V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

31 januarja 2018 Šport


Na državnem prvenstvu v lokostrelstvu za mlajše kategorije in veterane so v Škofji Loki bili uspešni lendavski lokostrelci.  Med dečki je osvojil naslov državnega prvaka   z ukrivljenim lokom Niko Horvat , s sestavljenim lokom  pa je bil drugi Mihael Biro. Z dolgim lokom  je med veterani postal državni prvak Zvonko Štampar.  V tekmovanju za slovenski dvorani pokal je bil  z dolgim lokom drugi  Kristijan Horvat  in tretji Jožef Hozjan. Med Ljutomerčani se je  s sestavljenim lokom  Marjan Kokol uvrstil na šesto mesto.

V derbiju 9. kola prve slovenske košarkarske lige za starejše pionirke je v Murski Soboti Pomurje premagalo Slovenske Konjice z rezultatom 69:57. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Blaž Čeh 28 ter Aneja Stojko in Mia Žekš po 17 točk; pri gostjah se je odlikovala  Zala Šrot s 15.točkami.  V naslednjem kolu bodo Pomurke v nedeljo 4. februarja gostile ekipo Felixa iz Zasavja.

V Lendavi je bilo pomursko prvenstvo osnovnih šol v badmintonu. Med kategoriziranimi igralci je med starejšimi učenci zmagal Dorian Hranilovič in mlajšimi Jakob Kiraly. Med starejšimi  učenkami je zmagala Nika Bedič in med mlajšimi Tija Horvat vsi iz Dvojezične osnovne šole I Lendava.  Med nekategoriziranimi i igralci  je med starejši učenci zmagal Tadej Raj  in med mlajšimi Nejc Klemenčič oba iz Osnovne šole  Veržej. Med  starejšimi učenkami je zasedla prvo mesto Tia Vaupotič  in med mlajšimi Lara Vugrinec obe iz Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru.

V prvi pripravljani nogometni tekmi za nadaljevanje tekmovanja v drugi slovenski nogometni ligi je  vodilna ekipa lige soboška Mura včeraj v Radomljah igrala proti Tinexu iz Senčurja  proti četrto uvrščeni ekipi  3. slovenske nogometne lige center    in  zmagala z rezultatom 5:0. V prvem polčasu sta za Muro dosegla zadetka: Rok Sirk in Alen Kozar , v drugem polčasu pa so bili strelci še: Matic Maruško, Luka Bobičanec in Sebastjan Šlak. Mura načrtuje naslednjo prijateljsko nogometno  tekmo v soboto 3. februarja ob 18.uri v avstrijskem Stradnu proti Beltinčanom.

V  10.kolu pomurske lige v elektronskem pikadu je  v derbiju kola  vodilni Maži bar iz Ižakovec premagal Pikado klub Špirić iz Černelavec z rezultatom 16:9, tretja na lestvici Leona iz Ljutomera  je bila boljša od Picola iz Melinec prav tako s 16:9. V drugi pomurski pikado ligi  so vodilne Čarne vrane iz Ižakovec premagale Pikado klub Don Matija iz Bogojine  z rezultatom  18:7, druga na lestvici Graba team iz Dokležovja je bila boljša od Kocka bara iz Renkovec s 17:8,  tretji na lestvici Naš bar  iz Melinec pa je premagal soboško ekipo Bar Klement s 17:8.