V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

29 januarja 2018 Šport


V  10. kolu prve švicarske lige v badmintonu je vodilni Uzwill , ki ga trenira in zanj igra Lendavčan Iztok Utroša premagal  ekipo Adiswila z rezultatom 6:2. Utroša je v posamičnem dvoboju premagal Antona Kaistija z rezultatom 21:19 in 21:15. V  11. kolu  sta  Uzwill  in  Team Argovia  v derbiju kola igrala  4:4.  Utroša je  v tem dvoboju bil znova  uspešen posamično  in premagal  Tobiasa Künza z 21:14, 9:21 in 21:14.  Na lestvici vodi Uzwill s 30.točkami, na drugem mestu  je Team Argovia, ki ima 24 točk.  Iz Švice smo dobili tudi sporočilo,  da pet kratni  slovenski prvak  3. februarja zaradi delovnih obveznosti ne bo igral na 61. članskem državnem prvenstvu, ki bo v Ljubljani.

Mlada teniška reprezentanca Slovenije starostne kategorije U – 12 je v avstrijski Lipnici osvojila na evropskih kvalifikacijah  šesto mesto. Za slovensko izbrano vrsto je igral tudi Žiga Švec  iz Lemerja , član Teniškega kluba Murska Sobota.  Reprezentanca Slovenije je v uvodni tekmi izgubila proti Bolgariji z rezultatom 2:1 , edino zmago za Slovenije  je osvojil Žiga Švec. V drugi tekmi je Slovenija premagala  Avstrijo z 2:1 tudi proti Avstrijcem je Žiga Švec osvojil edino zmago. V   dvoboju za končno peto mesto  je bila Hrvaška boljša od  Slovenije z rezultatom 2:1 v tem dvoboju pa je Žiga Švec ostal brez zmage.

Drugi dan mednarodnega nogometnega turnirja mladih nogometašev v organizaciji Nogometne šole Čarda Martjanci je  v športni dvorani ekonomske šole v Murski Soboti med 9 letniki zmagala Radenska Slatina pred Radgono, Muro in Železničarjem iz Maribora.  Med 13 letniki je prav tako zmagala ekipa Radenske Slatine pred soboško Muro, Rudarjem iz Murske Središča in Apač. V dveh dneh je v Murski Soboti nastopilo  510 mladih nogometašev iz Hrvaške in Slovenije.

Drugi dan mednarodnega turnirja v organizaciji Akademije Nafte v Lendavi je med  13.letniki v finalu Planika iz Turnišča premagala  Lenti z rezultatom 3:1. V tekmi za tretje mesto pa so bili Črenšovci boljši od Polane s 3:0.

Na 10. nogometnem turnirju veteranov je v Svetem Juriju na Goričkem zmagala veteranska ekipa Kroga, ki je v polfinalu premagala Pečarovce s 4:1 in v finalu še Rogašovce s 5:1. V tekmi za tretje mesto so bili Pečarovci boljši od Večeslavec s 7:2. Najboljši igralec turnirja je bil Andrej Šalamon iz veteranske ekipe Rogašovec, najboljši vratar na turnirju v Svetem Juriju ,  je bil Vasja Titan iz zmagovite ekipe Kroga.

Na državnem prvenstvu v judu za kadete in starejše dečke v Šenčurju  so med 384 tekmovalci   pomurski judoisti osvojili  pet zlatih medalj. Med kadeti  je iz Judo kluba  Murska Sobota  postal državni prvak David Žido. Iz Partizana Ljutomer je zmagal Gabrijel Zadravec, drugi je bil Niki Zmazek tretja pa  Blaž Emeršič in Gašper Rudolf. Iz Kluba borilnih veščin judo Lendava je bil drugi Luka Denša, iz Judo kluba  Lendava pa tretji Jure Markoja. Med kadetinjami je osvojila državni naslov  Diana Šterman iz Partizana Ljutomer, tretja je bila Vita Kulčar iz Judo kluba  Lendava. Med starejšimi dečki  je   postal državni prvak David Lang iz Murske Sobote , Aljaž Pertoci je bil drugi  in   Tilen Forjan iz JK Beltinci tretji  Med starejšimi deklicami  je postala državna prvakinja  Maša Slavinec iz Križevec , tretje pa so bile: Leila Mazouzi iz Beltinec, Lara Grnjak iz Ljutomera in Lina Recek iz Judo kluba  Lendava.