Domov

Šport

17 oktobra 2017 Šport


Košarkarski klub Lindau je v Lendavi  pripravil 17. mednarodni košarkarski turnir na katerem so sodelovale ekipe iz Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Slovenije. Domači košarkarji , ekipa Lindau je v uvodni tekmi premagala avstrijski Hochneurkirchen s 56:45. Za Lindau so zadeli največ točk: Denis Rantaša 11, Matej Ćeke 10 ter Sandi Horvatič in Tomas Hozjan po 9 točk. V finalni tekmi za naslov prvaka turnirja je Rudar iz Murskega Središča premagala Lindau z 62:51. Za Lendavčane so največ točk zadeli: Denis Rantaša 10, Tomas Hozjan 8 ter Beno Gőnc in Dejan Zrna po 5 točk.  V tekmi za tretje mesto je avstrijski Hochneurkichen premagal madžarski Rebels  s 44:35.

V zadnji motokros dirki za pokalno prvenstvo je v Orehovi vasi  na 1554 metrov dolgi progi je  najboljši izid med pomurskimi tekmovalci dosegel Željko  Makovec iz Murskih Črnec, član Gajser teama iz Makol, ki je na hondi v rarzredu MXR open v obeh vožnjah  zasedel drugi  mesti in bil  tudi ob koncu s 44. točkami  drugi v skupni razvrstitvi. V razredu   MX R 85 ccm je Anej Ilić iz Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote osvojil tretje mesto, skupno je v obeh vožnjah zbral  40 točk.

Na drugem turnirju prve slovenske lige v judu je v Mariboru prvo zmago osvojila  judo sekcija Partizana Ljutomer, ki je premagala Judo šolo Maribor  s 4:3. Za Ljutomerčane  so zmagali: Gabrijel Zadravec, Jan Lukač, Narsej Lackovič in Patrik Vojsk. V drugem srečanju je bila vodilna ekipa lige, Olimpija boljša od Ljutomerčanov s 5:2. Za Ljutomerčane sta zmagala: Tilen Jaušovec in Grega Novak. Na lestvici vodi Olimpija z 8.točkami, Ljutomerčani so na 8. mestu z dvema točkama, naslednji tretji turnir prve slovenske  lige   bo  v sredo 25. oktobra v Slovenski Bistrici. Ljutomerčani pa se že pripravljajo  za sobotno tekmovanje za pokal Prlekije  starostnih  kategorij U – 16, U – 14 in U – 12, ki bo v novi športni dvorani v Ljutomeru 21. oktobra.

V  6. kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju so v moški konkurenci igrali takole: Mačkovci – Beltinci 511:480, Črenšovci – Murska Sobota  503: 483 in Puconci – Bodonci 551:484. Na lestvici vodijo Puconci z 10.točkami, najboljši posameznik pa je bil v 6. kolu Jože Horvat iz Bodonec, ki je podrl 120 kegljev. V ženski konkurenci pa so bili doseženi naslednji rezultati: Mačkovci – Beltinci 479:465, Črenšovci – Murska Sobota  453:509 in Puconci – Bodonci 510:491. Najboljša posameznica je bila v 6. kolu Majda Molek iz Društva upokojencev Murska Sobota, ki je podrla 113 kegljev. Na lestvici kolo pred koncem vodijo Puconci z 10.točkami.

V  7. kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih  so igrali takole: Trnje – Športno rekreacijsko društvo Sobota 9:0, Meteor Melinci –  Moravske Toplice  1:2, Bakovci – Čarda Martjanci 5:4, Tešanovci – Teleing Razkrižje 7:7 in Odranci – Kamenci 3:3. Na lestvici vodita Trnje in Tešanovci, ki sta zbrala po 13 točk.