V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport

25 oktobra 2017 Šport


V zaostalem srečanju  4. kola prve slovenske namiznoteniške lige za člane je včeraj puconska Kema v gosteh premagala Mengeš z rezultatom 5:2. Junak dvoboja je bil Tomaž Pelcar, ki je dobil vse tri dvoboje po eno zmago pa sta k uspehu ekipe dodala še  Bojan Ropoša in  Luka Norčič.  Pucončani, ki so že brez poraza v prvi ligi,  bodo v 5. kolu prve lige v  soboto že ob 15.uri v Puconcih  v pomurskem derbiju igrali proti Soboti.

Na prvem državnem odprtem namiznoteniškem turnirju za kadetinje je v Logatcu zmagala  Nuša Kadiš iz Interdiskonta Ravne na Koroškem, ki je v finalu premagala  Blažko Harkai iz puconske Keme z rezultatom 3:1, slednja  tako osvojila odlično drugo mesto.

Strelska zveza Slovenije bo  od  sobote 28. oktobra  do torka 31. oktobra na strelišču Občinske strelske zveze Murska Sobota v Mladinski ulici  gostila  priprave mladih talentiranih slovenskih strelcev. Med  20. najboljšimi strelci  s puško in pištolo v kadetski konkurenci bo sodeloval tudi novi državni rekorder s standardno zračno puško Jure Sočič iz soboškega društva  med predavateljicami pa bo tudi trikratna članska slovenska  prvakinja Saša Marija Ratnik, iz  Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine.

Začela se je nova sezona v državnih ligah v elektronskem pikadu. V prvem kolu vzhodne slovenske super lige so igrali takole: Top Gun Kiraly Grlava – Picolo bar Melinci  9:8, Gabrijelov barček Vučja vas –  Slavček  Gornji Slaveči  14:3, EKS bar  Maribor – Mlinček  Zabovci   6:11 in Friend’s team Sveti Jurij v Prekmurju –  Top Gun Šnajder Grlava 6:11. Drugo kolo bo na programu v petek  27. in v soboto 28. oktobra.

V zadnjem 7. kolu pomurske lige v vrtnem kegljanju za upokojence  so bili doseženi naslednji rezultati:  Črenšovci – Kobilje 499:506, Puconci – Beltinci 481:396 in Bodonci – Murska Sobota 462:444. Posamično  je bil najboljši Stanko Korošec iz Kobilja s 115. podrtimi keglji.   Naslov prvaka so osvojili Puconci pred Mačkovci in Bodonci.  V ženski konkurenci so igrali takole: Črenšovci – Kobilje 490:475, Puconci – Beltinci 445:385 in Bodonci – Murska Sobota  462:424, najboljša posamično je bila Milka Hodnik iz Črenšovec s 110.podrtimi keglji. Naslov prvaka je pripadel Puconcem pred Bodonci in Kobiljem.

V  9. kolu prve puconske medobčinske lige v malem nogometu  so vodilni Košarovci premagali Zenkovce s 3:0, drugi na lestvici Puževci so  bili boljši od Vaneče s 4:3 tretji Strukovci  so premagali Brezo iz Brezovec z 2:1. V drugi puconski ligi malega nogometa je vodilno Lemerje  premagalo Moščance z 1:0, drugi na lestvici Radovci so   utrpeli poraz proti  Dankovcem s 4:0 tretji Poznanovci pa so  bili boljši od Bodonec s 5:2.

V  5.kolu  območne mariborske kegljaške lige je Nafta iz Lendave v gosteh premagala Ceršak z rezultatom 7:1. Za Nafto, ki je še brez poraza v ligi  , so največ kegljev v dvoboju s Ceršakom podrli: Uroš Zadravec 588. Janez Šimon 554 in Bojan Potočnik 547 kegljev.