagali  radgonski Arcont s 23:22. Za Arcont so zadeli največ zadetkov:  Darko Zorko 6, David Ketiš 5 in Matej Rojht 3.

Rokometaši Jadrana  so v Hrpeljah premagali soboško Pomurje s 27: 23. Za Pomurje so  dosegli največ zadetkov:  Mitja Kozelj 9, Robi Kreft in Vasja Kozelj pa po tri zadetke.

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali zanimive tonske prispevke o soboški atletiki, o 3. strelskem  memorialu Jožeta Lebarja v Murski Soboti, o zmagi odbojkaric Murske Sobote v 3. slovenski ligi, vzhod in o  9. Valentinovem nogometnem turnirju v Murski Soboti. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.