Domov

Šport

18 januarja 2018 Šport


Judo zveza Slovenije je na slovesnosti  v Ljubljani podelila priznanja najboljšim slovenskim judoistom za dosežke v letu 2017. Najboljši judoist leta je bil Mihael Žgank svetovni podprvak  iz Budimpešte in judoistka Tina Trstenjak evropska prvakinja iz Varšave, oba  sta člana Judo kluba Z dežele Sankaku iz Celja. V članski konkurenci se je na drugo mesto uvrstil Adrian Gomboc  iz Rakičana , za naslov evropskega podprvaka v Varšavi, ki je od novega leta dalje  član Judo kluba Bežigrad. V mlajših kategorijah med mlajšimi člani je  dobil priznanje za tretje mesto Narsej Lackovič iz ljutomerskega Partizana.  Med mlajšimi kadeti   je prejel priznanje za tretje mesto David Žido iz Judo kluba Murska Sobota. Med starejšimi deklicami  je dobila priznanje za drugo mesto Kaja Baler  iz Judo kluba Beltinci. V moštveni konkurenci je dobil  priznanje za drugo mesto ljutomerski Partizan. Posebno priznanje za delo na področju inkluzivnega juda, z osebami s posebnimi potrebami,  je dobil prekmurski rojak  Darij Šemen, ki zdaj živi in dela v Kopru. Skupno so na prireditvi podelili   priznanja 81. judoistom za  tekmovalne dosežke v 27. kategorijah.

Na prvi odbojkarski tekmi  osmine finala evropske odbojkarske zveze so v  Ljubljani odbojkarji ACH Volleya premagali romunsko ekipo  Arcada Galati, ki je tretja v romunska   ligi  z rezultatom 3:0. Za ACH Volley je k zmagi ekipe prispeval pet točk tudi  Uroš Pavlović iz Murske Sobote. Povratna odbojkarska tekma za uvrstitev v četrtfinale tega evropskega tekmovanja bo na programu  čez 14 dni.

Na mednarodnem turnirju v malem nogometu Agram 2018 v Zagrebu je kadetska ekipa Teleinga GMT Beltinci osvojila prvo mesto.  Mlade nogometašice Teleinga so v starostni kategoriji U – 17  v predtekmovanju  premagale II. ekipo  Agrama s 4:0,  in Breznico z 9:0  V četrtfinalu so  bile Beltinčanke  boljše od  Ferencvaroša s 3:0 v polfinalu pa še od Napredka s 4:1. V finalu so igralke Teleinga  premagale še gostiteljsko  I. ekipo zagrebškega Agramaa z rezultatom 4:0. Na turnirju je bila izbrana za najboljšo igralko Kaja Korošec, najboljša strelka na turnirju pa je bila  Luana Zajmi iz Teleinga GMT Beltinci ,ki je dosegla  8 zadetkov.

Selektorica  slovenske ženske nogometne reprezentance  Tina Kelemberger je za dve prijateljski meddržavni tekmi z reprezentanco Italije v Covercianu v reprezentanco povabila tudi štiri pomurske nogometašice. Povabilo za nastop v slovenski reprezentanci so dobile:  Luana Zajmi, Albina Čizmazija, Vita Žolek in Lili Balažic. Prvo tekmo z Italijo bo Slovenija igrala jutri, povratno pa v nedeljo.

V  8. kolu pomurske lige v elektronskem pikadu je vodilni Maži bar iz Ižakovec v gosteh premagal Športno društvo Dokležovje z rezultatom 18:7. Drugi na lestvici Pikado klub Špirić iz Černelavec je bil prost. Tretja na lestvici Leona iz Ljutomera  je utrpela poraz od ekipe Kouvrani iz Filovec  s  15:10. V drugi pomurski pikado ligi  so  vodilne Čarne vrane iz Ižakovec prepričljivo premagale Kocka bar iz  Renkovec z 20:5, drugi  Pikado klub  Graba team iz Dokležovja je premagal Bar Klement iz  Murske Sobote z 20:5 tretji Naš bar iz Melinec pa je bil boljši od Bara Tiffany iz Črenšovec z 18:7. Slovenski igralci pikada  bodo v soboto ob 10.uri zbrani v Hotelu Radin v Radencih  na 3. državnem turnirju v elektronskem pikadu.