V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

26 decembra 2017 Šport


Selektor slovenske   ženske članske  košarkarske reprezentance Damir Grgić je objavil širši seznam košarkaric  za  kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019 v Franciji. Selektor je povabil v reprezentanco 19 košarkaric med njimi  je tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote, nekdanja igralka Košarkarskega kluba Pomurje, ki zdaj igra za Maribor. Slovenska reprezentanca bo  v 3. kolu 10.februarja igrala v Celju proti Franciji in v 4. kolu 14.februarja proti Romuniji. Po dveh kolih vodi v kvalifikacijski skupini Francija in Slovenija s štirimi točkami.

Po zadnjem tekmovanju  letalskih modelarjev v Izraelu za svetovni pokal je v skupni uvrstitvi med člani  z modeli  z omejenim časom delovanja  F l C  osvojil drugo mesto  Volodymyr Sychov član Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. V mladinski konkurenci  se je na šesto mesto z večjimi modeli v kategoriji F l A uvrstil Martin Bencik doma iz Martjanec letošnji evropski prvak  in član Društva modelarjev Pomurja.

Na 4. novoletnem  v badmintonu je  v Ljutomeru sodelovalo 23 igralcev.  Med dekleti starimi do 15 let je zmagala Zala Potočnik pred Lano Sever. V kategoriji dečkov je bil najboljši Jan Luka Kraljič pred Markom Pongračičem. V  mešanih dvojicah sta zmagala Tinkara Slavič in Jan Luk Kraljič.  V članski konkurenci je bil najboljši Gregor Kovačec pred Dejanom Glaserjem v mešanih dvojicah pa sta bila najboljša: Arabela Alt in Aleš Potočnik pred dvojico: Bianca Žitnik – Dare Vargazon.

Začelo se je tekmovanje v dveh puconskih medobčinskih namiznoteniških ligah, kjer sodeluje 9 ekip. V prvi ligi so veterani Sobote premagali I. ekipo Jelenovega hrama iz Beznovec z rezultatom 6:4, tekma med veterani Keme in Beltinci je  bila preložena, Spin  iz Male Nedelje pa je bil prost. V drugi ligi  je II. ekipa Jelenovega hrama premagala Markišavce z rezultatom 7:3, II. ekipa veteranov  Sobote pa je premagala mlado ekipo Sobote s 7:3.