V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

4 januarja 2018 Šport


Teniška igralka Andreja Klepač članica soboškega teniškega kluba je na mednarodnem teniškem  turnirju ženskih dvojic v avstralskem Brisbanu s soigralko Mario Jose Martinez Sanchez v četrtfinalu premagala ukrajinsko – japonsko dvojico: Lyudmyla Kichenok – Nakota Ninomya z rezultatom 5:7, 7:5 in 10:7 in se uvrstila v polfinale med štiri najboljše ženske dvojice.

V 18. kolu prve ciprske lige v nogometu je Pafos za katerega igra  prekmurski nogometaš Erik Janža igrala proti ekipi: Olimpiakos Nociosia 1:1. Erik Janža je za Pafos igral celo tekmo, njegova ekipa pa je  po 18.kolih na osmem mestu prve ciprske nogometne lige.

Na drugem turnirju v malem nogometu v organizaciji Športnega društva Altafin iz Stročje vasi  je v športni dvorani Šica v Ljutomeru sodelovalo 18 ekip.  Prvo mesto je osvojila ekipa AS Strašek iz Podplata, ki je bila v finalu boljša od  Avtoličarstva Škrinjar iz Stročje vasi z rezultatom 2:1  in od ekipe Altafina iz Stročje vasi z rezultatom 5:0. V odločilni tekmi za drugo mesto je  bil Altafin iz Stročje vasi boljši od Avtoličarstva Škrinjar iz Stročje vasi z rezultatom 5:0. Posebna žirija je izbrala  za najboljšega vratarja Alena Mordeja, najboljši strelec je bil Sebastjan Drobne in igralec Rok Mordej vsi iz zmagovalne ekipe  AS Strašek iz Podplata.

Zveza za hokej na travi Slovenije je    v Murski Soboti pripravila sodniški seminar na katerem je sodelovalo 11 udeležencev. Seminar je vodil Sašo Sukič s hrvaškim sodnikom Ivanom Grgurevom, ki je trenutno najbolje rangiran hrvaški sodnik hokeja. Organizatorji  so na seminarju pogrešali sodnike iz predanovskega Triglava, med obiskovalci pa sta bila tudi nova kandidata za sojenje hokejskih srečanj. Dvoranska sezona v hokeju  na se bo  v Sloveniji začela v soboto 20. in v nedeljo 21. januarja v Apačah, kjer bo tudi evropsko prvenstvo ženskih reprezentanc Championship III z udeležbo reprezentanc Slovaške, Turčije in Slovenije.