Domov

Šport

26 decembra 2017 Šport


Selektor slovenske   ženske članske  košarkarske reprezentance Damir Grgić je objavil širši seznam košarkaric  za  kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019 v Franciji. Selektor je povabil v reprezentanco 19 košarkaric med njimi  je tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote, nekdanja igralka Košarkarskega kluba Pomurje, ki zdaj igra za Maribor. Slovenska reprezentanca bo  v 3. kolu 10.februarja igrala v Celju proti Franciji in v 4. kolu 14.februarja proti Romuniji. Po dveh kolih vodi v kvalifikacijski skupini Francija in Slovenija s štirimi točkami.

Po zadnjem tekmovanju  letalskih modelarjev v Izraelu za svetovni pokal je v skupni uvrstitvi med člani  z modeli  z omejenim časom delovanja  F l C  osvojil drugo mesto  Volodymyr Sychov član Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. V mladinski konkurenci  se je na šesto mesto z večjimi modeli v kategoriji F l A uvrstil Martin Bencik doma iz Martjanec letošnji evropski prvak  in član Društva modelarjev Pomurja.

Na 4. novoletnem  v badmintonu je  v Ljutomeru sodelovalo 23 igralcev.  Med dekleti starimi do 15 let je zmagala Zala Potočnik pred Lano Sever. V kategoriji dečkov je bil najboljši Jan Luka Kraljič pred Markom Pongračičem. V  mešanih dvojicah sta zmagala Tinkara Slavič in Jan Luk Kraljič.  V članski konkurenci je bil najboljši Gregor Kovačec pred Dejanom Glaserjem v mešanih dvojicah pa sta bila najboljša: Arabela Alt in Aleš Potočnik pred dvojico: Bianca Žitnik – Dare Vargazon.

Začelo se je tekmovanje v dveh puconskih medobčinskih namiznoteniških ligah, kjer sodeluje 9 ekip. V prvi ligi so veterani Sobote premagali I. ekipo Jelenovega hrama iz Beznovec z rezultatom 6:4, tekma med veterani Keme in Beltinci je  bila preložena, Spin  iz Male Nedelje pa je bil prost. V drugi ligi  je II. ekipa Jelenovega hrama premagala Markišavce z rezultatom 7:3, II. ekipa veteranov  Sobote pa je premagala mlado ekipo Sobote s 7:3.