V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

19 januarja 2018 Šport


S  pripravami za spomladanski del prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi so včeraj začeli tudi nogometaši Veržeja, ki so ostali brez glavnega sponzorja Farmtecha.. Na prvem treningu v Veržeju  je bilo 16 igralcev, trening  je opravil novi trener Boris Radoš. Igralce sta  pozdravila  predsednik kluba  Borut Kapun in vodja strokovnega štaba Janko Irgolič, ki je ta čas sicer še na bolniški.  Ekipa za spomladanski del sezone bo  okrepljena saj že potekajo pogovori na relaciji Janko Irgolič – Zlatko Zahović. Prvo pripravljalno tekmo bo Veržej igral  17. februarja proti nogometašem Polane, nato 22. februarja proti radenski Slatini in 24. februarja proti Tromejniku iz Kuzme.

V Portorožu je bil dvodnevni  seminar za nogometne trenerje s štirimi najvišjimi licencami za delo v nogometu. Na seminarju je sodelovalo kar 450 nogometnih trenerjev,  med jih  je bilo 30 iz soboške trenerske organizacije in 10 in Območnega društva nogometnih trenerjev Lendava. Med devetimi    predavatelji v Portorožu je  bil   tudi dr. Matjaž Vogrin, praktični del seminarja  so imeli trenerji na  igrišču z umetno travo v Izoli. Ob koncu  trenerskega seminarja je bila  zanimiva okrogla miza o problemih klubskega in reprezentančnega nogometa v Sloveniji.

V nedeljo 21. januarja bo v Laškem zbor slovenske ženske nogometne reprezentance v dvoranskem nogometu ali ta čas bolj znanem futsalu.  Selektor Dejan Kramberger s pomočnico Adrejo Prek je v slovensko reprezentanco povabil tudi več igralk iz nekdanjega Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci. Tako so v  slovensko reprezentanco malega nogometa  povabljene: Tanja Vrabel in Petra Črnko, ki zdaj igrata za Cerkvenjak ter Špela Fras in Manja Rogan , ki zdaj igrata za Nogometni klub Split. V letu 2018 se bo slovenska reprezentanca prvič udeležila kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto.

Na kvalifikacijskem moštvenem turnirju za kadete v namiznem tenisu za nastop na finalu državnega prvenstva so  kadeti  puconske Keme  v Mariboru v postavi: Jure Smodiš, Jan Lipič in Nino Šegula v Mariboru  osvojili prvo mesto in se uvrstili na finalni turnir. Kadetinje Sobote, ki so tekmovale v Zalogu  v postavi: Anamarija Horvat, Eva Grabnar in Eva Horvat so se podobno kot kadetinje Keme , ki so igrale na Kodeljevem v postavi: Blažka Harkai, Lara Belaj in Živa Dogar tudi  uvrstile med osem najboljših slovenskih ekip in bodo igrale na finalu državnega prvenstva , ki bo  24. in 25. februarja v Ravnah na Koroškem.

V 9. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu je vodilna  I. ekipa Kvatro gala  iz Doline   v krajevnem derbiju premagala II. ekipo Kvatro gala z rezultatom 11:5. Drugi na lestvici Bar Lero iz Petišovec je bil  v derbiju kola  boljši od  tretjega na lestvici Bara Matko iz Kapce z 9:7. Še ostala rezultata:  Mansarda Lendava – West Pince 7:9 in Retro caffe Lendava- Boom bar Gaberje 6:10.  Najboljši slovenski igralca pikada bodo jutri ob 10.uri zbrani v Zdravilišču Radenci na 3. državnem turnirju v mešanih dvojicah in posamično v moški in ženski konkurenci.

Pa še zadnja športna novica iz Gornje Radgone.  Tretje ligaška  nogometna ekipa Radgone, ki je  po jesenskem delu prvenstva v 3. slovenski nogometni ligi vzhod  zasedla 14. zadnje ,  mesto z 9 točkami je po Borisu Laziču, Vladu Mauku dobila še tretjega nogometnega trenerja. To nalogo bo v spomladanskem delu tekmovanja opravljal Jože Sečkar iz Odranec ,ki  je nazadnje treniral Lenart v 3. ligi sever in z njo po jesenskem delu prvenstva zasedel 10. mesto s 15.točkami. Jože Sečkar ima dolgoletne trenerske izkušnje med drugim tudi pri  nekdanjem prvoligašu v Beltincih.