V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport

7 februarja 2018 Šport


Na 12. evropskem prvenstvu duhovnikov v dvoranskem nogometu, ki ga gosti italijanska Brescia je prvi dan slovenska reprezentanca duhovnikov s športno ekipo Pax Slovenija   med 16. državami odigrala  štiri srečanja. Slovenska reprezentanca je v uvodni tekmi   tesno izgubila proti Slovaški s 3:2 in Belorusiji z rezultatom 1:0. Najhujši poraz je reprezentanca utrpela proti   Hrvaški z rezultatom 5:1. Slovenski duhovniki pa so z vratarjem Goranom Merico iz Murske Sobote premagali Ukrajino z rezultatom 3:0 ter  bodo v nadaljevanju prvenstva v četrtek igrali še tekmo za 11. mesto.

V prijateljski pripravljalni  mednarodni nogometni tekmi je  na igrišču z umetno travo  v Lendavi  drugo ligaška ekipa Nafte  premagala tretje ligaško ekipo Deutschlandberg z rezultatom 4:3.Za Nafto so dosegli zadetke: Vedran Vinko, Marko Roginić, Bence Grabant in Licijan Pozsgai.

V zaostalih srečanjih  9.kola  vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu je Mlinček iz Zabovcev  premagal ekipo Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem  z rezultatom 15:2, Eks bar iz Maribora je bil boljši od  Slavčka iz Gornjih Slaveč z rezultatom 13:4. Na lestvici vodi  Gabrijelov barček iz Vučje vasi, ki ima 19 točk, v naslednjem kolu  bo v petek na programu gorički derbi med Pikado klubom Slavček iz Gornjih Slaveč in Friend’s teamom od Svetega Jurija.

V 6. kolu druge slovenske lige v bowlingu je I. ekipa Bovling kluba Lendava v Ljubljani  premagala le  II. ekipo Magmaxa  iz Nove Gorice z rezultatom 2:0. Vsa ostala srečanja  so Lendavčani izgubili.  Zmagala je ekipa Arene iz Ljubljane z 10.točkami, Lendava  je z dvema točkama osvojila osmo mesto. Posamično je  bil  med Lendavčani najboljši Marjan Časar ,ki je podrl 1242 kegljev , drugi v lendavski ekipi pa je bil Dušan Radaković, ki je podrl 1219 kegljev.

V  zaostalem srečanju 7. kola pomurske košarkarske lige je  Tropicano iz Bistrice v Črenšovcih gostil ekipo Prleškega študentskega kluba Ljutomer, ki je bila boljša od gostiteljev z rezultatom 81:70. Za Tropicano je največ točk zadel Dejan Balažic 26 ; za Prleški študentski klub  Ljutomer pa je  Matej Nemec k zmagi svoje ekipe prispeval  34 točk. Na lestvici vodi Košarkarski klub Nona iz Murske Sobote s 15.točkami.

Na 5. turnirju regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško je v Črenšovcih zmagala ekipa Kovinarja iz Ormoža, druga je bila Lendava  in tretji Črenšovci .V posamični konkurenci je  med mlajšimi pionirji zmagal Mišo Hari iz soboškega strelskega društva s 178.krogi, med mlajšimi pionirkami pa je bila najbolj natančna Alina Jezernik iz Lendave s 178. krogi. Med cicibani je bil najbolj natančen Lucas Vočanec  s 177.krogi in med cicibankami Olivia Vočanec, oba iz Ormoža   s 177.krogi.

Nocoj bo v Murski Soboti  bogata športna sreda. Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo ob 20.uri v telovadnici osnovne šole I. gostili odbojkarje Črnuč; v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti pa bo ženska odbojkarska tekma med Soboto in Mežico.