V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

5 januarja 2018 Šport


Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, članica soboškega teniškega kluba,  je v avstralskem mestu Brisbane odlično začelo tekmovalno leto 2018. V  polfinalu ženskih dvojic sta Klepačeva in Španka Maria Jose Martinez Sanchez premagali prvi nosilki na turnirju Čehinjo Andreo Hlavidćko in Young-jan Chan iz Tajpeja s rezultatom  7:6, 3:6 in 11:9 in se uvrstili v finale.

Slovenska rokometna reprezentanca je sinoči v Dolu pri Hrastniku  igrala prvo pripravljalno tekmo pred januarskim evropskim prvenstvom na Hrvaškem.  Varovanci selektorja Veselila Vujovića so bili boljši od Irana  z rezultatom 31:19. Iranska reprezentanca se v Sloveniji pripravlja pod vodstvom  selektorja Boruta Mačka za  azijsko rokometno prvenstvo. Za Slovenijo so dosegli največ zadetkov: Gašper Marguč 8, Žiga Mlakar 5 ter Blaž Janc in Niko Medved po 3. Naslednjo pripravljalno rokometno tekmo bo Slovenija igrala v torek 9. januarja ob 19.uri v Murski Soboti , ko bo njen nasprotnik reprezentanca Srbije.

V povratni četrtfinalni košarkarski tekmi za slovenski pokal za članice  so v Mariboru igralke Slovenskih Konjic še drugič premagale Mariborčanke, tokrat z rezultatom  59:53 in se uvrstile v polfinale slovenskega pokala. Za Mariborčanke sta igrali tudi tokrat dve pomurski košarkarici. Simona Kuzma je na tekmi   za Maribor dosegla  14 in  Tina Cvijanović  7 točk. Košarkarice Pomurja bodo jutri ob 16.uri v Murski Soboti v mednarodni ekstra košarkarski ligi gostile košarkarice Kopra.

Na Hrvaškem pa uspešno igrata hokejista Gregor in Anže Fujs doma iz Predanovec, nekdanja igralca predanovskega Triglava.  Z ekipo Zeline sta Gregor in Anže Fujs osvojila  naslov pokalnih prvakov Hrvaške v dvoranskem hokeju.  Zelina je v četrtfinalu premagala  Trešnjevko z rezultatom 9:4, v polfinalu Spartanca iz Splita kar z 19:0 in v finalu še zagrebško Mladost z rezultatom 7:5. Zelina se zdaj pripravlja na evropsko  hokejsko prvenstvo »B« skupine v Belolorusiji, kjer se pomerila s prvaki Francije, Švedske in Belorusije.