Domov

Šport

2 februarja 2018 Šport


V  vnaprej odigranem 14. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  je v Puconcih ekipa Maribora v  štajersko prekmurskem derbiju , presenetljivo,  gladko premagala Kemo z rezultatom 5:2.  Za Kemo je dvakrat zmagal  Bojan Ropoša; pri Mariborčanih  pa so zmagali:  trikrat  Matic Slodej ter po enkrat Danilo Piljak in Matevž Črepnjak. Na lestvici  je zdaj Maribor na tretjem mestu, Kema pa na  četrtem metu obe ekipi pa imata po nepopolnem 14. kolu po 22 točk.

Nogometaši Maribora, jesenski prvaki prve slovenske nogometne lige, ki so na pripravah v Turčiji so v pripravljalni nogometni tekmi igrali proti Vojvodini iz Srbije 2:2. Za Mariborčane sta dosegla zadetka: Gregor Bajde in Marcos Tavares.  V ekipi Maribora so v prvem polčasu igrali tudi trije pomurski nogometaši:  Damjan Bohar, Dare Vršič in Žan Kolmanič ,žal je slednji v 6. minuti srečanja nesrečno dosegel avtogol.

Nogometaši Nafte iz Lendave  , člani 2. slovenske nogometne lige, ki so na štiridnevnih pripravah v Zalaegerszegu na Madžarskem ,so v prijateljski pripravljalni tekmi na igrišču z umetno travo doživel poraz s 5:0 proti prvoligaški ekipi ZTE-ja iz Zalaegerszega.  Naslednjo pripravljalno nogometno tekmo načrtujejo nogometaši Nafte jutri ob 10.uri v Zalaegerszegu proti tretje ligaški ekipi Andrashida.

V okviru Planinskega društva Lendava deluje Klub 100, ki združuje  rekreativce, ki se zavežejo, da bodo po možnosti 100 krat letno premagali pot iz ravnice Lendave do Piramide najvišje točke lendavskih goric na nadmorski višini 328 metrov in to peš ali s kolesom. Po 12. letih delovanja je zdaj včlanjenih v klub 30 pohodnikov imeli pa so v minulih letih že tudi 114 članov.  Lani so   člani kluba 100   naredili 3492 vzponov, največ v lanskem letu pa sta jih opravila Jože Zupanec 546 in Metka Ribarič 225.

V 11. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu  je vodilna I. ekipa  Kvatro gala iz Doline  premagala Mansardo iz Lendave z rezultatom  12:4. Drugi na lestvici Bar Lero iz Petišovec je bil boljši od Retro caffeja iz Lendave z 11:5, tretji na lestvici lendavske pikado lige West Pince pa je visoko premagal II. ekipo Kvatro gala iz Doline  z rezultatom13:3.

Iz Rokometnega kluba Arcont  iz Gornje Radgone so nas obvestili, da  današnja  članska drugo ligaška rokometna tekma  v Radencih ob 20.uri med Arcontom in Kronosom iz Logatca  zaradi slabih cestnih razmer odpade.  V Radencih pa bo ob 18.uri  rokometna tekma slovenske lige med starejšimi dečki Arconta in Gorišnice.

Zanesljivo pa bo nocoj ob 18.uri v soboški gledališki dvorani slovesna podelitev priznanj najboljšim športnikom, športnicam in ekipam  v  posamičnih in kolektivnih športih  za njihove dosežke  v letu 2017.