Domov

Šport

21 novembra 2017 Šport


Na tretji kolesarski dirki v ciklokrosu za slovenski pokal  je  v Škofji Loki  tekmoval  Primož Obal s Pertoče, član  Kolesarskega klub Meblojogi Kult Solkan.  Med kolesarji  starimi do 40 let je zmagal Matej Kravos iz Kolesarskega kluba Tuš Ajdovščina, Prekmurec Primož Obal  je bil četrti;  med tekmovalci s ciklokros kolesi pa je bil Obal   tretji.  Naslednja kolesarska dirka v ciklokrosu bo v soboto 25. novembra v Vipavi.

V Ljubljani je bilo dvodnevno mednarodno  tekmovanje v judu.  Prvi dan tekmovanja na tekmi Mini Nagaoka so tekmovali mladi  judoisti. Med starejšimi dečki  sta bila druga v svojih kategorijah Rok Škrbenta iz Partizana Ljutomer in Tilen Forjan iz Beltinec. Tretja mesta  so priborili: Luka Žerdin in Samo Jaklin iz Lendave, Nejc Kalamar iz Beltinec, Nikolas Foscini iz Kluba borilnih veščin in Nejc Škerget iz Ljutomera. Med starejšimi deklicami sta  zmagali v svoji kategoriji Sara Vrbančič iz Ljutomera in Kaja Baler iz Beltinec druga  je bila Miša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru. Med mlajšimi dečki je zmagal Gabrijel Lipič  in med mlajšimi deklicami Leila Mazouzi oba iz Beltinec.

Drugi dan tekmovanja v judu  za pokal Nagoke   sta bila tretja  med člani  tretji Narsej Lackovič in med članicami  Karin Županek oba iz Ljutomera. Med mlajšimi člani  je bil drugi Narsej Lackovič ki je tekmoval v dveh kategorijah, tretja  sta bila Grega Novak in med mlajšimi članicami Barbara Halas oba iz Partizana Ljutomer.

Ob koncu jesenske ligaške sezone v Avstriji  so nogometašice St. Pőltna v drugem kolu pokalnega tekmovanja  v gosteh  premagale Landhaus z rezultatom 4:1. Na tekmi se je s hat trickom posebej izkazala  kapetanka slovenske ženske nogometne reprezentance Mateja Zver.

Na tekmovanju v taekwondoju  v Ljubljani  je v kategoriji do 80 kg znova blestel Lendavčan Beno Misja, ki je osvojil prvo mesto.  Misja je  na poti do finala premagal: Miloša Djrodjića iz Ljubljane z 9:4 in Jana Vodovnika iz Litije z 11:4  in v finalu še Jureta Kosovskega  iz Ljubljane z rezultatom  11:2.

V Ormožu je bil drugi turnir regijske lige v streljanju z zračno puško cicibane in mlajše pionirje.  Moštveno so  med devetimi ekipami zmagali  strelci Kovinarja iz Ormoža pred Črenšovci in Varstrojem iz Lendave. Posamično so  zmagali, med mlajšimi pionirji: Mišo Hari iz Murske Sobote in med cicibani Lucas Vočanec iz Ormoža. Med mlajšimi pionirkami je bila najbolj natančna z zračno puško Živa Zadravec iz Črenšovec, med  cicibankami pa je zmagala Olivia Vočanec iz Ormoža.

V 4.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu je vodilni Maži bar iz Ižakovec premagal bakovski Mokoš z 21:4, druga na lestvici Leona iz Ljutomera je utrpela poraz od Pikado kluba Špirić  iz Černelavec s 14:11, tretji Pikado klub Kouvrani iz Filovec  je visoko premagal Picolo iz Melinec z rezultatom 21:4.  V drugi pomurski ligi je vodilni Pikado klub Čarne vrane  iz Ižakovec premagal  tretjega na lestvici  Bar Tiffany iz Črenšovec  z 18:7, drugi Pikado klub Graba iz Dokležovja je bil boljši od Našega bara iz Melinec z 19:6.  V preostalem srečanju je Pikado klub  Don Matija iz Bogojine premagal Bar Klement  iz Murske Sobote  z rezultatom 14:11.