V etru
Srečanje na Murskem valu
Domov

Šport

25 januarja 2018 Šport


V 11. kolu 3. slovenske  članske košarkarske lige vzhod  so v Murski Soboti košarkarji  Radenske Creativa   po podaljšku  premagali vodilno ekipo Nazarij z rezultatom 91:86 kar je tretja zmaga soboških košarkarjev, gostje pa so utrpeli tretji poraz v ligi.   Za Radensko Creativ so zadeli največ točk:  Nejc Juteršnik 28,  Igor Spešić 14 ter Mitja Gomboc in Jan Copot  po 12 točk. Pri gostih  se je odlikoval Primož Bitenc z 20.točkami. V naslednjem 12. kolu bodo soboški košarkarji v nedeljo ob 18.uri v Murski Soboti gostili košarkarje Slovenske Bistrice.

V 9.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Leona Ljutomer – Dokležovje 18:7, Maži bar Ižakovci – Picolo Melinci 23:2, Bar Mkoš Bakovci – Špirić Černelavci 6:19. Na lestvici vodi Maži bar Ižakovci s 16.točkami. V drugi pomurski ligi pa so bili doseženi naslednji rezultati: Bar Klement  Murska Sobota – Kocka bar Renkovci 6:19, Čarne vrane Ižakovci – Naš bar Melinci 13:12, Bar Tiffany Črenšovci – Don Matija Bogojina 13:12. Na lestvici druge pomurske lige v pikadu vodijo Čarne vrane iz Ižakovec, ki imajo 14 točk.

V zimski križevski ligi malega nogometa so odigrali zadnje kolo. Doseženi so bili naslednji rezultati: Grlava/Banovci – Loko Logarovci 2:4, Picerija MBM – Žiga bar Ključarovci 3:6, Križevci – Top  Finedika 2:15 in Black Energy – Bunčani 4:6. Naslov prvaka je osvojila ekipa  Žaga Bar Ključarovci pred ekipo Black energy  obe ekipi sta zbrali po 19 točk na tretje mesto pa se je uvrstila Top Finedika s 17.točkami. Najboljši strelec lige je bil Tadej Čuk z 18. zadetki.

V  športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti bo v soboto in nedeljo dan nogometa. Nogometna šola Čarde iz Martjanec bo pripravila tradicionalni zimski mednarodni turnir v malem nogometu. Prvi dan bodo od 8. ure dalje tekmovali  7 in 11 letniki, drugi dan v nedeljo pa 9  in 13 letniki. Za nogometni  turnir je prijavljenih 50 ekip iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije z okrog 500. mladimi nogometaši.