V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport

27 oktobra 2017 Šport


V drugi kvalifikacijski nogometni tekmi ,za uvrstitev na evropsko prvenstvo v prihodnjem letu,  je  reprezentanca Slovenije U – 17 na Brdu po izidu 0:0 proti Finski,  igrala proti Italiji 1:1. Zadetek za slovensko reprezentanco je prispevala Kaja Korošec, zraven nje  so iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci  za reprezentanco igrale še: Zala Meršnik, Neli Hofman, Vita Žolek in Luana Zajmi med rezervnimi igralkami pa sta bili še: Albina Čizmazija in Ines Sok. Slovenska reprezentanca bo igrala zadnjo nogometno tekmo na Brdu jutri ob 15.uri proti reprezentanci Malte.

V 9. kolu ciprske nogometne lige  je Pafos ,katerega člana sta tudi prekmurska igralca Erik Janža in Mitja Lotrič,  igral v gosteh proti vodilni ekipi Anorthosisa 0:0. Tokrat je celo tekmo igral Erik Janža, Mitja Lotrič pa je čakal na svojo priložnost na rezervni klopi a je ni dočakal.

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani  je bil žreb za drugo kolo pokalnega tekmovanja, kjer sodelujeta tudi še obe pomurski ekipi.  Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote  bodo v 16.tini finala predvidoma 6, decembra igrali proti novomeški Krki, radgonski Arcont pa se bo pomeril z rokometaši Jeruzalema Ormoža.

V 3. kolu prve slovenske judo lige  je v Slovenski Bistrici Partizan Ljutomer odigral dva dvoboja. V prvem dvoboju je Slovenj Gradec tesno premagal Ljutomerčane s 4:3. Za Ljutomer so zmagali: Jan Lukač, Tilen Jaušovec in Patrik Vojsk. V drugem dvoboju je Impol iz Slovenske Bistrice bil boljši od Ljutomerčanov s 5:2. Za Ljutomerčane sta zmagala: Gabrijel Zadravec in Narsej Lackovič. Na lestvici vodi Impol iz Slovenske Bistrice z 10.točkami, Ljutomerčani so med devetimi ekipami na 8. mestu, zbrali pa so dve točki.

Na prvem odbojkarskem turnirju kadetinj v Murski Soboti so se najbolje odrezale odbojkarice Murske  Sobote ,ki so premagale Ljutomer  in II. ekipo Nove KBM Branik iz Maribora obakrat z 2:0. Ljutomerčanke so bile boljše od  puconske Keme z 2:1, Mariborčanke pa so premagale puconsko Kemo z 2:0.

V 10.kolu Dolinske veteranske lige v malem nogometu so vodilni Črenšovci premagali Torcido iz Lakoša z rezultatom 5:1. Druga na lestvici Gomilica je bila boljša od Odranec s 3:2 tretji Aluvar Gančani pa je tesno premagal Lipo z 8:7.

V 9.kolu Goričke lige v malem nogometu so vodilni Neradnovci  v gosteh premagali tretje na lestvici Gornje Petrovce z rezultatom 2:1, drugi na lestvici Matjaševci pa so premagali Carioke iz Markovec z izidom 5:4.

Pa še tole: V Murski Soboti sta popoldne Rokoborska zveza Slovenije in Rokoborsko društvo Sobota  novinarjem  predstavili značilnosti 3. balkanskega prvenstva v rokoborbi v grško rimskem slogu  za kadete in starejše dečke  na katerem bo od petka 3. do nedelje 5. novembra sodelovalo  365 udeležencev iz 12  balkanskih držav med njimi  bo tudi 7 članov Rokoborskega društva Sobota. Več o prvenstvu in o 40 letnici rokoborbe v Murski Soboti bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.