Domov

Šport

9 februarja 2017 Šport


V povratni četrtfinalni tekmi pokala Odbojkarske zveze Slovenije  so sinoči v Murski Soboti pred blizu 200 gledalci , odbojkarji ACH Volley-ja   iz  Ljubljane ,  aktualni državni prvaki še drugič premagali  odbojkarje Panvite Pomgrada s 3:1 in se  uvrstili v finale slovenske pokala saj so bili Ljubljančani uspešni tudi na prvi tekmi v Ljubljani s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Jakob Rojnik 20, Aljoša Bogožalec15, Jernej Detela  9  in Gorazd Flisar 8 točk; pri Ljubljančanih se je odlikoval   205 cm visok Grk Apostolos Armenakis z 20. točkami.

Avstrijske ženske državne prvakinje v nogometu igralke  St. Pőltna  so v pripravljalni nogometni tekmi za novo sezono pred domačimi gledalci premagale Győr iz Madžarske rezultatom 5:1. Kapetanka slovenske ženske nogometne reprezentance Mateja Zver  je  k zmagi Avstrijk  prispevala  en zadetek.

 

V  6.kolu druge državne  bowling lige so člani Bowling  kluba Lendava  v Ljubljani premagali  I. ekipo Ptuja, Megma  X2 iz Ljubljane, II. ekipo Zagorja in I. ekipo Zagorja vse z rezultatom 2:0 Trikrat pa so bili Lendavčani poraženi. .Posamično je bil med Lendavčani najboljši Dušan Radaković, ki je podrl 1290 kegljev, drugi je bil Aleš Durič s 1246.podrtimi keglji.  Na 6. turnirju je zmagal Kranj z 12.točkami, Lendavčani pa so na 4. mestu zbrali 8 točk.

 

V 11.kolu prve slovenske super lige  v elektronskem pikadu so  v A skupini igrali takole: Exs bar Maribor – Top Gun Gorjak/Šnajder Grlava 7:10, Picolo Melinci -Bar B Selnica  4:13, Top Gun Optika Kiraly  Grlava – Mlinček Zabovci  14:3 in Slavček Gornji Slaveči – Friend’s team sveti Jurij 11:6. Na lestvici vodi Top Gun  Optika Kiraly iz Grlave s 25.točkami.

 

V 2. državni rokometni ligi za mladince je radgonski Arcont v Radencih premagal Črnomelj z 32:30. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 7, Mihael Kolbl 6, ter Boštjan Šijanec in Tine Podlunšek po 5 zadetkov.

 

V zimski ligi malega nogometa  Občinske zveze klubov malega nogometa Puconci so na tretjem turnirju,   v finalni skupini za naslov prvaka ,v Puconcih imeli največ uspeha Puževci.  V prvi tekmi so Puževci premagali Strukovce s 5:0,  v drugi pa  Košarovce s 3:0 v tretjem srečanju finalistov pa  so Strukovci bili boljši od Košarovec s 3:2.