V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

6 januarja 2018 Šport


Prvi dan odprtega prvenstva Hrvaške v dvoranskem hokeju , ki poteka   v Zelini , je  slovenska ženska reprezentanca pod taktirko selektorja Jožeta Črnka odigrala dve srečanji.  V prvi tekmi  je bila Slovenija boljša od Slovaške z rezultatom 5:3. Za slovensko izbrano vrsto so dosegle zadetke: Danaja Škrilec, Lara Črnko, Petra Dervarič, Tjaša Vrečič in Laura Schmidlehner. V drugem srečanju  je bila »A«  reprezentanca Hrvaške boljša od  Slovenije z rezultatom  9:1. Slovenska reprezentanca je zaradi zdravstvenih težav  nastopila brez prve vratarke, na prvi tekmi proti Slovaški pa se je poškodovala še  igralka Laura Schmidlehner. Zadek proti Hrvaški je za Slovenijo dosegla Tjaša Vrečič.

Na prvih letošnjih kasaških dirkah v Trstu  je lep  mednarodni uspeh dosegel Dušan Zorko član Kasaškega kluba Ljutomer. V drugi dirki na 1660 metrov dolgi progi je  Iskra KP s kilometrskim časom 1:19,1  na vajetih Dušana Zorka osvojila prvo mesto.

Slovenski rokometni selektor Veselin Vujović ima s člansko ekipo vse več zdravstvenih težav. Po četrtkovi tekmi proti Iranu si je poškodoval  levo roko še kapetan reprezentance Vid Kavtičnik. Poškodba roke je takšne narave, da je dobil   pet šivov in njegov nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem , ki se začne  12. januarja je povsem negotov. Na torkovi meddržavni prijateljski tekmi med Slovenijo in Srbijo  v Murski Soboti Vida Kavtičnika zagotovo ne bo med igralci slovenske izbrane vrste.

Prvi dan  4.turnirja regijske lige v streljanju z zračno puško v Gornji Radgoni  za mlajše pionirje in cicibane  moštveno vodijo strelci Varstroja iz Lendave v postavi: Alina Jezernik, Nina Zver in Vik Lebar pred Športno strelskim društvo Murska Sobota v postavi: Mišo Hari, Tim Kunej in Timotej Puhek , na tretjem mestu  je Strelsko društvo Črenšovci  z ekipo: Taja Jeric, Živa Zadravec in Saša Žerdin. Posamično   med mlajšimi pionirji  vodi Mišo Hari s 182.krogi. in med pionirkami Saša Žerdin, ki je zadela  172 krogov. Med cicibani je meril najbolj natančno Aleksander Aladič iz Varstroja, ki je zadel 167 krogov in med cicibankami Taja Jeric, ki je zadela  158 krogov. O končnih rezultatih strelske tekme v Gornji Radgoni bomo poročali jutri.

V  6. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je dopoldne Vrhnika v Puconcih premagala II. ekipe z rezultatom 5:2. Za Kemo sta po enkrat zmagala Rok in Jure Smodiš, Pucončani pa kljub porazu z mlado ekipo ostajajo na šestem mestu.

Na  drsališču v Murski Soboti, kjer je drsanje na lastnih drsalkah brezplačno,  bodo upravljalci v mesecu januarju pripravili dodatno ponudbo. Tako bo prva januarska šola drsanja na programu v soboto 13. in v nedeljo 14. januarja v trajanju ure in pol. Soboške drsališče je odprto med tednom od 14.do 22.ure, ob koncu tedna pa med 10. in 22. uro.