V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

16 oktobra 2017 Šport


Na mednarodnem dolgem triatlonu v Poreču, ki se je točkoval tudi  za slovensko prvenstvo, je skupno v plavanju, kolesarjenju in teku sodelovalo  454 tekmovalcev iz 14 držav. V svoji starostni kategoriji  65 let je Štefan Buzeti iz Bakovec član Teama turbo Tropovci osvojil prvo mesto v času: 5: 50, 36. Na drugo mesto se je v tej skupini uvrstil Lućano Sosić iz Hrvaške v času 5;53,18,  tretji pa je bil Damjan Brajna iz Ljubljane v času 6:49, 48.  V absolutni konkurenci se je Štefan Buzeti uvrstil na 49. mesto.

Prekmurski akrobatski motorni pilo Peter Podlunšek je v Indianapolisu, v Zvezni državi Indiana,  v Združenih državah Amerike v nedeljo  odpeljal zadnjo   dirko v  tekmovanju Red Bull Air Race ,kjer je na koncu pristal na 14. mestu. Naslov svetovnega prvaka je osvojil Japonec Yoshidide Muroya. V najhitrejši moto športni seriji na svetu je Podlunšek dosegel  največji uspeh letos  v San Diegu, kjer se je uvrstil na drugo mesto, kar je bil njegov  dosežek kariere. V letošnji  sezoni se je Peter Podlunšek v  močni mednarodni konkurenci  uvrstil na 12. mesto, zbral pa je skupno 14 točk.

V prvem kolu ženske ekstra mednarodne košarkarske lige so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje zdaj z novim trenerjem Davorinom Pokom, ki je nasledil Slavka Domjana premagale ekipo Jelše iz Šmarja z rezultatom 56:37. Za Pomurke so k zmagi največ zadetkov prispevale: Alja Samec 23, Nina Domjan 11 in Blaža Čeh 9 točk.

V prvem kolu prve slovenske košarkarske lige U – 17 je  v Murski Soboti  Zlatorog iz Laškega premagal Radensko Creativ  z rezultatom 97:54.  Za soboške košarkarje sta  največ točk  zadela: Luka Pojbič Kovačič 20 in Domen Ziško 17 točk; pri zmagovalnem Zlatorogu je Blaž Ivec k zmagi prispeval 14 točk.

V 7. kolu prve ciprske nogometne lige je Pafos v derbiju kola premagal Limassol z 1:0. Za Pafos je vseh 90 minut igral tudi  Erik Janža iz Puževec, Mitja Lotrič z Vaneče pa je bil v kadru ekipe a ni dobil priložnosti za igranje. Ekipa Pafosa je zdaj na tretjem mestu ciprske nogometne lige.

Na 51. krosu občinskih reprezentanc  v Ravnah na Koroškem so med 12. občinskimi reprezentancami zmagali Celjani, ekipa Mestne občine Murska Sobota se je uvrstila na peto mesto. V posamični konkurenci je med članicami bila Anja Benko druga, med starejšimi pionirkami je v »B« skupini zmagala Živa Ranca, druga je bila Kaja Dolgov. Med mlajšimi pionirkami se je na četrto mesto uvrstila Zoja Horvat. Med člani se je na četrto mesto uvrstil Aleš Zver, med starejšimi pionirji pa je bil drugi Maj Janža.

Jutri v torek 17. oktobra ob 16.uri bo na grajski ploščadi v Murski Soboti 52. spominski tek na katerem bodo osnovnošolci in srednješolci tekli v štafetah; člani in članice pa bodo ob  17.25 tekli  v posamičnem teku na  tri in štiri kilometre dolgih progah .

V  6. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Gornji Slaveči- Tromejnik Kuzma 1:3, Srebrni breg Martinje – Monošter 1:1 in Gornji Petrovci – Slovenska vés  3:5. Na lestvici vodi  Tromejnik s 13.točkami, Slovenska vés ima 9 in Srebrni breg iz Martinja 8 točk.