Domov

Šport

20 oktobra 2017 Šport


Danes ob 18.uri bo  slovenska ženska nogometna reprezentanca, ki jo vodi selektor Damir Rob iz Lendave,  v Domžalah igrala drugo kvalifikacijsko nogometno tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2019 in to proti reprezentanci  Češke.  Med izbrankami slovenskega selektorja so tudi pomurske nogometašice in sicer iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Zala Meršnik, Špela Rozmarič , Špela Kolbl in Anja Prša ter Manja Rogan iz Murske Sobote, ki zdaj igra na Hrvaškem za Split in Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki nastopa za avstrijskega prvaka St. Pőlten.

V  državni ligi v hokeju na travi za člane je Triglav  v Predanovcih premagal Moravske Toplice z rezultatom 4:2. Za Triglav je dosegel dva zadetka Tomaž Panker po enega pa: Tadej Horvat in Nejc Potokar; za Moravske Toplice sta dosegla zadetka: Goran Vukan in Dejan Küčan.

Tekmovanje v slovenskem odbojkarskem pokalu so končali odbojkarji Radenec, ki jih v letošnji sezoni  vodi trener  Igor Prša. Radenčani so v drugem kolu odbojkarskega   pokala premagali rekreativno ekipo puconske Keme s 3:0, v  tretjem  kolu so bili boljši od II. ekipe Maribora s 3:0 v četrtem kolu  je Radenčane premagal Fram z rezultatom 3:1 in so tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.   Odbojkarji Panvite Pomgrada pa bodo prvo tekmo v slovenskem pokalu igrali šele v sredo 8. novembra.

V drugem kolu 2. slovenske mladinske  rokometne lige, vzhod je Slovenj Gradec premagal radgonski Arcont z rezultatom 37:23.  Za Radgončane so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 8, Tine Podlunšek 5 in Kevin Ornik 4 zadetke.

V nadaljevanju prvenstva v območni mariborski  kegljaški ligi  je II. ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih premagala  Prepolje z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Dušan Pohovnikar 545, Milan Štiblar  537 in Franc Šebjanič 514 kegljev; pri ekipi Prepolja  je Leon Konjuvci podrl 558 kegljev.

V 9. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so vodilne Lomanoše  igrale proti Podgradu 5:5, druga na lestvici Kapela  je premagala Bar Golob iz Lokavca s 4:1, tretja  Tiha voda iz Gornje Radgone pa je bila boljša od Stavešinec s 5:1. V drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilna Radenska utrpela poraz od Grabonoša s 6:2, drugi Stari hrast iz Zgornjega Konjišča je  igral proti ekipo Zoro iz Zbigovec  2:2 tretje Police pa so  premagale Lešane s 6:2. V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilni Vrček iz Murščaka  utrpel poraz  Vrabla  iz Šratovec  z 2:1, drugi Segovci so premagali radgonski Dinamo z 2:0 tretja Mahovci pa so bili boljši od Neja bar iz Lomanoš  z rezultatom 6:1.

V novi  košarkarski sezoni  v pomurski ligi, ki se bo začela 10. novembra,  bo  letos sodelovalo  šest ekip. V prvem kolu med 10. in 12. novembrom bodo igrali:  Tropicano Bistrica –  Nona Sobota, Beltinci – Lindau Lendava in Prleški študentski klub Ljutomer –  Košarkarski klub Ljutomer. Pomurski košarkarji bodo igrali dvokrožni ligaški sistem ob koncu  se bodo najboljše štiri ekipe pomerile za naslov  pomurskega prvaka.