Domov

Šport

26 januarja 2018 Šport


Na mednarodnem strelskem tekmovanju v Münchnu, kjer sodeluje 766 strelcev in strelk iz 58 držav , je  Peter Somogy, član Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika, član madžarske reprezentance  v članski konkurenci  s standardno zračno puško zadel  629,6 krogov in se uvrstil v finale, kjer je bil šesti  med osmimi finalisti. V mladinski konkurenci se je  drugi dan tekmovanja   v streljanju s puško Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota  kot član mladinske reprezentance uvrstil kot najboljši slovenski strelec na  52. mesto, zadel pa je 612,8 krogov.

V prijateljski pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je slovenski jesenski prvak Maribor igral pred domačimi gledalci 1:1 proti  madžarskemu prvoligašu Haladasu, ki je na 10. mestu prve madžarske lige. Za Haladas je dosegel vodilni zadetek Brazilec Myke Ramos v 60., izenačil pa je Blaž Vrhovec v 79. minuti srečanja. Za Maribor so igrali tudi pomurski nogometaši: Damjan Bohar, Dare Vršič in Žan Kolmanič.

V Apačah je bil odigran tudi drugi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Najbolje so se odrezali aktualni prvaki Lipovci ,ki so premagali Moravske Toplice s 7:0 ob  treh zadetkih novinca: Petra Katovskega ter po enim: Aleša Pavlinjeka, Boštjana Stanka, Martina Mesariča in Blaža Berdena. V drugi tekmi so Lipovci igrali 2:2 proti predanovskemu Triglavu. Za Lipovce  sta bila strelca: Dominik in Robert Mesarič; za Triglav pa  Tomaž Panker in Peter Marin. V zadnji tekmi sta igrala Triglav in Moravske Toplice 3:3. Za Triglav je dosegel dva zadetka: Alan Balaž in enega Davorin Škrilec; za Moravske Toplice, ki so presenetila slovenske podprvake   je dvakrat zadel Sašo Dervarič in enkrat Matic Panič. Prvenstvo se bo nadaljevalo  v soboto 3. februarja v Puconcih.

V 7.kolu pomurske košarkarske lige sta bila dosežena naslednja rezultata:  Lindau Lendava –  Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota  56:111 in Sistemorg Beltinci  – Ljutomer 84:67. Tekma med Tropicanom Bistrico in Prleškim študentskim klubom Ljutomer je bila preložena. Na lestvici ,po nepopolnem  7. kolu,  vodi Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote s 13.točkami.