V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport

16 januarja 2018 Šport


V 8. kolu vzhodne slovenske  super lige v elektronskem pikadu je  je Pikado klub Slavček  iz Gornjih Slaveč  presenetljivo  tesno premagal vodilno ekipo v ligi Pikado klub Gabrijelov barček iz Vučje vasi z  rezultatom 9:8. Za Pikado klub Slavček  je štirikrat zmagal Tomaž Ulen, trikrat Dario   Baranja  in dvakrat Robert Štertak  Za Pikado klub Gabrijelov barček iz Vučje vasi  je trikrat zmagal Boštjan Karo dvakrat Darko Iskra ter po enkrat: Denis Duh, Primož Kukovec in dvojica: Denis Duh – Boštjan Karo. Na lestvici kljub porazu še naprej vodi  Gabrijelov barček iz  Vučje vasi, Slavček iz Gornjih Slaveč pa je na petem mestu.  Najboljši slovenski pikadisti bodo v soboto 20.januarja ob 10.uri zbrani v Hotelu Radin v Radencih na 3. državnem rang turnirju.

V Medvodah  je bil drugi državni turnir v badmintonu  starostnih  kategorij U – 11 in U – 15.  Odlično so se na turnirju odrezali mladi igralci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Med 11 letniki  sta v mešanih dvojicah zmagala Iva Koša in Nikita Pešehonov, posamično i je bila Iva Koša druga, Kaja Litrop pa se je uvrstila na tretje mesto. Kaja Litrop je nastopila še v mešanih dvojicah  in bila  s Timom Škrljem iz Mirne tretja. Med  15 letniki  se je na tretje mesto v mešanih dvojicah uvrstil  Anel Hac Győrkőš s Špelo Alić. Na članskem turnirju  je  v skupini A-B  Nika Koncut iz lendavske Mladosti z Domnom Lonzaričem iz Medvod bila v mešanih dvojicah tretja.

 

V 20. kolu prve  ciprske nogometne  lige je Pafos s slovenskim trenerjem Lukom Elsnerjem utrpel poraz na domačem igrišču proti Limasolu z rezultatom 1:0. Za ekipo Pafosa je celo tekmo igral tudi  prekmurski nogometaš Erik Janža.

Nogometaši Nafte  tretji po jesenskem delu prvenstva, so danes v Lendavi začeli s pripravami za nadaljevanje sezone v 2. slovenski nogometni ligi pod taktirko trenerja Franca Fridla. Po prvem treningu bo v Lendavi še prva letošnja novinarska konferenca, kjer bodo športnim poročevalcem sporočili seznam prijateljskih pripravljalnih tekem in kadrovske spremembe pri lendavskem drugoligašu.

V 11. kolu prve slovenske ženske  košarkarske lige  so Mariborčanke premagale  Ježico z rezultatom 63:53. Za Mariborčanke sta igrali uspešno tudi obe pomurski košarkarici. Tina Cvijanović je zadela 18 točk in Simona Kuzma 18 točk; pri Ježici  se je odlikovala s 15.točkami Sandra Bajrektarević. Mariborčanke so na lestvici na petem mestu s 16.točkami.

V prvem kolu državne »A« lige v odbojki za starejše dečke je ekipe Panvite Pomgrada  pod vodstvom trenerja Bojana Novaka v Ravnah na Koroškem dvakrat zmagala.  V prvi  tekmi je Panvita Pomgrad  premagala Maribor v drugi pa še ravenski Fužinar obakrat z 2:0. Najboljša posameznik pri soboških odbojkarjih sta bila: Dino Vinkovič in Niko Kovačič.