V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

24 oktobra 2017 Šport


V daljnem Kazahstanu, v mestu Šimket, je slovenska ženska nogometna reprezentanca  U – 19   danes v tretji kvalifikacijski tekmi za nastop  na evropskem prvenstvu leta 2018 izgubila proti Angliji z rezultatom 1:0. Ker so Slovenke v uvodni tekmi kvalifikacijskega turnirja igrale proti Walesu 0:0 in nato  premagale Kazahstan s 4:0 so osvojile drugo mesto v  skupini  in  se uvrstile v  elitni del kvalifikacij. Za slovensko reprezentanco sta proti Angliji igrali tudi Sara Makovec in Tinkara Frangež z reprezentanco pa sta bili tudi  Maruša Česnik in Vita Šiftar vse iz Teleinga GMT Beltinci. Žreb za nadaljnje kvalifikacije bo 24. novembra v švicarskem Nyonu.

Dekliška nogometna reprezentanca Slovenije  U – 17  je na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo leta 2018    včeraj  na Brdu igrala proti Finski 0:0. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi Zala Meršnik, Luana Zajmi, Vita Žolek in Neli Hofman – v kadru  reprezentance na Brdu pa sta tudi Ines Sok in  Albina Čizmazija  vse iz beltinskega ženskega  nogometnega kluba.  Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bodo Slovenke igrale na Brdu v četrtek 26. oktobra proti reprezentanci Italije.  V preostalem srečanju na kvalifikacijskem turnirju je Italija premagala Malto z 2:1.

V zadnji dirki v crosscountryju na Vranskem je v kategoriji XC- 2 tekmoval tudi najboljši pomurski motokrosist Željko  Makovec iz Murskih Petrovec, ki je zdaj član Teama Gajser iz Makol. Makovec je  med 18. tekmovalci  žal tudi  s tremi padci med dirko zbral 16 točk in se uvrstil na peto mesto. V skupni uvrstitvi za leto 2017 v državnem prvenstvu po treh dirkah  se  je   Željko Makovec   uvrstil na drugo mesto in  osvojil naslov državnega podprvaka.

V prvem kolu regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško je v Murski Soboti  moštveno zmagala ekipa Janka Jurkoviča od Svetega Jurija v  postavi: Franc Kurnik, Marjan Horvat in Anton Kocbek, drugi so bili Domajinci v postavi: Denis Benko, Goran Gyoha in Martin Marič in tretja Murska Sobota z ekipo: Timotej Plahut,  Igor Makari in Tomaž Kerčmar. V posamični konkurenci je zmagal  Denis Benko iz Domajinec, drugi je bil Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča in tretji Marjan Zadravec iz Ljutomera.

Na 31. košarkarskem srečanju med veterani Lindua iz Lendave in Krope so bili v Lendavi boljši Lendavčani, ki so premagali Kropo s 45:35. Za Lindu so največ točk k zmagi prispevali: Gorazd Horvatič 13 , Iztok Feher 10,, Samo Kržišnik 8  in Zoran Klemenčič 6 točk; pri gostih sta  odlikovala Simon Samec  in Uroš Pavlič z 10. točkami.

V prvem kolu druge slovenske košarkarske lige U – 15 so košarkarji Radenske Creativa v Lenartu premagali ekipo Ajdasa z rezultatom 49:41. Za soboške košarkarje sta največ točk k zmagi prispevala: Filip Horvat 14 in Rene Panker 12 točk, pri Lenartu se je s 13. točkami odlikoval Samo Bratuša.

Na teniških igriščih  v Radencih se je začelo tekmovanje v zimski teniški ligi Radenci. Po prvem turnirju vodi  med 15. tekmovalci Gorazd Kozic iz Radenec, drugi je Dani Strah iz Gornje Radgone in tretji Vitja Podlesek iz Radenec.  Drugi letošnji teniški turnir bodo v Radencih pripravili v soboto 25. novembra.

Pa še zadnja popoldanska nogometna novica.   Nogometaši Celja so  popoldne  v Murski Soboti tudi v povratni četrtfinalni nogometni tekmi slovenskega pokala premagali soboško Muro z 1:0.  Zmagoviti zadetek za Celje je dosegel Edin Kesić v 56. minuti srečanja. Ker se je tudi prva tekma v Celju končala z zmago Celja s 4:0 so se Celjani s skupnim izidom 5:0 uvrstili v polfinale slovenskega nogometnega pokala.