V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

28 januarja 2018 Šport


V 13. kolu prve slovenske namiznoteniške lige je bil v Murski Soboti prekmurski derbi med Soboto in puconsko Keme, ki so ga po pričakovanju  dobili igralci Keme z rezultatom 5:3.  Za Soboto je trikrat zmagal Tomaž Roudi, za Kemo pa sta osvojila po dve zmagi: Tomaž Pelcar in Bojan Ropoša, eno zmago  je k uspehu Pucončanov v Murski Soboti dodal še  Damjan Zelko.

V 13. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je  Logatec premagal dekleta Keme z rezultatom 5:3. Za Kemo  je dvakrat zmagala Staša Matis enkrat pa je bila uspešna še Nuša Vogrinčič.

Na prvi plesni tekmi za slovenski pokal v modernih tekmovalnih plesih je v Litiji sodelovalo kar 500 plesalcev, Plesni klub Zeko iz Murske Sobote  je  z 31. plesalci osvojil 7 medalj. Prvi mesta v disco plesu sta osvojili: Ema Turnšek pri članicah in Kijara Vodišek pri deklicah, v brakdancu  pa je pri članih  zmagal Tim Babnik . Drugi mesti sta si priplesali: Maja Ocvirk v discu pri mladinkah in Živa Horvat  med članicami. Na tretji mesti  v  discu  sta se uvrstili: Živa Pustatičnik pri mladinkah in Karolina Senčar med članicami. V breakdancu pa sta bila blizu medalje  Rok Mihalič med mladinci in Filip Kovačič med člani, ki sta se uvrstila na  4. mesti.

cof

V 13.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane  je v Murski Soboti Panvita Pomgrad z novim trenerjem Sašom Topovškom premagala kranjski Triglav z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Aljoša Bogožalec 15, Andrej Grut 14, Gregor Javornik 12 in Gorazd Flisar 10 točk; pri Triglavu se je odlikoval Timotej Kos Gal  z 10.točkami.

V  11. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so Radenci premagali II. ekipo Hoč s 3:0. Za Radence so največ točk  k zmagi prispevali: Nik Škrjanc 14, Tomaž  Ajlec 10 in Blaž Ajlec 7 točk. Vodilna ekipa Slovenske Bistrice  je v Murski Soboti premagala,  težje kot kaže rezultat,   s  3:1 II. ekipo soboške Panvite Pomgrada.

V 13. kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige je Gen Volley v Novi Gorici premagal dekleta puconske Keme z rezultatom 3:1. Igralke Keme so na Primorskem dobile le prvi niz v nadaljevanju pa so bile gostiteljice boljši nasprotnik. Za Kemo so največ točk zadele:  Iva Škraban 19, Nina Novač 11, Diana Oletič 6 in Adela Pintarič  5 točk; pri Gen Volleyu je Teja Kolbl zadela 20 točk.

Poročali smo že, da so Ptujčanke v derbiju 13.kola v 2. slovenski  odbojkarski ligi vzhod  premagale Ljutomerčanke s 3:0. V 3. slovenski odbojkarski ligi vzhod pa so v  11. kolu igralke Sobote  v gosteh premagale II. ekipo Prevalj s 3:1. Ekipa Moranine iz Lendave je bila prosta.

V 12.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice so v Radencih kegljavke Radenske iz Murske Sobote premagale Slovenj Gradec z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle:  nekdanja svetovna prvakinja Marika Kardinar 524, Cvetka Štiberc 515 in Jelka Organ 502 keglja; pri  gostjah se je odlikovala Darinka Verhovnik, ki je podrla  501 kegelj.

V moki konkurenci je Radenska v Radencih premagala  kranjski Siliko z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani in Harry Steržaj po 572 , Miko Steržaj 567 in Milan Kovačič 562 kegljev; pri Kranjčanih je Boštjan Mihelič podrl 583 kegljev.

Na drugem slovenskem pokalu Kofukan v karateju so bili v Litiji uspešni člani ljutomerske karate sekcije, ki so   zbrali 12 zlatih 7 srebrnih in dve bronasti medalji. V moštvenih katah od 7 do 12 let starosti je zmagala ekipa v postavi: Taja Plohl, Hannah Vela Rauter in Nuša Janžekovič, zmagovalna  je bila tudi ekipa Ljutomerčank  od 13 do 16 let v postavi: Tija Janžekovič, Tija Škoflanc in Gaja Žibrat. Prva mesta posamično  so osvojili še: Gaja Žibrat, Nick Škoflanc, Tija in Nuša  Janžekovič.,Hannah Vela Rauter  in Taja Plohl.

Na mednarodnem nogometnem turnirju Nogometne šole Čarde  v športni dvorani ekonomske šole v Murski Soboti  je  včeraj v starostni kategoriji U  – 7 zmagal Vipoll iz Veržeja pred Slavenom Belupom iz Hrvaške tretji je bil Aluvar iz Gančan in četrta soboška Mura. Med  11 letniki je zmagala ekipa Ivančice iz Hrvaške pred Odranci tretja je bila Mladost iz hrvaškega Preloga in četrte Apače.

Danes  igrajo nogomet v Murski Soboti še  mladi v starostnih kategorijah U – 9  in U – 13,  skupno pa sodeluje  na turnirju blizu 500 mladih nogometašev.

Nogometna akademija Nafte je v Lendavi pripravila dvodnevni  mednarodni turnir v starostnih kategorijah U – 9 in U – 11. Prvi dan turnirja je  med 9 letniki je zmagala Nagykanizsa iz Madžarske, druga je bila turniška Planika in  peta Nafta. Med 11 letniki je zmagal madžarski Lenti, tretja pa je bila I. ekipa Nafte iz Lendave.

Nogometaši Nafte so v drugi pripravljalni mednarodni  nogometni tekmi v Lendavi premagali II. ekipo  ZTE- ja  iz Zaalegerszega z visokim rezultatom 11:1. Za Nafto so  dosegli zadetke: Lucian Požgai tri, Bence Grabant dva ter :Marko Roginić, Mitja Novinić, Marko Malešević, Lukas Magdič, Mateo Monjac in Liridon Osmanaj.

V prvem kolu  vzhodne državne lige slepih in slabovidnih v showdownu  – namiznem tenisu za slepe in slabovidne so v Mariboru  bili uspešni člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. Najbolje se je odrezal Aleksander Sabo,  ki je osvojil drugo mesto, Tomaž Detelbach je bil četrti, Ciril Kavaš peti in Dušan Cigüt šesti. V ženski konkurenci se je uvrstila na prvo mesto Silva  Mlinarič.

V 8.kolu pomurske košarkarske lige so igrali takole:  Prleški študentski klub Ljutomer – Lindau Lendava 77:71, Tropicano Bistrica – Ljutomer 89:91 in Košarkarsko društvo Nona Sobota – Sistemorg Beltinci  71:60. Na lestvici vodijo košarkarji None iz Murske Sobote s 15.točkami pred Beltinčani, ki imajo na drugem mestu 12 točk.