Domov

Šport

8 februarja 2017 Šport


 

V Mariboru je bilo drugo kolo  vzhodne državne lige v showdovnu  namiznem tenisu  za slepe in slabovidne. Med člani je zmagal Aleksander Sabo iz soboškega medobčinskega društva slepih in slabovidnih. Med ostalimi pomurski tekmovalci je bil  tretji Ciril Kavaš, četrti  Tomaž Detelbach in peti Dušan Cigüt. V ženski konkurenci se je med pomurskimi igralkami Silva Mlinarič uvrstila na 4. mesto. Po dveh turnirjih vodi Aleksander Sabo, Silva Mlinarič pa je na četrtem mestu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slovenska kadetska  nogometna reprezentanca kategorije U  – 17 je v Kopru igrala pripravljalno nogometno tekmo proti reprezentanci Grčije, Grki so bili boljši in po zadetku v drugem polčasu zmagali z 1:0.  Za slovensko izbrano vrsto je igral do 71. minute tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, ki je član Maribora.  Povratna tekma proti Grkom bo v  četrtek 9. februarja v Dekanih.

 

Društvo nogometni trenerjev iz Murske Sobote  in Območno društvo nogometnih trenerjev iz Lendave sta v Murski Soboti pripravila izobraževalna  licenčni seminar za trenerje z B n C licenco. Na seminarju je bilo skupno 41 trenerjev iz lendavske trenerske organizacije  in 86  iz soboške trenerske organizacije. Trenerje je uvodoma pozdravil tudi predsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije Rudi Bračič. Na izobraževalnem  seminarju  so bili prisotni tudi nogometni trenerji iz Čakovca, Varaždina in Zalaegerszega . Na praktičnem delu seminarja  pa so bili demonstratorji mladi nogometaši soboške Mure.

Na 23.  odprtem  zdravniškem turnirju  v malem nogometu je v Murski Soboti med ekipami iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije   zmagala ekipa Nafte iz Lendave, ki je v zaključnem delu turnirja premagala  Old boys  iz Murske Sobote  z rezultatom 4:0, izgubila je proti Sombotelu z  rezultatom 2:1 ter bila boljša od Jedinstva iz Hrvaške s 3:0.  Za Nafto se je na drugo mesto uvrstil Sombotel in  na tretje Old boys  iz Murske Sobote. Posebna komisija  je izbrala  za najboljšega vratarja Franca Kuseka in  nagradila  najstarejšega igralca Andreja Pečelina oba iz lendavske Nafte.

V  12 .kolu v  prvi pomurski ligi v elektronskem  pikadu  je vodilna Leona iz Ljutomera premagala Picolo iz Melinec  z rezultatom 13:12. Pikado klub Bar Mokoš iz Bakovec je presenetljivo premagal drugega na lestvici  Team maži bar iz Ižakovec s 14:11. V preostalem srečanju je  Športno društvo  Dokležovje premagalo  4 Ase iz Dokležovje s 13:12.

V 12.kolu druge pomurske lige v pikadu  je vodilni Pikado klub Špirić  iz Černelavec v derbiju kola  premagal Pikado klub Kouvrane  iz Filovec  s 17:8.  Pikado klub Grabo team iz Dokležovja  je presenetljivo  premagal  tretjega   na lestvici Bar Tiffayny  iz Črenšovec  z rezultatom15:10.

V   9 .kolu prvi skupini medobčinske namiznoteniške lige v Puconcih  sta bila dosežena naslednja rezultata Sobota  veterani – Kema veterani 5:5 in Spin Mala  Nedelja  –  Beltinci 4:6.  Na lestvici vodijo veterani Sobote , drugi je Jelenov hram iz Beznovec in tretji Beltinci.  V drugi puconski  namiznoteniški  ligi je Alf iz Murske Sobote premagal Markišavce  s 7:3. Na lestvici vodijo mladi Keme pred II. ekipo Jelenovega hrama, tretji pa je Alf iz Murske Sobote.