V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

11 februarja 2017 Šport


V Budimpešti  so na evropskem prvenstvu  v dvoranskem hokeju Chalenge I slovenski hokejski podprvaki hokejisti predanovskega Triglava  po uvodnem porazu proti slovaškim  Šenkvicam  s 5:1  v drugem kolu včeraj zvečer  premagali  Sofijo iz Bolgarije z  rezultatom 8:1. Za Triglav je dosegel  tri zadetke kapetan Tadej Mikola, dvakrat je bil uspešen  Mitja Dšuban ter po enkrat Davorin Škrilec, Nejc Potokar in Tadej Horvat. V današnjem dopoldanskem srečanju  je v Budimpešti  francoska ekipa Luc Ronchin premagala Triglav z visokim rezultatom 15:0.

Na 42.  tekmovanju v judu za pokal Lendave v organizaciji Judo kluba Lendava   so judoisti že končali s tekmovanjem za pokal Judo zveze Slovenije.   Skupno je nastopilo 236 judoistov iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije.  Med mladinci so med  pomurskimi judoisti  v svojih težnostih kategorijah zmagali: Aljaž Farkaš in Tilen Farkaš oba  iz Kluba borilnih veščin Lendava ter   Aleksander Ferenčak bivši član soboškega kluba  zdaj član celjskega kluba z dežele Sankaku. Med mlajšimi kadeti so zmagali: David Žido in Blaž Küplen oba iz Judo kluba Murska Sobota. Drugo mesto si je priboril Bine Banfi iz Murske Sobote tretja mesta pa : Luka Podgorelec  in Nino Lipuš oba iz Kluba borilnih veščin ter Vid Lunežnik iz Murske Sobote. Med mlajšimi kadetinjami  sta bili zmagovalki Evelin Munda in Diana Šterman obe iz  ljutomerskega Partizana tretji pa sta bili Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava in Nika Pal iz Kluba borilnih veščin.

 

V derbiju 14. kola v prvi »B«  slovenski kegljaški ligi je dopoldne na kegljišča Vikenda v Radencih  ekipa  Sija Acroni z Jesenic, vodilna ekipa lige,  premagala Radensko s 6:2. Pri Radenski sta zmagala: Milan Kovačič, ki je podrl 577 kegljev ter Harry Steržaj s 559.podrtimi keglji , tretji najboljši posameznik je bil  Jani Steržaj, ki je podrl  553 kegljev; pri Jeseničanih se je odlikoval Nik Medja, ki je podrl 578 kegljev.

 

V tretjem delu prve slovenske košarkarske lige za starostno kategorijo U – 17 je v Murski Soboti Radenska Creativ  premagala Košarkarsko šolo Sani iz Slovenske Bistrice z rezultatom 61:60. Za Soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Luka Pojbič Kovačič in Jan Copot po 20 ter Domen Ziško 10 točk; pri gostih iz Slovenske Bistrice se je odlikoval Bine Prepelić s 23. točkami.

 

V 15. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice sta bili dve srečanji odigrani že včeraj.  Odbojkarice Murske Sobote pod taktirko Davorina Čeleša , kot najbolje uvrščena pomurska ekipa so v Slovenj Gradcu premagale  II. ekipo Kostmana s 3:0. Za Sobočanke so zadele največ točk: Ana Babič in Ajda  Kuhar po 12 ter Kaja Leopold in Barbara Horvat  po 10 točk. Odbojkarice II. ekipe   Keme so sinoči v Puconcih premagale ekipo  Turbine iz Selnice z rezultatom 3:2, gostje  so v dvoboju vodile z 1:0 in 2:1 a na koncu je zmaga pripadla puconskim odbojkaricam.

Na mednarodnem turnirju v malem nogometu v Turnišču z naslovom »Mlade zvezde Turnišča« so danes  prvi končali turnir 13 letniki.  Zmagal je Miklavž, ki je bil v finalu z 2:1 boljši od  Aluminija iz Kidričeva, v tekmi za tretje mesto je Nogometna šola Ljutomer premagala Planiko iz Turnišča s 3:1. Najboljši strelec turnirja je bil Anej Rudolf iz ljutomerske nogometne šole.