Domov

Šport

28 novembra 2017 Šport


Na mednarodnem tekmovanju judoistov  za pokal Like so v Zagrebu med 814. judoisti iz sedmih držav bili  dobitniki medalj tudi ljutomerski in soboški judoisti. Med Ljutomerčani je v starostni  kategoriji U – 16 bil drugi Gabrijel Zadravec tretja mesta pa so si priborili v svojih težnostnih kategorijah priborili: Niki Zmazek, Miha Rudolf, Eveln Munda in Diana Šterman. Med tekmovalci Judo kluba Murska Sobota  je bila med 14 letnicami tretja Asja Benkič, med 12 letniki je zmagal Oskar Balažic  in bil izbran tudi od posebne žirije  za najboljšega tekmovalca.  Med 12 letniki je bil drugi še Klemen Vinkovič, tretja pa sta bila: Iva Küplen in Maj Drvarič.   Med 10 letniki je zmagal  na tekmi za pokal Like v Zagrebu Klemen Vinkovič.

Na drugem  strelskem državnem kvalifikacijskem turnirju za člane in mladince v  Ormožu so bili zelo uspešni tudi pomurski strelci. V članski konkurenci  je  s standardno začno puško   bil peti Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani , med članicami pa je bila odlična četrta, povratnica,  Špela Mihalič iz tišinskega strelskega društva. Moštveno so bili med člani najboljši  aktualni državni prvaki Turniščani pred Radgončani in Mursko Soboto. V mladinski konkurenci posamično je zmagal Jan Nagy iz Črenšovec  med mladinkami  je bila najboljša Nuša Špindler pred Antonijo Kosi, obe iz Ljutomera. Moštveno  med mladinkami so zmagale Ljutomerčanke.  V streljanju z zračno pištolo so se na drugi mesto uvrstili strelci  društva Štefana Kovača  iz Turnišča.

Na tretji dirki za slovenski pokal v ciklokrosu so v Vipavi sodelovali tudi pomurski kolesarji.  Najbolje se je med kolesarji starimi nad 40 let odrezal Dušan Hajdinjak iz Teama turbo Tropovci, ki je bil s kolesom CX tretji; med kolesarji  z ostalimi tipi koles pa je bil tretji v tej starostni kategoriji še Uroš Šesek.  V starostni kategoriji od 19 do 40 let starostni  je bil  peti Primož Obal doma s Pertoče zdaj član kluba Meblojogi Kult Solkan Nova Gorica, deseti  je bil Peter Polajnar iz Teama turbo Tropovci.

Na drugem  turnirju zimske  teniške lige v Radencih je med 14 igralci v prvi skupini zmagal Marko Volf iz Gornje Radgone, ki je v finalu premagal Danija Straha iz Gornje Radgone z rezultatom 7:5. V drugi skupini je zmagal Luka Premzel iz Murske Sobote. Po dveh turnirjih vodita Marko Volf iz Gornje Radgone in Gorazd Kozic iz Radenec tretji  je Radenčan  Dani  Strah. Tretji teniški turnir bo v Radencih šele 6. januarja.

V 6. kolu druge slovenske mladinske rokometne lige  so  igralci  Arconta iz Gornje Radgone gostovali   na Ptuju in  premagali Dravo z rezultatom 35:30. Za Arcont  so največ zadetkov dosegli: Matej Rojht 10, Marko Cotič 7 in Tine Podlunšek 6.

To soboto 2. decembra bosta v pomurski pokrajini dva smučarska sejma rabljene opreme. V radgonskem domu gasilcev bo smučarski sejem med 9. in 12.uro, ki ga pripravlja Smučarski klub Gornja Radgone.  V  stari telovadnici  Osnovne šole I Murska Sobota pa bo Smučarski klub Prekmurje pripravil sejem rabljene smučarske opreme to soboto  med  9. do 13.uro.