V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

9 januarja 2018 Šport


V 5. kolu  mednarodne zimske lige v streljanju na glinaste golobe je v Ilirski Bistrici med 40. strelci zmagal Matjaž Lepen z 72.zadetki.  Drugi je bil  Tihomir Marjančić iz Hrvaške s 70. zadetki, na tretje mesto pa se je uvrstil  Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone, ki je zadel  68 tarč. Boštjan Maček iz soboškega strelskega društva Štefan Kovač trap  se je po slabi tretji seriji, ko je zadel le 18 tarč,  uvrstil  s 63. zadetki na 9. mesto, Radgončan  Milan Pelcl  je bil   s 56. zadetki uvrščen na 19. mesto.

V elitni švicarsko badmintonski ligi so prvi konec tedna v januarju odigrali dve koli. Vodilna ekipa  Uzwila , ki jo trenira in zanjo tudi igra Lendavčan Iztok Utroša je v 8.kolu brez posebnih težav premagala ekipo Uni Basla z rezultatom 6:2. Utroša je v dvoboju premagal Christina Martuccia z rezultatom 21:15 in 21:12. V dvoboju 9. kola   je Uzwil igral proti ekipi La Chaux-a  4:4. Utroša je  bil tudi v tem dvoboju   uspešen saj je premagal  Quentina Fililettaza z rezultatom 21:16 in 21:17. Na lestvici ima ekipa Uzwila 25 točk in ima pet točk prednosti pred zasledovalci.

V  19.kolu ciprske nogometne lige je ekipa Pafosa, ki jo trenira  Luka Elsner,  izgubila z 2:0 v gosteh proti ekipi Ermis Aradippopa. Za Pafos je igral vseh 90 minut tudi  prekmurski nogometaš Erik Janža. Po 19.kolih je Pafos trenutno na osmem mestu prvoligaške lestvice.

Športna zveza Beltinci je ob 20 letnici delovanja pripravila zimsko ligo v malem nogometu za pokal Občine Beltinci.  Med učenci osnovnih šol so imeli med sedmimi ekipami  največ uspeha mladi nogometaši Lipe pred Bratonci ,  Beltinci in Gančani.  Na veteranskem nogometnem turnirju je sodelovalo  8 ekip, zmagala je gostujoča  ekipa  Torcide iz Lakoša pred Beltinci, Dokležovjem in Gančani. V nedeljo 14.januarja bo v Beltincih še članski nogometni  turnir  ekip iz vseh osmih krajevnih skupnosti.

V  8.kolu lendavske lige v elektronskem pikadu je vodilna  ekipa   Kvatro Gala iz Doline   premagala ekipo Westa iz Pinc z rezultatom  12:4. Drugi na lestvici Bar Lero  iz Petišovec je  v gosteh premagal II. ekipo Kvatro Gala z rezultatom 9:7. Tretji na lestvici Bar Matko iz Kapce je  premagal Retro caffe iz Lendave  z rezultatom 11:5.

Predzadnjo preizkušnjo med evropskim prvenstvom v rokometu, ki se začenja to  soboto v Zagrebu,   bo slovenska moška rokometna reprezentanca  igrala danes proti reprezentanci Srbije. Prvo tekmo  proti Srbiji  ki se bo začela ob 19.uri  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti   bomo   z občasnimi javljanji spremljali tudi na Murskem valu. Drugo tekmo proti reprezentanci Srbije  bo slovenska reprezentanca igrala jutri ob 18.uri v Velenju.