V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

8 februarja 2018 Šport


V 15. kolu prve slovenske odbojkarske lige so sinoči v Murski Soboti odbojkarji Panvite Pomgrada brez posebnih težav, z rezultatom 3:0,  premagali Črnuče. Za soboške odbojkarje so  največ točk k zmagi prispevali: Gorazd Flisar 13, Aljoša Bogožalec  12, Andrej Grut 9 in Jakob Rojnik 6 točk; pri Črnučah je zadel največ točk , Žiga Donik 12.

Nekateri pomurski odbojkarji igrajo tudi v ostalih slovenskih klubih. ACH Volley iz Ljubljane   je bil  v Mariboru  boljši od Mariborčanov s 3:0; pri ekipi ACH Volleya je Uroš Pavlović dosegel  8 točk. Odbojkarji Salonita Anhovega  so v Kanalu premagali Hoče s 3:0. Za Hoče je igral in dosegel 10 točk Radenčan Urban Drvarič.

Na lestvici  prve slovenske odbojkarske lige   vodijo odbojkarji ACH Volleya s 45.točkami, Salonit Anhovo iz Kanala ima  32 točk in odbojkarji Panvite Pomgrada imajo skupno s Calcitom iz Kamnika po 29 točk.

V zaostalem srečanju 14.kola v 3. slovenski odbojkarski ligi ,vzhod za članice so odbojkarice Sobote pred domačimi gledalci brez posebnih težav  premagale Mežico s 3:0.  Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 20, Pia Puklavec 12 in Ana Babič 7 točk. Na lestvici vodijo odbojkarice Sobote s 36.točkami, na drugem mestu je Kajuh Šoštanj zbral 33 točk.

V zaostalem srečanju 14.kola v prvi slovenski namiznoteniški ligi je v Ravnah na Koroškem Interdiskont  premagal Soboto z rezultatom 5:1. Edino zmago za Soboto je osvojil Tomaž Roudi, ki je  s 3:1 premagal Janeza Petrovčiča. Za Interdiskont je dosegel dve zmagi Pucončan Mitja Horvat, ki je premagal  Gaja Vidmarja in Bojana Paviča oba s 3:0. Na lestvici vodita novomeška Krka  in Interdiskont s 24.točkami, po 22 točk pa sta zbrala Maribor in puconska Kema.  Igralci Sobote so z 10.točkami na šestem mestu.

V  6.kolu tretje slovenske lige v bowlingu je v Radljah ob Dravi nastopila  II. ekipa Bowling kluba Lendava.  Skupno so Lendavčani odigrali pet srečanj in kar trikrat so zmagali. Lendava je bila boljša od I. ekipe Bajte  iz Radelj ob Dravi, premagali so III ekipo Strike iz Maribora  in II. ekipo Bajte iz Radelj ob Dravi vse z 2:0. Lendavčani so na tretjem mestu zbrali 6 točk. Posamično je bila  med Lendavčankami najboljša  Sidonija Štampar, ki je podrl 768 kegljev, Tibor Kőnye  je podrl 749 kegljev.

V 10.kolu prve slovenske košarkarske lige starostne kategorije U – 17 je Celje premagalo Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 47:45.  Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Luka Pojbič Kovačič  16, Aljoša Mlekuž 12 in Gal Dokl 5 točk; pri Celjanih se je odlikoval Domen Pečovnik s 15.točkami.