Domov

Šport

2 novembra 2017 Šport


V tretjem kolu ekstra ženske košarkarske lige  je Pomurje v Murski Soboti premagalo Kranjsko Goro z rezultatom 64:51,kar je  druga zaporedna zmaga Pomurk v tej ligi. Za soboške košarkarice, ki jih zdaj vodi Davorin Pok,   so največ točk k zmagi prispevale:  Alja Samec 15, Kiara Marinič in Urška Juteršnik po 11 ter Blaža Čeh in Nina Domjan po 8 točk; pri gostjah je  bila najbolj učinkovita  Tine More s 14.točkami. Po nepolnem tretjem kolu vodita  na lestvici Ledita iz Domžal pred novomeško Krko s tremi zmagami, Sobočanke, ki imajo tekmo manj,  so na tretjem mestu in bodo  v soboto  v gosteh igrale  tekmo proti Žirom.

V 4. kolu  nogometne lige  prvakov je Liverpol pred 52.600 gledalci premagal Maribor z rezultatom 3:0, ob polčasu je bil izid 0:0. Za Maribor je  do  69. minute igral tudi Damjan Bohar  iz Mačkovec. V mladinski konkurenci je bil Liverpol prav tako boljši od Maribora  z rezultatom  3:0  a so gostitelji že ob polčasu vodili z 2:0. Za Maribor je  je igral do 51. minute tudi Žan Kolmanič iz Veržeja in do 66. minute Tomi Horvat iz Turnišča.

V  6. kolu  mariborske območne kegljaške lige za člane   je Miklavž na kegljišču Vikenda v Radencih premagal Nafto iz Lendave  z rezultatom 6:2. Za Nafto, ki je utrpela prvi poraz v ligi  so največ kegljev podrli  Bojan Potočnik 577, Uroš Zadravec 571 in Jožef  Horvat 525 kegljev.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je pri lovskem domu v Dobrovniku pripravilo klubsko tekmovanje v streljanju z vojaško puško in pištolo – na obeh preizkušnjah je sodelovalo 52 strelcev.  Med strelci z vojaško puško je zmagal Vinko Bežan , drugi je bil Marjan Gujt  in tretji Dragan Ferenc V streljanju s pištolo je zmagal Vinko Bežan , drugi je bil Valentin Trajbar  in tretji Marjan Gujt . V ženski konkurenci  je z vojaško puško in pištolo zmagala Saša Ivanov.

V  11.kolu  prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu  so vodilne Lomanoše premagale Očeslavce z rezultatom 8:5,  druga na lestvici Kapela je  bila v derbiju kola  boljša od Spodnje Ščavnice, ki je tretja na lestvici   s 7:4. V drugi radgonski ligi so vodilne Police    premagale   Plitvico s 4:0, drugi Stari hrast iz Zgornjega Konjišča je utrpel poraz od Lokavca  kar s 6:0,  tretja Radenska  je izgubila proti Negovi s 4:0. V  tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilni Vrček iz Murščaka  utrpel visok poraz od Ihove kar z 9:1m drugi Mahovci so igrali proti Segovcem 5:5 tretji Vrabel iz Šratovec pa je  premagal Neja bar iz Lomanoš s 3:2.

Na Goričkem so začeli,   v organizaciji Športnega društva Gornji Slaveči , novo sezono v dveh pikado ligah. V prvem kolu  regijske pikado lige so igrali takole: Kovačevci . Pikado klub Raj Grad 4:12, Goričanci Radovci – Balonček Ženavlje 9:8 in Friend’s team Sveti Jurij . Goričanec Radovci  11:5. V drugi pikado ligi  pa so v prvem kolu igrali takole: Pikado kluba Raj I Grad – Dado Serdica 1:15, Black Dragon Gornji Črnci – Dado  I Serdica 10:6 in Bleck Devils Serdica – Gypsy team Domajinci 4:12.