V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport

26 oktobra 2017 Šport


Na tridnevnem svetovnem prvenstvu karate zveze IKU v Kilkenniyu na Irskem so nastopili tudi člani Karate kluba Murska Sobota pod vodstvom trenerja Milana Zadravca in osvojili osem posamičnih ter tri moštvene medalje. V borbah  med mlajšimi kadeti  je osvojil prvo mesto Niko Zver, med mladinci je bil drugi Vid Veren Hochstetter, v kadetski konkurenci pa  Aleks Donša. V kategoriji deklic si je priborila tretje mesto Nisa Kocet. Med kadetinjami  je bila v svoji kategoriji tretja tudi  Patricija Pozvek podobno kot med članicami Fiona Zečiri. V katah med veterani se je na tretje mesto uvrstil  Roman Pozvek. Moštveno  je bila med kadeti ekipa Murske Sobote v postavi: Luka Šobak, Aleks Donoša, Niko Zver in Tilen Jug druga , podobno kot med veterani ekipa v postavi: Goran Gačević, Miroslav Gorenc, David Kranjc in Roman Pozvek. Tretje mesto na svetovnem prvenstvu karateistov zveze IKU  so osvojili še mladinci Karate kluba Murska Sobota v postavi: Vid Veren Hochsteter, Mitja Koderman in Niko Kocet.

V vnaprej odigranem srečanju 3. kola 3. slovenske košarkarske lige, vzhod je Nazarje premagalo ekipo Radenske Creativa iz Murske Sobote z rezultatom  93:60. Za soboške košarkarje so največ točk zadeli: Jernej Juteršnik 18, Mitja Gomboc 13 in Slaviša Mirović  9 točk; pri Nazarju se je odlikoval Primož Bitenc, ki je zadel 19 točk.

Športno društvo Gornji Slaveči je pripravilo prvi odprti turnir nove sezone  v elektronskem pikadu . Posamično je med 32 tekmovalci zmagal Robert Štertak iz Motovilec, drugi je bil Štefan Cener iz Serdice na tretje mesto se je uvrstil Davor Horvat  iz Vanče vasi, četrti je bil Dario Baranja iz Zenkovec in peti Slavko Krpič iz Gornjih Slaveč. Med dvojicami sta zmagala Robert Štertak  iz Motovilec in Rok Durič iz Gerlinec, druga je bila dvojica: Darko Baranja iz Zenkovec in Zdravko Cener  iz Serdice in tretja Davor Horvat iz Vanče vasi in Slavko Krpič iz Gornjih Slaveč.

V nadaljevanju državne lige v hokeju na travi so Lipovci  v gosteh premagali Moravske Toplice z rezultatom 3:0. Za Lipovce so dosegli zadetke: Boštjan Stanko, Martin Mesarič in Franc Maučec.

V prvem kolu  vzhodne slovenske »B« lige v elektronskem pikadu, kjer sodeluje šest ekip  so bili doseženi tile rezultati: Bar baza  Bad boys Logarovci – Kocka bar Renkovci 8:9, Pikado klub Raj Grad na Goričkem – Panters  Moravske toplice 12:5 in Pinocchio Ivanjkovci – Bar baza Devils boys Logarovci 11:6. Naslednje drugo kolo bo na programu v petek 10. novembra.

V prvi radgonski medobčinski ligi v malem nogometu so vodilne Lomanoše  premagale Črešnjevce s 5:2, druga na lestvici Kapela je bila boljša od Stavešinec s 4:3, tretja Spodnja Ščavnica pa je premagala Tiho vodo iz Gornje Radgone  s 4:2.  V drugi radgonski ligi je vodilni Stari hrast iz Gornje Radgone visoko premagal Hrastje Moto s 7:0, druga Radenska je tesno odpravila Lešane s 5:4 tretje Police pa so bile boljše od Negove s 4:2.  V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilni Vrček iz  Murščaka  igrali proti tretjim na lestvici Segovcem 3:3, drugi Mahovci pa so premagali radgonski Dinamo kar z 10:2.