Domov

Šport

22 novembra 2017 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu sta v torek sodelovala tudi dva člana Kasaškega kluba Ljutomer. V  dirki na 1660 metrov dolgi progi je bil uspešnejši Mitja Slavič, ki je s z Vanillo MMS osvojil drugo mesto s kilometrskim časom 1:17,8.  Slabše se je odrezal Janko Sagaj, ki je bil z Leibachom OZ diskvalificiran zaradi galopa  in  je  ostal brez uvrstitve.

Na mednarodnem turnirju v športnem karateju v Ljubljani so med 665.karateisti iz 12 držav tekmovali tudi člani Karate kluba Murska Sobota. Najbolje se je odrezala  Silvija Rajnar , ki je v borbah med mlajšimi članicami v kategoriji do 50 kg osvojila prvo mesto; nastopila pa je tudi  v konkurenci članic  v kategoriji do 50 kg  in bila druga.

V rokometni tekmi šestnajstine slovenskega pokala so rokometaši Jeruzalema iz Ormoža, člani prve slovenske lige v Radencih  premagali rokometaše Arconta člane druge slovenske lige z rezultatom  33:18. Za Jeruzalem je dosegel največ zadetkov  Gal Cirar 7, dva zadetka  je dosegel proti svojemu nekdanjemu klubu tudi Jure Kocbek. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 10 ter Matej Ivanek in Matej Rojht po 3.  Radgončani so se porazom poslovili od nadaljnjega tekmovanja.

V 6. kolu prve slovenske košarkarske lige U – 17 je mariborski Branik premagal Radensko Creativ  z rezultatom 78:71.  Za soboške košarkarje so največ točk zadeli:  Domen Ziško 19, Luka Pojbič Kovačič 16 in Gal Dokl 10; pri Braniku se je odlikoval Miha Prah z 22.točkami. Po dveh zmagah in štirih porazih se bodo mladi soboški košarkarji v drugem del tekmovanja borili za uvrstitev od 12. do 24. mesta.

V 9.kolu območne mariborske kegljaške lige  je v derbiju kola dveh  vodilnih  ekip v Mariboru ekipa Lendave bila boljša od ekipe Krilato kolo za 72 kegljev. Za Lendavo so največ kegljev podrli:  Uroš Zadravec 592, Jože Horvat 550 in Boris Tisovec 543 kegljev.