V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport

24 decembra 2017 Šport


V zaostalem srečanju mednarodne ženske  ekstra košarkarske lige so v Murski Soboti igralke Pomurje premagale Vindi iz Varaždina z rezultatom 65:36. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Alja Samec 13, Anita Horvat 12. Urška Juteršnik 11, Nina Domjan 8 in Kiara Marinič 7 točk; pri  ekipi Vindija so zadele največ točk:  Korina Francisković 11, Erika Strocinger 9 in Lara Brezovec 8 točk.  Po zmagi Pomurk so se na lestvici, kjer vodi novomeška Krka , Sobočanke povzpele na četrto mesto, Vindi je na 7. mestu.

V finalu slovenskega namiznoteniškega pokala v Ravnah na Koroškem  je v finalu  članov za naslov pokalnega prvaka I. ekipa ravenskega Interdoskonta premagala puconsko Kemo z rezultatom 5:2 čeprav je v dvoboju Kema povedla z 1:0. Za Korošce je trikrat zmagal Pucončan Mitja Horvat in dvakrat Darko Jamšek; za Kemo pa sta zmagala  Tomaž Pelcar in Bojan Ropoša, Luka Norčič je ostal brez zmage, Damjan Zelko  je bil med rezervami.

V ženski konkurenci je naslov pokalnih  namiznoteniških prvakinj pripadel Vesni iz Zaloga, ki je v finalu premagala Mengeš z rezultatom 5:4. V tekmi za tretje mesto je Ljubljana premagala Soboto z rezultatom 5:2. Za Soboto sta zmagali Anamarija Horvat in Eva Grabnar v kadru ekipe  sta bili še  Dajana Gošnjak Stojko in Eva Horvat. Sobočanke, ki ne nastopajo v nobenem ligaškem tekmovanju v državi so dosegle že z uvrstitvijo v zaključni del slovenskega pokala  izjemen tekmovalni uspeh.slovenskega  moškega odbojkarskega pokala  so v Hočah  odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane  v finalu premagali Calcit Volley iz Kamnika z rezultatom 3:1. Za nove pokalne  prvake v odbojki je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote  in k zmagi   prispeval eno točko.

V 11.kolu vzhodne druge slovenske odbojkarske lige za članice je Swatycomet iz Zreč  v derbiju kola v Prlekiji premagal Ljutomerčanke z rezultatom 3:2, kar je drugi poraz Ljutomerčank v ligi, ki pa še naprej ostajajo na četrtem mestu. Ptujčanke, okrepljene s tremi nekdanjimi igralkami puconske Keme so s trenerjem Bojanom Novakom  premagale Korvolley  iz Vuzenice  s 3:0 in so zdaj same na vrhu lestvice.

V derbiju kola v  11.kolu 3.slovenske lige, vzhod za članice so igralke Sobote v  Selnici premagale ekipo  Turbine s 3:1 in zdaj vodijo na lestvici s tremi točkami prednosti. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 20, Pia Puklavec 16 in Barbara Horvat 12 točk. II. ekipa Formule Formisa je v Lendavi premagala Muranio s 3:1.

Na Božičkovem teku v Mariboru so med 245 tekači tekli na pet kilometrov  tudi pomurski rekreativci. Med člani je v absolutni konkurenci bil Iztok Fister iz Bakovec  šesti, v svoji starostni kategoriji  je bil  tretji. Slavko Kumek iz Gornje Radgone član Športnega društva Snaga iz Maribora je bil absolutno 15. in v kategoriji drugi, na 16. mesto se je uvrstil Milan Hozjan iz Kota pri Lendavi, ki je bil  tretji v svoji  kategoriji. Med veterani starimi nad 60 let je bil tretji Karli Vrbnjak iz Športnega društva Videm. Med članicami je bila  Marina Cőr  iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote  med 105. tekačicami uvrščena na 30. mesto,  v svoji kategoriji pa je bila deseta.

V Ižakovcih je  Pikado klub Maži bar pripravil tradicionalni novoletni turnir v elektronskem pikaduMed članicami je zmagala Monika Kolbl, druga je bila Nina Tivadar in tretja Alenka Telkeš vse iz Maži bara iz Ižakovec. Med člani je bil najbolj natančen Leon Mertük iz Maži bara  drugi je bil Denis Duh in tretji Boštajn Karo oba iz Gabrijelovega bačka iz Vučje vasi. V mešanih dvojicah  je zmagala ekipa: Mertük – Ritlop iz Maži bara in Tiffanija iz Renkovec pred dvojico: Azola iz Špiriča Černelavci  in Vütek Gop Gun Grlava tretja  je bila dvojica: Duh Gabrijelov barček in Monika Kolbl iz Maži bara.

Romska Športna zveza Slovenije je  na Pušči ob prisotnosti predstavnikov Olimpijskega komiteja – združenja športnih zvez  pripravila okroglo mizo o problematiki romskega športa in najboljšim  romskim športnikom  podelila posebna priznanja. Priznanja je podelil  od minulega tedna po sklepu olimpijskega komiteja ambasador romskega športa v Sloveniji Jože Horvat – Didi;   dobili pa so jih  karateist Sander Horvat iz naselja Kamenci v Občini Črenšovci,  Mitja Cener  rokoborec iz Černelavec in Nogometni klub Pušča. Več o dogodku  bomo  na Murskem valu poročali v petkovi romski oddaji.

V Murski Soboti so včeraj slovesno predali nameni novo športno dvorano v soboškem BTC-eju kjer bo domoval Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednik Zoran Kos in ima v svojih vrstah ta čas 98 judoistov.  Več  o tej pridobitvi bomo poročali v današnjem športnem popoldnevu.