Domov

Šport

18 oktobra 2017 Šport


V Murski Soboti je bil včeraj 52. Spominski tek na katerem je včeraj teklo 236 tekačev.  Med člani, ki so tekli v posamičnem teku  je na  štiri kilometrov dolgi progi zmagal Aleš Zver  drugi je bil Dejan Preindl, oba iz Atletskega kluba Panvita tretji pa je bil Aljaž Novak iz Ormoža. Med članicami je na tri kilometre dolgi progi zmagala Urša Martinec pred Andrejo Gorčan obe iz Atletskega kluba Panvita tretja pa je bila Katarina Sočič iz Športnega društva Vaneča. Med učenci osnovnih šol pa so v štafetnem teku  zmagali učenci Osnovnih šol Puconci, Osnovne šole II Murska Sobota in Osnovne šole Beltinci. Med učenkami  so tekle najhitreje po starostnih skupinah učenke: Osnovne šole III  Murska Sobota v dveh kategorijah in Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci. Med srednješolci  je med dijaki in dijakinjami zmagala Gimnazija Murska Sobota.

 

V prvi četrtfinalni nogometni tekmi slovenskega pokala je prvoligaška ekipa Celja pred domačimi gledalci premagala drugoligaško Muro z rezultatom 4:0. Za Celjane sta dosegla po dva zadetka: Luka Šušnjara in Filip Dangubić. Muro zdaj čaka še povratna tekma v Murski Soboti, ki bo na programu v torek 24. oktobra ob 14.uri popoldne.

V Lendavi je v mladinski tekmi Liverpool premagal Maribor z rezultatom 4:1.  Čeprav so Mariborčani pred 2000 gledalci povedli preko Aljoše  Matka z 1:0 pa so bili  v nadaljevanju  gostje  konkretnejši. V mariborski ekipi sta bila tudi dva pomurska nogometaša: Tomi Horvat iz Turnišča, ki je  je v 70. minuti zgrešil   11 metrovko in igral do 81. minute,  Žan Kolmanič iz Veržeja pa   je igral za Mariborčane vseh 90 minut.

V članski nogometni tekmi lige prvakov je Liverpool v štajerski prestolnici kar pred blizu  13.000 gledalci  premagal Maribor kar s 7:0. Za Mariborčane, ki so bili povsem nadigrani je do 81. minute igral, ko je bil izid še 5:0 za Liverpool , tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.

Na 35.  mednarodnem  športnem srečanju upokojencev  v Mačkovcu na Hrvaškem so med 11 ekipami iz Hrvaške in Slovenije sodelovali tudi upokojenci iz Ljutomera.   Športno srečanje je potekalo v šestih panogah. Ljutomerčani so  zmagali v pikadu, kjer je bila najboljša Marija Lačen, v šahu je zmagal Janko Brunčič, drugi pa je bil Jože Vogrinčič. V streljanju s serijsko zračno puško je zmagal Jože Vrbnjak drugi pa je bil Tone Ficko.

V Bratoncih je bilo v organizaciji Društva nogometnih trenerjev Murska Sobota izobraževanje nogometnih trenerjev za pridobitev licenčnih točk.  Na seminarju je sodelovalo 72 nogometnih trenerjev med njimi so bili tudi gostje iz Lendave ter Madžarske in Hrvaške. Seminar sta vodila trenerja Jože Špilak in Simon Koren iz soboškega trenerskega društva. Med ogledniki seminarja v Bratoncih sta bila tudi sekretar Zveze nogometnih trenerjev Slovenije Bogdan Trope in vodja izobraževanja pri slovenski trenerski organizaciji Matjaž Jakopič.

V 7. kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih  so igrali takole: Caffe Perla Ljutomer . Mura Krog 8:4, Male Nedelja Panonska Murska Sobota 1:5  in Lordi Ivanjkovci – Beltinci 1:4. Bangladeš Murska Sobota – Lipovci 8:4. Na lestivici vodijo Beltinci s 16.točkami.