V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

10 novembra 2017 Šport


Kolesarska zveza Slovenije je včeraj v Ljubljani podelila priznanja najboljšim slovenskim kolesarjem v letu 2017. Med prejemniki priznanja je bil tudi najboljši prekmurski kolesar  Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše ,ki je dobil priznanje za  drugo  zmago na  močni mednarodni  kolesarski dirki po Švici . V kategoriji dečkov  »A« je dobil priznanje za drugo mesto v slovenskem pokalu Luka Jablanovec, član Kolesarskega kluba Tropovci.  Za  70 letnico delovanja  je dobil jubilejno priznanje Kolesarski klub Prekmurje Beltinci, ki  je  letos uspešno  pripravil  tudi sklepno akcijo Slovenija kolesari 2017,  klub pa  uspešno vodi predsednik Jožef Kavaš.

 

V drugem kolo slovenske košarkarske lige U – 15 v ženski konkurenci so sinoči v Murski Soboti igralke Pomurja  v prekmursko štajerskem derbiju prepričljivo premagale  Maribor z rezultatom 66:31. Za Pomurke so največ točk k zmagi prispevale: Mia Žekš 17, Blaža Čeh  in Aneja Stojko pa sta zadeli po 16 točk; pri Mariborčankah je Tinkara Šetor zadela 10 točk.

Na kegljišču Vikenda v Radencih je  bilo kegljaško tekmovanje upokojencev za 17. Martinov pokal.  Zmagala je  ekipa Društva upokojencev Radenci v postavi: Oto Kos, Franc Šebjanič, Borut Štiberc in Majda Kaučič, drugi so bili upokojenci Lendave z ekipo: Dušan Radaković, Jože Horvat, Milan Matko in Zlatko Kuk. Na tretje mesto so je uvrstilo Društvo upokojencev Gornja Radgona, organizator tekmovanja,  v postavi: Matija Ratek, Ivan Lesjak, Marjan Šalamun in Franc Prapotnik. V posamični konkurenci je zmagal  Radenčan Borut Štiberc  s 559.podrtimi keglji, drugi je bil Lendavčan Jože Horvat s 537. in tretji Radgončan Ivan Lesjak, ki je podrl 531 kegljev.

V 12. kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini  so vodilni Borejci  premagali Satahovce s 4:1.  Druga na lestvici Krajna je igrala v gosteh proti Černelavcem 2:2 tretji Vivat iz Černelavec pa je bil boljši od združene ekipe: Tropovci/Tišina  s 6:3. Še preostali rezultati: Gradišče – Petanjci 1:2, Dobel Rankovci – Krog 2:4, Mladinec Murski Črnci – Kupšinci 2:3 in Kučnica Korovci – Mister baby Gederovci 1:4.

V prvem kolu 1. križevske lige v elektronskem pikadu  so vodilni Boreški veterani iz Grlave premagali Bar bazo II Logarovci s 7:3, druge na lestvici Kapučinke Elvira   iz Križevec  so bile boljše od Berkovec s 6:4 tretje Bunčke cvrle iz Bunčan  so  premagale Shoters Elviro  iz Križevec s 6:4. V drugi  križevski ligi je vodilni Boosters Križevci premagal  Bazo dar Devils iz Logarovec z 9:1.